מה לעשות ?

• פותח הנושא mdim
  • פורסם בתאריך

mdim

New member
מה לעשות ?

אני אבא לילד בן 12 . לאחרונה היחסים בינינו הפכו לבלתי נסבלים . הוא מכין שיוערים אך מחפש כל סיבה כדי לא לבוא לבית הספר . ימים שלמים הוא יושב מול המחשב ומשחק משחק ילדותי on line. הוא לא יוצא לשחק בחוץ . כשבסופו של דבר אני מכבה לו את המחשב הוא פשוט מפסיק לדבר איתי יומיים שלוש עד שמקבל את המחשב בחזרה . אני מציע לו לצאת ביחד לשחק כדורגל או לרכוב על אופניים - הוא מסרב . אני רוצה לרשום אותו לחוג לבחירתו . אז הוא בחר חוג "בטלנות" !!! כל יום אנחנו רבים באיזה שעה ללכת לשון, מתי להכנס למקלחת . אני לא יודע איך להמשיך ? מה לעשות ?

להפוך את היוצרות

במקום לריב איתו ,תגיע איתו להסכמה על הקווים האדומים ותעביר את הבחירה אליו. למשל להסכים שכל יום עושים מקלחת - ושהוא יחליט באיזה שעה אבל עד שהולכים לישון הוא חייב לעשות זאת . להגדיר מה השעה הכי מאוחרת ללכת לישון לילד שלמחרת צריך להתעורר לביס-ושהוא יבחר מתי הוא הולך לישון . להגדיר כמה ימים מותר בשנה להעדר מבית ספר בלי סיבה רפואית -ושהוא יבחר את הימים . להגדיר כמה שעות מותר על מחשב ביום -ושהוא יהיה אחראי לא לעבור את המכסה .

אורן ג

New member
ובנוסף

תנסה לבדוק בבית הספר אם יש איזה בעייות שם שגורמות לו לא לרצות ללכת לשם. האם הוא סובל מהילדים שם או משהו כזה. אי הרצון ללכת לבית הספר ומשחקי האונליין הלא מאיימים (לא צריך להפגש פיזית עם ילדים על מנת לשחק בהם) מביאים אותי לכיון הזה בהצלחה!!!

צימעס

New member
לקנות את הספר

"איך לדבר כדי שילדים יקשיבו, איך להקשיב כדי שילדים ידברו". הספר נכתב ע"י פייבר ומייזליש. (ייתכן ששיבשתי מעט את שם הספר, אני בטוחה שתמצא אותו גם כך) נראה לי שמשהו השתבש בתקשורת ביניכם, וזה חשוה יותר מהאם הוא יתקלח כל יום או אחת ליומיים. גם הניחוש של אורן שאולי יש לו סיבה טובה לא לרצות ללכת לבי"ס והוא זקוק לעזרה שווה בדיקה, לדעתי.

פלגיה

New member
אני מסכימה עם צימעס

זה נראה כאילו כל דבר שהוא מתעניין בו פסול בעיניך (ולהיפך - כל דבר שאתה חושב שצריך לעשות פסול בעיניו). זאת בעיית תקשורת שצריך לפתור - לא דרך סנקציות ועונשים אלא דרך הידברות. הספר המומלץ הוא צעד מתאים. גם הספר "הורות יעילה" של תומס גורדון הוא ספר מתאים. ומלבד זאת - נסה להתעניין בתחומי העניין שלו. תתחיל מהמשחק "הילדותי" (אני אוהבת לשחק bubbles משחק ילדותי לחלוטין, אבל יש בו משהו מהנה). נסה ללמוד איך משחקים. נסה לשחק בעצמך. מכאן, ממקום העניין שלו, תתחיל לבנות את הקשר, כולל לדבר על מה הבעיה ולמה רע לו בבית הספר, ולנסות להגיע להסכמה על הרגלי הגיינה מתאימים ועל שעות שינה הולמות לגילו. (ועוד אפשרות - הצע לו יום חופש מבית ספר, בתנאי שביום הזה הוא הולך איתך לטיול או לפעילות גופנית אחרת)

אני לא מבינה

למה אתה מתעקש להכתיב לו את התחביבים שלו. חסר לך על מה לריב איתו גם ככה?
דברים מסוג זה רק מעכירים את היחסים, וטובים בליצר עוד ריבים טפשיים על דברים טריביאליים.

לא יודעת,

החופש תם, ולא יוצא לי לצאת לשם עם הכלבה בזמן הלימודים. נראה שגם הוא לא שם שלא בזמן חופש (אבא שלי אמר שלא ראה אותו).

למעלה