מה לעשות?

מה לעשות?

היום בשיעור המחנכת עשתה לנו "הכנה לצה"ל", דיברה איתנו על מה יעשו לנו בצו הראשון והקרב והבא וגם סיפרה לנו מה דעתה על אנשים שלא מתגייסים. היא הייתה קרבית. היא ורוב הכיתה אמרו שזה לירוק לבאר ששותים ממנה ושמי שלא מתגייס לא ממלא את החובות שלו כלפיי המדינה כי שירות לאומי זה לא אותו הדבר. אני מיצידי ניסיתי להבסיר שבעייני לסרב זה כן לתרום למדינה, פלוס שירות לאומי פלוס כל ההפגנות והמאמצים שאני משקיע כדי לשנות פה משהו. כלום לא עזר. אחר כך המחנכת אמרה שאי אפשר על כל פעולה של צה"ל לשאול את העם אם היא מוצדקת לדעתו וזה נורא קומם אותי, סך הכל מדובר פה בחיים של אנשים, למה צריך לקחת את זה כמובן מאליו? למה מי שזה חשוב לו וקצת חושב אז החברה לא מקבלת אותו!? אבל זה ניחא, כי המורה אוהבת אותי, וכל הכיתה כבר יודעת שאני חושבת לסרב (בעיקר בגלל הסיכות על התיק והוויכוחים איתם) אבל להורים שלי זה מפריע. לא איכפת להם כל כך מהמדינה זה יותר לדאוג שאני לא אהיה עוף מוזר ואעשה להם בושות. אז אני חושבת שאני אסרב למרות הכל. אבל אם אני אגיע לצו הראשון שמתקרב לו? אני חייבת להחליט עד אליו? ריקי

danny girl

New member
את לא חייבת להחליט עד אז

מוטב להחליט כמה שיותר מהר, ומוטב לפעול בנושא כמה שיותר מהר, אבל גם אם תחליטי רק אחרי הצו, את עדיין יכולה לסרב. אני בקרוב רק אתחיל את כל ההליך. הצו ראשון שלי היה לפני שנה והגיוס אמור להיות עוד 8 חודשים.

למעלה