מה לעשות...

wxyz2006

New member
קיימים גם מקרים כאלה,

אבל גם אז, נשוא האהבה לא יוכל מלקבלה, בשל אותה ההתבטלות

Lonely In Blue

New member
לא בהכרח...

כי אם הוא כל כך מבטל את עצמו... הוא גם יקבל את דעתה, ואם דעתה אומרת שהוא ראוי לקבל את האהבה, אז הוא יקבל אותה. בגלל שכך היא החליטה.

ערסlight

New member
התבטלות באהבה

לפי הראיה שלי, אהבה רומנטית היא רגש אגואיסטי לגמרי. יש לנו מצוקות ילדות, אנחנו שואפים לפתור אותן ע"י שיחזור של המצוקה המקורית מתוך תקוה שהפעם יהיה סוף אחר. ככל שהאובייקט מזכיר יותר את גורם המצוקה [בד"כ אחד ההורים] כך המשיכה אליו גוברת. אם חוינו דחיה... נימשך למישהו שמ שדר דחיה כלפינו. אם חוינו התעללות... נימשך לזה שיתעלל בנו, מי שעשתה למען בשביל לקבל יחס ונוכחות... תימשך למי שמתעלם וכדומה. ככל שהמצוקה גדולה יותר, וההתאמה "מוצלחת" יותר... עוצמת הרגש גדלה בהתאמה. אם יש חיבור של כמה מצוקות במקביל באותו אובייקט... חבל על הזמן. אם פתרנו את המצוקה? אנחנו מאבדים עניין באובייקט.[תפקידו הסתיים] ומחפשים אובייקט למצוקה הבאה בתור. אם לא פתרנו ונגמר? הבא אחריו יהיה דומה לקודמו. מה שמקשה על האיבחון... שתמיד מעורבים בו הרבה פרמטרים שמטשטשים את ראיית הדברים. מדובר במצב חוויתי שאין לו שום קשר להגיון או שיקול דעת. תיאורטית... אדם נקי [ללא מצוקות] אינו זקוק לאהבה רומנטית. אתה מוזמן לבדוק את הדוגמאות שאתה מכיר לפי המשוואה הזאת.

Lonely In Blue

New member
לפי הראייה שלי

אפשר לאהוב מתוך תחושת קירבה. מתוך הזדהות רגשית. מתוך שזה כייף ביחד גם אם נפתרו ( או לא היו ) המצוקות. מהי אהבה רומנטית ? אהבה נוסח הפרופסור כלפי לולה ? לגבי שיחזור מצוקות הילדות, אני מכיר את התיאוריה. היא יכולה להיות נכונה במקרים מסויימים, כמו שבמקרים אחרים יהיו גורמים אחרים שיגרמו למשיכה. הבעייה בפסיכולוגיה בכלל, שהיא עוסקת בכללים, כאשר אנשים הם בעצם פרטים. וכל פרט שונה מרעהו.

ערסlight

New member
כיף ביחד

ממש לא שייך. זהו ביטוי ששייך ליחסים באופן כללי [חברות למשל]. יכול להיות מצב שבו אדם שחי במסגרת נעימה והגיונית יטרף מאהבה מצוקתית שאם היא מספיק חזקה, יזרוק הכל בשביל השיחזור. ובמובן של פרט יש השפעה לתכונות אופי, שליטה עצמית, חרדה מפני העתיד וכדומה, נסיבות כאלה ואחרות שבהחלט יכולים להשפיע. לא אחד לאחד. זהו תהליך ריפוי בסך הכל ולדעתי לא צריך להלחם בו. המנגנון דומה, הוריאציות באמת אינסופיות.

Lonely In Blue

New member
זהו בדיוק...

שלפי הראייה שלי, אהבה שאינה רומנטית ( לא הגדרת, ולכן אני מבין שבעצם כוונתך היא לאהבה הרסנית, כזו כמו ב-"אאידה" של ורדי ), כוללת בתוכה גם חברות. וכן, מסכים איתך שאדם יכול לחיות במסגרת נעימה והגיונית, ולזרוק הכל בגלל משהו שבוער לו בפנים. אתה יכול לקרוא לזה "אהבה מצוקתית" אם אתה רוצה, אבל היא אינה חייבת להיות דווקא שיחזור. נדמה לי, שככל שאדם הופך להיות יותר מודע לעצמו, ויותר מודע לסביבה, תיפחת נטייתו לעשות זאת, והוא יעריך יותר את הטוב שיש לו, ולא ייכנס למשהו הרסני.

ערסlight

New member
מודעות

אין קשר בין "אהבה מצוקתית-רומנטית" לבין חברות למשל. זה יכול לקרות אבל פחות סביר כי לקשר הזה יש תפקיד הרבה יותר חשוב מבחינת ה"אוהב". [במובן הזה יש אפילו סתירה בין הדברים] אדם יכול ע"י כח רצון לאלץ עצמו לעיתים לפעול נגד הדחף. [החלטה "רציונלית"] בטווח הקצר... חסך מעצמו ללכת למקום שלא טוב עבורו הגיונית. העניין הוא שאותו דחף לא נעלם, לא פורק אלא למעשה הודחק וההדחקות ברגע שלא מתפרקות גורמות בשלב ראשון למצוקות רגשיות [תסכול, חוסר שביאות רצון מהחיים, דכאון וכ"ו] ואם עדיין לא מתנקזות, עולות באיזשהו שלב כמחלות פיזיות. יש היום לא מעט מסגרות שמנסות להביא לפורקן ע"י עבודה עצמית במגוון שיטות [קיצור דרך] בהצלחה חלקית

טליה1233

New member
מסכימה אתך לחלוטין ../images/Emo140.gif

ומוסיפה, שאהבת אמתהיא אהבה אפלטונית במובנה הכנה והרחב...

