מה לעשות...

Lonely In Blue

New member
מה לעשות...

והערך החופשי היומי באנציקלופדיה של Ynet הוא מרלן דיטריך... וכשאומרים מרלן דיטריך, ישר חושבים על "המלאך הכחול". וב"מלאך הכחול", למי שלא מכיר, פרופסור מכובד מתאהב בזמרת קברט, נוטש את הפרופסורה כדי להתחתן איתה, אבל כעבור זמן קצר, היא עוזבת אותו, והוא מדרדר... ומדרדר... והופך להיות ליצן האוסף כספים בקברט בו עבדה. וזה מעלה תהיות, על התבטלות העצמי מול אהבה, על משיכה, מול התאמה, על פאם פאטאל או ביצ'ית, מול אישה אוהבת. מישהו מתנדב לפתח את הנושא ?

just yael

New member
פשששששששש......מאיפה מתחילים?

לוקחת לי קצת זמן לחשוב. עוד אחזור.

Lonely In Blue

New member
קחי לך את הזמן...

אבל... הבטחות צריך לקיים.

טליה1233

New member
לונלי ../images/Emo13.gif

העלת נושא (נושא? מספר נושאים היחדיו שלובים) מעניין. אפתח (כאשה איך לא
) בנושא "פאם פאטאל, ביצ'ית, אשה אוהבת". זה שלל האפשרויות? האם אשה, שמקצועה הוא זמרה, חייבת להיות מתוייגת ישר לתוויות אלו? האם לא מותר לה לחיות בחופשיות? לגוון טעמה? להחליט עד כמה היא מוכנה להשקיע בקשר, כל קשר, ואם מי ומה? נראה לי שהכנסה לקוביות אמנם חוסכת משאבי חשיבה, אך יש בקיבוע זה מעין חסימה, קושי של אדם מהצד לחוותה/לקבלה במלוא שלמותה. <ובמאמר מוסגר, בכמה מאתנו חלפה המחשבה:לא יודעים עלינו כלום. חושבים/מסיקים עלינו מחשבות מוטעות/חלקיות... לו רק ידעו מי אנחנו באמת...?> להמשיך?

Lonely In Blue

New member
את התיוג...

עשית לגמרי לבד. מדובר על אישה, לורה ( המגולמת ע"י מרלן דיטריך ) שהיא לגמרי במקרה זמרת, שהיא לגמרי לגמרי במקרה פאם פאטאל. ולגבי להחליט... כל אדם רשאי להחליט לגבי עצמו, את הכל. ( הוא גם יצטרך לחיות עם ההחלטות ). בטח להמשיך, אז מה חשבת ?

טליה1233

New member
אמא'לה! הוא אוכל אותי בלי מלח ../images/Emo8.gif

ודאי שלבד (חשבתי. אף אחד לא חשב אתי חחחחח) וכן, מכירה הסיפור, רק שלקחתיו צעד רחב אחד למעלה
תיכף אשוב ואמשיך..

טליה1233

New member
ממשיכה... ../images/Emo13.gif

נשים בחברה הפטריאכלית השמרנית (מהרבה בחינות בחברה הנוכחית ניתן למצוא היבטים שלה חיים וקיימים, בועטים בשרירות ביוצאי דופן, בשינויים) נאלצו להתמודד בהרבה מסגרות התנהלותיות חברתיות, שתרמו חלק נכבד לתיוים שהוזכרו. ואם ניקח הכותרת "פאם פאטאל" ("מדובר על אישה, לורה ( המגולמת ע"י מרלן דיטריך ) שהיא לגמרי במקרה זמרת, שהיא לגמרי לגמרי במקרה פאם פאטאל.") נראה שזה מושג מעציב. אם אשה בחרה שלא להנשא אלא לפתח קריירה, באמצעים הדרושים היחידים שעמדו לצידה, מיד תוייגה כאשה הרסנית, בולענית ואצבע 'מאשימה' (במרכאות וללא) הופנתה כלפיה. בכל סיפור המעשה היא עצמה מנוצלת (התלמידים ולא רק), כשאין מבט בוגר למעשיה הפנימיים, לתהליכים המתווים התנהלות "בחוץ". כמה הרבה היא ביטלה בעצמה למען "הצלחתה"... מתוויי החברה. וזה מעלה תהיות, על התבטלות העצמי מול אהבה, על משיכה, מול התאמה, על פאם פאטאל או ביצ'ית, מול אישה אוהבת. מוסיפה לדבריו של ערסlight ... דע/אהוב/הכר עצמך ובחירותיך תהיינה ממש מתאימות..

