מה לשלב עם משפטים?

qwertyuiop789

New member
מה לשלב עם משפטים?

אהלן לכולם, אעשה את זה קצר, חושבת ללמוד מיד לאחר השיחרור, כנראה משפטים. מאוד ממליצים לי לשלב עם זה תחום נוסף. אותי מעניין פסיכולגייה אבל אבא רוצה שאקח כלכלה. האמת שאני בכלל לא מבינה מה השילובים האלו נותנים לי, חוץ מעניין אישי ולהרחיב את האופקים.. אז אולי תוכלו לעזור לי וכך אוכל לבחור בניהם. בעצם, אני שואלת, מה כל אחד מהשילובים (כלכלה / פסיכולוגייה) נותן לי מבחינות אפשריות תעסוקה בעתיד? כלומר כאלו שלא קיימות או שפחות לבוגרי משפטים בלבד (בלי כלום משולב)? מקווה שתענו לי בכלל תודה

משפטים+

אם הכוונה היא להיות עורכת דין הרי שלימודי פסיכולוגיה לא יפתחו בפניך אפשרויות שסגורות בפני מי שלא למד פסיכולוגיה. לימודי פסיכולוגיה יתנו לך רקע השכלתי שעשוי לסייע לך בעבודתך כעורכת דין . כיון שמדובר בשני תחומים תובעניים ותחרותיים ספק אם השילוב העמוס הזה כדאי. יש לזכור שחשובים גם ההישגים בלימודים כדי להקלט בעבודה כעורכת דין. שילובים מקובלים יותר הם עם מינהל עסקים או כלכלה. אלה שוב נותנים רקע כלכלי למי שמתכונים כעורכי דין לעסוק בתחומים רלבנטיים (חברות, פיננסים וכו'), ומגדילים את הסכוי להתקבל למשרד נחשב בתחום.

qwertyuiop789

New member
זאת אומרת, שעדיין מדובר רק בלהיות

עורכת דין? פשוט עם מומחיות או ררקע טוב יותר בנושאים כלכלים? כבר חשבתי שהשילוב יתן לי אפשריות תעסוקה חוץ מלהיות עו"ד.. בעסה... ובכלל בעסה על פסיכולוגייה.. (אז למה אנשים לומדים את זה?).. טוב נו שיהיה.. כלכלה.. תודה בכל מקרה, רק אם תוכלו לעדיין לענות לי שאלה למעלה

qwertyuiop789

New member
ועוד משהו ששכחתי לשאול ../images/Emo52.gif

לגבי זה שצריך לעשות התמחות כדי לקבל רישיון להיות עו"ד, שמעתי כל מיני סיפורי זוועה על העבדה בפרך מצד עו"ד מהמשרד בו מתמחים, סינג'ורים וכו'. מפחיד כל הקטע הזה שגורלך בידיים שלהם... יש להם המון כוח עליך.. זה באמת נכון? השמועות האלו? וחוץ מזה כמה המשכורת בתקופת ההתמחות? (רק אל תגידו לי מינימום!!!) טוב זהו, מקווה שלא שכחתי עוד שאלות תודה

משפטים

לא צריך להסחף. נכון שלמתמחים יש תחושה כבדה של ניצול, אבל מפה לשספורי זוועה ... ההתמחות כולה קצרה ובעקבותיה התנאים משתנים. השכר, מה לעשות, נמוך למתמחה (כדי לא לומר מינימלי).

משפטים+

אם תלמדי את השילוב כלכלה ומשפטים תוכלי כמובן להציג מועמדות גם למשרות כלכלן. פסיכולוגיה לומדים כדי להיות פסיכולוג...

למעלה