מה לשאול את המורה ?

ו ת י ק ה

New member
מה לשאול את המורה ?

כתבתי כאן מספר פעמים ספורות שאני חושדת שלבן שלי, בכיתה ב', יש הפרעת קשב וריכוז, אבל אני לא בטוחה. במה שאני בטוחה זה שיש לו איזושהי בעיה. ההערות מהמורה הן רבות, אי הכנת שיעורים, שכח ספר, שכח קלמר ועוד... קבעתי עם המורה פגישה ליום שני, בפגישות הקודמות שלנו היא ביקשה שאני אשגיח יותר על הכנת שיעורים וטענה שאין בעיה מעבר... הפעם אני רוצה להתקדם, מתכננת בקרוב לקחת אותו לאיזשהו אבחון, עוד לא יודעת איפה ועם מי, אבל לצורך זה אני רוצה לשאול את המורה שאלות מכוונות, רציתי לבקש עזרה במה לשאוללגבי ההתנהלות שלו בכיתה ובכלל. תודה.

zivadina

New member
שאלות למורה

1. מהן ההערות שלה לגבי התנהגותו? 2. האם הבעיות מתמקדות במקצוע אחד או בכל המקצועות? 3. האם הבעיות עם מורה מסוים או עם כל המורים? 4. תבקשי ממנה למלא שאלון קונרס למורה. במידה שהבעיות מופיעות בכל השעורים, כדאי לפנות לאבחון רפואי של הפרעת קשב אצל נוירולוג או פסיכיאטר מומחה לאבחון זה. במידה שהבעיות ייחודיות לחלק מן המקצועות, כדאי לפנות לאבחון דידקטי. לידיעתך, הפרעת הקשב היא 90% תורשתית, כך שכדאי לבחון אם אחד מן ההורים היה בעל התנהגות דומה בילדותו ועדיין קצת "מבולבל" בבגרותו.

צביבל

New member
להשוות מחברות

האם יש לך אפשרות לקבל מחברת מחבר שלו כדי להשוות - האם הוא מספיק לכתוב הכל? להעתיק מהלוח? לכתוב ש.ב? האם יש לו את כל החומר בחוברות הלימוד? קצב עבודה בהשוואה לחברים. את אותן שאלות גם לשאול את המורה.

ו ת י ק ה

New member
תודה רבה על העצות

אני מקוה לחזור אחרי הפגישה עם המורה עם קצת יותר הבנה לגבי הבעיה. תודה.

ו ת י ק ה

New member
חזרתי מאד מתוסכלת מהפגישה

המורה חזרה ואמרה שהילד מגיע בלי שיעורים לכיתה, או שעושה אותם כלאחר יד באופן מאד שטחי למרות שהם למדו מה לעשות. דיברנו על השיעורים האחרונים בעברית ונדהמתי לגלות שלמרות שבכיתה הם התאמנו ולמדו איך עונים על תשובה בהרחבה לא היה לו מושג מה לעשות כשישבתי איתו על שיעורים. היא גם אמרה שהוא לפעמים חולם, והרבה מתעסק עם הדברים שלו, למשל עם הטושים בקלמר, היא אולי מבינה שהוא לא מקשיב בשיעור אבל מאחר והוא לא מפריע היא די אדישה למצב. כשאמרתי לה שאני חושבת שיש משהו מעבר לסתם לא מקשיב, שיש איזושהי בעיה, היא פקחה עיני עגל ושאלה אותי: "ממתי את חושבת כך"? לסיכום, הפתרון שלה היה שהיא תעביר אותו לשבת מאד קרוב אליה, לעודד אותו לעשות מידי פעם שיעורים עם חבר שהוא תלמיד ממש טוב, ושהיא תעיר לו שיקשיב כאשר הוא מתעסק בחפצים שלו בשיעור, בנוסף היא אמרה שאולי הוא הולך לישון מאוחר מדי ואולי עייף. לגבי פניה ליועצת או לפסיכולוגית של בית הספר היא אמרה באדישות מוחלטת שאם אני רוצה אני יכולה לפנות. כמה מרגיזה
מה לעשות עכשיו? לפנות לפסיכולוגית בשפ"ח? לאן לפנות? אולי עדיף באופן פרטי וזריז? ואם כן למי? (אנחנו מאיזור השרון) אני לא רוצה סחבת ולא רוצה אנשי מקצוע שיתנו לי להרגיש שמשהו בי לא בסדר שאני לא רגועה, יש לי דז'ה וו מטורף לתקופה בה התרוצצתי עם בתי בין אנשי מקצוע שניסו להרגיע אותי ולומר שהכל בסדר (היום היא בת 11, ילדה עם צרכים מיוחדים מורכבים וקשים מאד).

05 מיכל

New member
אכן מרגיזה. אבל אל תילחצי

ממה שסיפרת עד עכשיו נשמע שאכן יש מה לברר, אבל לא נשמע לי שהמצב מצריך בהלה. כל ילד הוא ילד אחר. האם ילדך סובל? איך הוא בבית? מה מצבו החברתי? ואיך השירות הפסיכולוגי באזורכם? אצלנו למשל יש שירות מעולה, ולא תמיד שווה לנו לפנות לפרטי. השאלה היא אחרת: כדאי קודם להבין במה חושדים. אם חושדים בהפרעת קשב, מי שמוסמך לאבחן הוא נוירולוג ילדים/פסיכיאטר ילדים/פסיכולוג קליני/נוירופסיכולוג. ואם יש אפשרות שיהיה צורך בטיפול תרופתי, תצטרכו בכל מקרה רופא. כך שלא ברור שהשפ"ח הוא הכתובת הנכונה. באיזו קופה אתם?