Lonely In Blue

New member
וואווו....

ה-"תיכף אשוב" התמשך קצת, אבל הבאת יופי של קישורים ( חוץ מזה, אשר היה אמור להיות בכתובות אינטרנט נלוות ואינו נפתח ). לגופו של מה שכתבת, עצם העובדה שאישה בחרה שלא להינשא אלא לפתח קריירה אינה עושה ממנה פאם פאטאל. בכלל לא. אי-אפשר למשל, להגיד על האחות נייטינגייל, שהיתה פאם פאטאל. אני מחזיר אותך לקישור שאת עצמך הבאת, על ההגדרה של פאם פאטאל בויקיפדיה : "דמות הפאם פאטאל מתוארת, על פי רוב, כבעלת תיאבון מיני בלתי נדלה ושאינו יודע שבעה. למרות טבען המרושע התפרסמו דמויות פאם פאטאל בכמה וכמה סיפורים כאנטי גיבורה, ולעיתים גם כדמויות המכות על חטא". אם אני הייתי צריך להגדיר מהי פאם פאטאל, הייתי אומר, זו אישה המנצלת את מיניותה כדי להתעלל בגברים.

טליה1233

New member
ועכשיו תורי לאמר וואו חחחח ../images/Emo6.gif

רואה מה זה..? תיכף אשוב נשי בהחלט
עוד אחת מהפריבילגיות הנשיות חחחחח סתם, ממש לא
ולגבי הקישור, האתר היה סגור זמנית. ליתר בטחון העתקתיו לקובץ והוא מצורף לכאן
אתה יודע מה היופי בלחשוב בעצמך/י? לא להתייחס למוגבלויות שכלוות להתוויות ותנאים. גם מי שכתב הערך בויקיפיה הביא מדעתו. זכותו הלגיטימית
כאשר אנו מנערים מרבצם רעיונות נשכחים, סבורני שיש לנער האבק מעליהם ולרענן התפיסה. לדון ולהעמיק. להביט מעבר לגלוי לעין. מעבר לתפיסות מקובלות! קצת, ככה, להוזיז גלגלי השיניים של מוחנו.
אם אני הייתי צריך להגדיר מהי פאם פאטאל, הייתי אומר, זו אישה המנצלת את מיניותה כדי להתעלל בגברים. בוא נגדיר בבקשה מהו ניצול. האם ניצול הוא העזרות במה שחנן אותך הטבע (אישיות, פקחות (לתועלתך), מבנה גוף..)? האם על אדם פיקח "המסתדר בחיים" היית אומר: נצלן ? סביר שלא
Exploiter = A person who uses something or someone selfishly or unethically נצלן ="שמרבה לנצל את האחרים לטובתו" (עפ"י מילון ספיר) באם היה מדובר באדם שאינו בר-דעת הייתי מצטרפת בשמחה לדעתך. אך מכיוון שמדובר בבגיר, בעל דעה בריאה ועצמאית, הרי ש: ניצול או התעללות לא חלים עליו. אם תביט בקישור הזה שוב, תראה מה היה מצבו ההתחלתי ומהיכן נבע הכל
אבל שהיא תהיה אחראית עליו, על מעשיו?... מחייכת.

Lonely In Blue

New member
ראשית...

