מה לשבת?

מה לשבת?

אבטיח , נו ברור
מרק יוגורט סויה עם מלפפונים מרוסקים נענע ועוד טובין כגון אלה

לא יהיה מנוס לדעתי מתפוחי אדמה ,חצויים בתנור,או אולי אאפה שלמים בנייר אלומניום(הו כה לא אקולוגי...) בקועים לאורכם ורוטב מיונז טבעוני לימוני מועשר בעשבי תיבול ושום להגשה?

חצילים שרופים מוגשים עם טחינה חמוצה וגרגרי חומוס רכים מאד וזרעי כמון מבושלים

גבינת שקדים אפויה במעטפת ירק צלוי, אולי סלק? אולי דלעת ?

טופו...טופו... טופו... לא ,ההשראה לא באה, נחכה

ואצלכם?

ביתיים הדבר היחיד שהכנתי

זה צ׳אטני מרובארב עם הרבה ג׳ינג׳ר, שנראה לי יתאים למלוחה של משו-משו, שהיתה במבצע בניצת הדובדבן
בתכנית משהו מדלעת, משהו מכרישה, והרבה מנוחה

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
לשבת

השבוע אכלתי שעועית באמצע השבוע. אז בסוך השבוע עדשים ואפונה ואורז מגוון בכוסמת ודוחן.
חוץ מזה טופו יוגורט חלב סויה קצת לחם ירקות ופירות ואגוזי מלך

בסוף

טרין גבינת שקדים ומעל שכבת גבינה מעורבבת בסלק סגול ובטטה מלופף פרוסות סלק צהוב ועגבניות

סלט חצילים עם טופו מגורר ומיונז טבעוני ביתי

נתחוני טופו אפויים ברוטב גזר ופלחי משמשים

סלט עגבניות ועשבי תיבול

מרק יוגורט טבעוני ומלפפונים עם עשבי תיבול מהגינה צימוקים בהירים ושברי שקדים

אורז בסמטי אפוי

סלט פרות העונה עם בצל קורנית לימונית מיצלימון מלח ושמן זית

ירקות טמפורה- גזר, בצל ירוק, קישוא עגול, דלעת יפנית מקמח חומוס ומי סודה
ורוטב חריף עתיר ג'ינג'ר טרי

אבטיח

RSPA

New member
זה לא הסוף בלי תמונות.....

תמונה לא משו אבל

זה מה יש
התמונה מרק יוגורט, טרין, ירקות טמפורה וסלט פרות בצל עשבי תיבול וזה

RSPA

New member
באמת לא משו...זה משו משו נראה מעולה !!!

עכשו תסבירי לי בדיוק איך הכנת את הענין של היוגורט (כמויות, מרכיבים וזה...) וכנ"ל את הירקות בטמפורה.
זה בתור התחלה...

על כל גביע יוגורט

מלפפון מגורר גס על פומפיה ,בינוני ,ללא קצוות עם קליפה, מערבבים בקערה. מוסיפים מיץ לימון סחוט, בערך חצי לימון על כל שלושה גביעים. מעט שמן זית, מעם מלח. חופן שקדים קצוצים, אפשר חצאים, חופן צימוקים קטנים, מלוא חופניים עשבי תיבול מקוצצים דק. אצלנו יש נענע ואזוב. עשיש לי אני מכניסה שמיר. מה שיש. מערבבים טוב. טועמים ומתקנים, סוכר/ מלח/ חמיצות. אם המרקם לא עדין בפה מוסיפים חצי כוס שמנת סויה אלפרו. מצננים היטב. שזה טעים! אחרי כמה שעות עוד יותר .

ירקות טמפורה- בוחרים ירקות: אצלנו הפעם היו רבעי דלעות יפניות קטנטנות, פרוסות זוקיני עגול, בצל ירוק, גזר. בפעמים קודמות היו רבעי פטריות, פרוסות סלק, פרוסות דלעת ,טופו, חצילים, פרוסות בצל... מכינים תערובת של קמח חומוס ומי סודה ביחס של כמעט אחד לאחד קצת יותר קמח חומוס. מערבבים היטב מוסיפים מעט מלח . טובלים את הירקות בתערובת שיכוסו היטב ומטגנים בשמן יחסית עמוק. הופכים תוך כמה דקות . מוציאים למסננת להגרת עודפי השמן. מגישים עם רוטב עשוי רוטב סויה, ג'ינג'ר טרי מגורר פלפל חריף לפי הטעם חומץ אורז וסילאן. את האיזון בין הטעמים עושים לפי העדפה אישית. ניתן להוסיף לפני ההגשה בצל ירוק קצוץ או עירית.

Dr T noki

New member
יאמי!

אצלנו לצהרים סלטים ממולאים פריקי ומקלובה ממסעדה מזרחית, לערב בקטנה פסטה רוזה וסלטים ( עוד שבוע טסים לאיטליה לכמעט 3 שבועות אז מנסים לצמצם אוכל שישאר במקרר
).

למעלה