וואחד נושא

לא יכולה להעיד לגבי הגברים אולי על חלק מהנשים חברות שלי ואני. אז כן בפנטזיה יש את הטיפוס הגברי המאצ'ו שיציל מכל צרה, שאם עד עכשיו התמודדתי לבד במקרה שלי עם המוסכניק, ניקיון הבית, הפרנסה והחלפת והסתימה בכיור אז יבוא הגבר עם כלי העבודה בצידי הגוף ויפתור כל בעייה ואני אהיה מוגנת ונסיכה, הרי על הסיפורים האלו גדלנו אז איך לא נחלום איך אנחנו שבריריות מול זרועותיו המצילות של הגבר החסון? לצערי אילו האגדות שעליהן התחנכנו וזה החינוך שקיבלנו. האמת זה אולי מתאים לפרק א' אבל בפרק ב' כבר מרגישה יותר עצמאית, יותר אחראית לחיי וכן גם צריכה את הפינה שלי. בפרק ב' אני מעדיפה את השותפות, לא מצפה שהגבר יהיה החבר הכי טוב, האינסטלטור, רגיש ומאצ'ו בחבילה אחת. בפרק ב' מחפשת שיהיה טוב וטוב זה שקט שלווה מרחב ושותפות גם אם הוא לא יודע לתקן את הסתימה ולא יציל אותי מהמגדל הגבוה. ואיך כתב חליל ג'ובראן:" גם האלון והאלה יעמדו זה לצד זה ואמירהם לא יגעו". אני חושבת שהמשפט אומר הכל .

Lonely In Blue

New member
פרק א'

בד"כ לא בשלים אליו. בפרק ב', הקשיים האובייקטיבים בד"כ גדולים יותר.

Lonely In Blue

New member
../images/Emo39.gif

זה מתוך נקודת הנחה, שהמנהלת קראה בבלוג שלי, ושאני יכול להמשיך לכתוב כפי שכתבתי עד כה. אם ההנחה הזאת תתברר כשגוייה, אצטרך שוב לעזוב.

t o t a l

New member
מתעניין במונח "פאם פאטאל"

הוא מופיע ב"חולית" אבל אני לא משוכנע שהוא נולד שם. מי מכיר מי יודע? מה הוא מייצג במקור? למה הוא משמש כיום?

טליה1233

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

קרא כאן

wxyz2006

New member
מתוך ויקיפדיה

פאם פאטאל (בצרפתית: Femme fatale) הוא מכלול מאפיינים של דמויות נשיות בספרות, בקולנוע ובמיתולוגיה. המאפיין המובהק של דמות הפאם פאטאל הוא נטייתה לנצל לרעה את עוצמתה של המיניות בכדי להפיל ברשת את הגיבור חסר האונים. משמעותו המילולית של הביטוי היא אישה קטלנית. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%90%D7%9D_%D7%A4%D7%90%D7%98%D7%90%D7%9C

"גברים אוהבים ביציות"..

האמת.. שלהיות ביצית..זה לאוו דוקא דבר רע.. ולאוו דוקא הגברים הם אלה שקוראים לאותן נשים ביציות..אלה הנשים יותר.. ובדיוק להפך.. אם אחיה מול אדם שיבטל את עצמו מולי..מול אהבתי אליו..יוותר על כל רצונותיו שאיפותיו עברו עתידו.. בקיצור יוותר על עצמו גם אם לא רק בצורה טוטאלית.. יאבד את ערכו בעיני לאט..וכך גם אהבתי.. בקיצ' לא רוצה גבר ביצי..כזה מולי ולא גבר מתבטל כזה מולי רוצה גבר איתי .. כזה שיגרום לי להעריך אותו..תמיד.

טליה1233

New member
גבר שיהיה אדם ../images/Emo13.gif

שתהיה לו אישיות, מלאות פנימית, ה-משהו שימשוך, שיוסיף, שיתן עונג של חֵברה (אמיתית), שיהיה כיף לחיות לצדו
מעניין, מי המתאהב בסמרטוט/ית? ממה אדם כזה מפחד אם זקוק לצעצוע אנושי לצידו
כתבת נחמד מאוד. נהניתי. תודה

Lonely In Blue

New member
אומרים שעיסקה טובה...

נעשית כאשר מצב הדברים הוא Win-Win . ואפילו שהמשפט שלך הוא במרכאות, וזו אינה אמירה שלך, אני בכל זאת רוצה להגיד ( לאלה שאומרות את המשפט הזה ), ש- "גברים" זו אמירה מכלילה. כי יש בערך כשלושה מיליארד סוגי גברים. כל גבר, הוא סוג בפני עצמו. ויש סוגים, שממש אינם אוהבים ביצ'יות, וכשהם נתקלים בביצי'ת, הם פשוט הולכים. ולך... מקווה שיהיה לך כזה גבר... לא בי'צ ולא מתבטל... כזה שיגרום לך להעריך אותו תמיד.

למעלה