קראתי את הקובץ המצורף. מאמר מעניין בזכות עצמו, הנותן סקירה היסטורית ובעיקר אמנותית, של אי השוויון בין האישה לגבר, שהתקיים בחברה הפטריאלית עד שקמה התנועה לשיוויון זכויות לאישה. אז מחברת המאמר ( והרוח הנשית ניכרת היטב ), קובעת שהמושג פאם-פאטאל הופיע לראשונה במאה ה-19. אבל היא לא מביאה צילומים של מילונים ישנים, מצהיבים ומתפוררים המצויים אי-שם במוזיאונים, אלא מביאה דוגמאות מתחומי הציור, הספרות, והפסיכולוגיה, להתייחסויות שהן כאל פאם פאטאל. האמת, שמקור המושג אינו חושב. חשוב מה הוא אומר. ואם להשתמש במושג ביצ'ית - ייפשט את הדברים, אזי ניתן להשתמש בו במקום. לפני שאנחנו גולשים כאן למה שיכול להישמע כויכוח על שוויון האישה, אני רוצה להזכיר לך משפט מתוך הערך פאם פאטאל בויקיפדיה, לפי הקישור שאת עצמך הבאת : "יש הטוענים שלדמותה יש גם דמות גברית תואמת, ואחת מהן היא דמותו של הית'קליף מהספר אנקת גבהים, כמו גם רבים מגיבורי סיפוריו של לורד ביירון או דמותו של ג'יימס בונד. כינוי אפשרי לדמויות הגבריות הללו יכול להיות אוֹם פאטאל (Homme fatal) ( לדעתי צ"ל : הום פאטאל ). ולגבי טענתך: כתבתי : "אם אני הייתי צריך להגדיר מהי פאם פאטאל, הייתי אומר, זו אישה המנצלת את מיניותה כדי להתעלל בגברים". הניצול מתייחס לכך שהאישה מנצלת את משאביה, ועד כאן זה בסדר. היא אפילו יכולה להשתמש בהם כדי לנצל אחרים, בעיקר אם הניצול הוא הדדי. הבעייה היא בהתעללות. ואין זה משנה מה היה מצבו ההתחלתי של נשוא ההתעללות. גם בלוקה בפיגור שיכלי, או בקטין, או בסתם חלש - אין להתעלל . בחוק העונשין קיימת עבירה של עושק, אשר כל כולה מיועדת להגנה על חלשים. אותו מעשה, אם היה נעשה נגד אדם סביר, היה נופל לקטיגוריה של מסחר ממולח. עצם זה שאדם הוא כזה שמאפשר שיתעללו בו, אינו מהווה הצדקה להתעללות. ואם נוח לך יותר לראות את זה, אם נדבר על "הום פאטאל", אזי נסי לדמיין מצב בו גבר גורם לאישה להתאהב בו, ושולח אותה לעבוד בזנות כדי לפרנס אותו. האם זה יהיה עדיין "העזרות במה שחנן אותך הטבע (אישיות, פקחות (לתועלתך), מבנה גוף..)?" כפי שכתבת ?

just yael

New member
זהו, חזרתי.

אחרי שניסיתי ללמוד קצת על השכנה שלי דרך רגליה..ואחרי שנרדמה תחת ידי המתנסות... הזמינה אותי לאכול,.. אני חוזרת כשאני רגועה ומלאה.. האמת היא שאני לא בקיאה בסיפור של מרלן דיטריך, וגם לא במלאך הכחול.. אבל מכל מה שכתבת.. מה שמשך את תשומת ליבי זה ההתבטלות העצמית מול האהבה. אהבה, לאהוב את האחר. מה זה לאהוב. האם זה לאהוב את מי שהוא, האדם השני האם זה לאהוב את מי שאני בזמן שאני איתו, האם זה לאהוב את מה שהוא מביא לי לחיים, או האם זה פשוט להיות מאוהבת באהבה. אולי בעצם זה שילוב של הכל?? כל אחד אוהב אחרת. נחזור למבטל את עצמו אל מול האהבה. נראה לי שאחד כזה, אותו ביטול עצמי בא ממקום של חוסר בטחון. של תחושה שאם רק יעז לומר מילה, יאבד את זו שלצידו. והפחד...הפחד הזה לאבד אותה. להשאר לבד. לחיות את חייו בלעדי אותה נשואת האהבה שלו.. יבוא אחר ויאמר.. הוא כל כך אוהב, היא כל כך יקרה לו, שהוא מוכן לעשות עבורה כל דבר כדי לשמחה. חושבת תוך כדי.. ואומרת .. לא.. מי שמבטל את עצמו בעבור זו שלצידו, ואותה אחת מוכנה לכך..נראה לי שאינה ראויה לאותה אהבה. נסתרות דרכי האהבה. כבר אמרתי זאת?