ו ת י ק ה

New member
אנחנו במכבי

וגרים בהרצליה. בבית הוא נעשה יותר ויותר רגזן, הוא מקלל וזורק דברים ביחוד כשהוא רב עם אח שלו. הוא מאד כועס כאשר הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה ועם שיעורי הבית ממש צריך להפעיל עליו לחץ לעשות, הוא יכול לגרור אותם כל היום ולעשות המון מניפולציות עד שהוא עושה אותם. מבחינה חברתית מצבו טוב מאד, יש לו הרבה חברים בהפסקה וגם בשעות אחה"צ. הפסיכולוגיות שנתקלתי בהם עד היום בשפ"ח לא היו משהו, אבל את הפסיכולוגית של בית הספר אני לא מכירה, אני כן יודעת שהיא צעירה וחדשה. יותר ויותר אני חושדת בהפרעת קשב וריכוז, מורה פרטית שעבדה איתו כמה חודשים בצורה אינטנסיבית קידמה אותו בצורה מדהימה בקריאה וכתיבה והיא לא חושבת שיש לו ליקוי למידה (היא מורה לחינוך מיוחד וחוץ מזה היא חברה שלי) . הבנתי שיש מרפאת קשב וריכוז בהרצליה אבל מישהי כתבה לי כאן בפורום שהתור הוא מאד מאד ארוך, ואני לא יודעת אם כדאי לחכות, דבר נוסף, האם אם אני הולכת למרפאה כזו והבעיה היא אחרת הם יעלו עליה?

05 מיכל

New member
יש מרפאה של מכבי בהרצליה

היא אכן נחשבת טובה, ואכן אומרים שהתור ארוך. אולי תתקשרי ותנסי לבדוק את זה. אבל אם הילד נהיה יותר ויותר רגזן וכו', אז הנזק מתחיל להצטבר, ובאמת לא כדאי להפסיד זמן. אם יש לך אפשרות בהחלט כדאי לפנות לרופא פרטי שהוא מומחה להפרעות קשב ושגם נותן טיפול, או למכון פרטי שיש בו רופא כזה. טוב, חברים, יש המלצות?

orlishelmarom

New member
עזרה ל"נפיצות" בבית ../images/Emo67.gif

ותיקה יקרה, מניסיון דומה שלנו, עצרנו את ההתפרצויות / התרגזויות / קללות / זריקת חפצים ו"שאר ירקות מפו
ים" בצורת הכרזה הורית ושיחת חוקים וכללים בבית. תמצאו לכם ערב אחד רגוע. יכול להיות יום שישי בערב, אחרי ארוחת הערב, כשהילד שבע ורגוע יחסית, ובצורה נינוחה תאמרו את הדברים הבאים: "אבא ואני דיברנו על כך שבתקופה האחרונה אנו מרגישים שיש מספר דברים שמקלקלים לכולנו את האווירה הטובה בבית. כמו למשל שיש מדי פעם קללות / זריקת חפצים (צריך להכניס דברים לפי הקשרם) וקח בחשבון שאנו מתכוונים לעשות הכל כדי שהאווירה בבית תשתפר ומקווים מאד שתעזור לנו, כדי שלכולנו יהיה יותר נעים בבית. קח בחשבון שהחל ממחר יהיו בבית הזה חוקים חדשים: 1. לא מקללים 2. גם אם אתה כועס מאד, לא מרביצים ולא זורקים חפצים. (וכאן, אם תגיע במקרה התפרצות זעם – לא לומר את החוק השלישי) 3. אחרי שאתה מגיע מביה"ס (ואוכל צהריים) יש להכין שיעורים ו/או להתכונן למבחן, ורק אח"כ מותר לך לראות טלוויזיה / לשחק במחשב / להפגש עם חברים. זהו, סוף השיחה, לא להיסחף לדיבורים מיותרים ולא להתעמת (שימי לב - זה "עכשיו אנחנו מדברים ואתה מקשיב"). משהו חשוב! לפני שבכלל מקיימים את השיחה הזו צריך להדפיס בצורה נאה את חוקי הבית על דף A4. הכותרת תהיה: חוקי הבית החוקים 1 2 ו- 3 מתחת לכותרת בסוף הדף אפשר להוסיף בסוף הדף משהו כמו: "כל הדברים הללו יתרמו לשיפור וליצירת אווירה טובה בבית שלנו" ולהוסיף איזה איור או תמונה של בית שליו ורגוע. בסוף השיחה יש להגיש לו את הדף במעטפה בצורה מכבדת. יכול להיות שהוא יתעצבן ויקמט את הדף (אל תדאגי בסוף תמצאי את הדף המצ'וקמק מיושר יפה מתחת לכרית שלו...) בהצלחה.

למעלה