תלמיד - מורה
תלמיד יש לו תפקיד מוגדר של לקלוט, לקבל, לאכל, לישם. הוא אמור לעשות זאת בהשקעה ובשקיקה ללמוד ולהתנסות. הוא אמור לבוא עם מוכנות מלאה ללמוד ולישם את הנלמד. ככל שהוא פתוח יותר יהיה תלמיד טוב יותר. המורה\מאמן\מדריך תפקידו לתת, לכוון, מחויבותו המוחלטת והיחידה היא לתת לתלמיד את כל הכלים הידועים לו להצליח ולהתקדם. הבעיות צצות כשהמורה אינו ממלא את חלקו להעניק או התלמיד אינו מוכן לקבל. המורה אמור להיות לנצח מורה, ובמקביל חניך עניו, שקדן ומלא תאוות ידע. המורה הנו דוגמא אישית, הן כמורה אחראי לתוצאות עבודתו, והן כדוגמא כחניך שקדן ומתמיד. מורה המפר את האיזון בין היותו מורה להיותו גם תלמיד מפר איזון בסיסי של ללמוד לקבל ולתת. ***אני חייב לתת את הקרדיט לדברים האמורים לרוני קלוגר אשר מדבר על כך בבקורסי המדריכים והמאמנים. ברצוני להתייחס לנושא ירון בנימיני, העובדה שכל כך מתעסקים עם זה, כנראה אומר משהו לא על הבחור החמוד והחביב הזה, אלה על אישיותו כמורה שכנראה בעייתית לתחושת כמה אנשים המכירים אותו. איש כאן לא מדבר על האיש החביב הזה, אלה על הדמות הציבורית שלו כפי שזה משתקף בעיני המתבונן מהצד ככל הנראה יש בעיתיות לאדם שכנראה עונד דרגות ותארים לאל לו. אני בהחלט מאמין שאיכות מורה נקבע על פי השכלתו, תעודותיו, התקדמותו ההדרגתית והשקופה לעיני הציבור. בהחלט אם אביא את ילדי לרופא, ארגיש מאד לחוץ אם יתברר לי כי השכלתו ותעודותיו של הרופא (או בעל מקצוע אחר) מעורפלים. מה זאת אומרת,זה מביך אותו כששואלים על תעודותיו ותאריו? למה זה מביך ? לדעתי, כל השאלות האלה הם הבסיס להחלטות של הורים ואנשים היכן להתאמן והיכן לא. לציבור אין כלים להבין איכות באמנות לחימה, לציבור יש מקובלות כיצד לבחון אדם - השכלה, יכולת מקצועית, וותק,איכות התוצרת ואמינות. כמובן בחלק המאד סוביקטיבי והמאד חשוב של בחירת מורה יש את הכימיה הבין אישית.