Lonely In Blue

New member
נסתרות דרכי אהבה...

אבל נראה, שתוכלי לצייר מפה די מפורטת. חוץ מלהיות מאוהב באהבה, זה שילוב של הכל. זה בעיקר לאהוב את מי שאני בזמן שאני איתו, אבל כדי שזה יתקיים, הרי צריך גם לאהוב את מי שהוא, וגם את מה שהוא מביא לי לחיים. אהבתי את היכולת לראות את הפרשנויות השונות עבור אותה ההתנהגות, ואת "כל אחד אוהב אחרת".

יערית

New member
ככה

לא מכירה לא את מטרן דיטריך ולא את המלאך בכחול(חור בהשכלה תקרא לזה) אבל השורה התחתונה מה אליה אני מתחברת ,משכה לי ת'זוית של העין ובו כן אני מתחברת לאישה האוהבת,לפעמים אני נושכת שפתיים ותוהה איך ניתן ללמוד להיות קצת..רק קצת ביצ'ית בחיי,אולי כך יהיה לי טוב יותר, אבל בסופו של דבר ,האישה שבי מתעלה על המחשבות האלו ונשארת תמיד אוהבת,גם אם היא צריכה לפעמים להיות קצת אחרת.

Lonely In Blue

New member
כמו

שכתבה יעל... כל אחד אוהב אחרת. כאשר יש התאמה, ושניים מרוצים, הכל בסדר. ביצ'ית עם אחד שמבטל את עצמו, הולך ( עד שנמאס לה ממנו ). אחת אוהבת עם אחד פריק שליטה גם הולך. ביצ'ית ופריק שליטה - אין רגע דל, או סקנדל או פסטיבל. אבל הכי כייף, זה אוהב עם אוהבת. ( הרגליים של מרלן דיטריך היו מבוטחות במליון דולר... כשהדולר היה דולר
)

wxyz2006

New member
יש כמעט סתירה מובנת בין

אהבה להתבטלות עצמית איך אפשר לאהוב מישהו, שלא מכיר בערך עצמו, ולא חשוב מה הוא הערך - גם אורך ה ... והיקף ה ..., הם ערך. זה לא קשור לביצ'יות או ל פאם פאטאל. כלומר, בהכרח מי שמבטל את עצמו, לא יזכה באהבה.

Lonely In Blue

New member
איני מסכים איתך.

אדם יכול שלא להכיר בערך עצמו, ובכל זאת לזכות באהבה, כי זה אשר יאהב אותו, יידע להעריך את אותו ערך, שהוא עצמו אינו מעריך.

טליה1233

New member
איקסי דיבר על ביטול עצמי

שזה יותר, הרבה יותר, מאי הערכה או אי הכרה עצמית.

טליה1233

New member
לונלי מותק.. ../images/Emo13.gif

איקסי מחבב את הכינוי שהדבקתי לו בחיבה, באמת שאין צורך לגונן
אכן, הוא כתב כך, אך לא במובן המצומצם של המושג ואם לא נדקדק או נעסוק בסמנטיקה, נראה שניתן אף להבין זאת מהסיום "בהכרח מי שמבטל את עצמו, לא יזכה באהבה"

למעלה