מה לעשות?!

• פותח הנושא maaw
  • פורסם בתאריך

maaw

New member
מה לעשות?!

מה עושים כשאתה נילחם במישהו שטוב ממך בהכל(כוח,מהירות,זריזות וכו')? אני לא מוצא שום דרך..אשמח לעזרה לילה טוב

האם מדובר בקרב אימון?

אם כן, אז תנסה ללמוד ממנו, ואם זה קשה לך אז תבקש ממנו להאיט את הקצב כי זה קשה לך לעבוד ככה. אם מדובר בקרב אמיתי, אז תעשה את מיטב יכולתך ועוד קצת כדי לצאת משם כמה שיותר מהר עם כמה שפחות פגיעה אצלך. איך עושים את זה טוב? מתאמנים הרבה על זה (כולל עם אנשים שטובים ממך).

maaw

New member
עדיין

איך אני אמור לנצח בקרב רחוב שיכול להיות שאני לא ייצא ממנו בחיים נגד מישהו שעולה עליי בהכל?ואני לא מדבר על כמה אנשים וגם לא על מישהו עם כלי נשק קרב אחד על אחד. אותו דבר בקרב אימון,רק ששם יש מגנים והכל,וזה ממש מיאש ומעייף שאי אפשר לגעת ביריב שלך כלומר:נגיד היתי נגד מישהו שיותר חזק וגדול אז ניסיתי להיות יותר מהיר ונגד מישהו שיותר מהיר ניסיתי להיות יותר חזק אבל מה עושים נגד מישהו שעולה עליך בהכל

אם אתה מחפש להיות סופרמן

אז צר לי לאכזב אותך: תמיד יהיה מישהו יותר טוב / חזק / מהיר ממך. אם אתה מתאמן, תנסה ללמוד מהאימון כמה שיותר. זה מצויין שתעבוד עם אנשים טובים ממך שיאתגרו אותך. אם הם מתאמנים איתך כדי "לנצח", אז תבקש מהם לעבוד יותר חלש, לאט יותר בצורה כזו שתוכל ללמוד מהם. בקרב אמיתי המטרה שלך היא לא לנצח אלא לצאת עם כמה שפחות פגיעה בגוף. אם אתה יכול להמנע מהקרב אז עדיף. אם אין לך ברירה ואתה נאלץ להילחם, תעשה הכל כדי לסיים את הקרב כמה שיותר מהר ולעוף מהמקום. לסיים את הקרב כמה שיותר מהר זה אומר לעוף מהמקום בהזדמנות הראשונה שאתה יכול, ולא להמשיך ולהילחם כדי להוכיח ליריב שאתה מסוגל לגבור עליו
. אם אתה מדבר על קרב אמיתי בו אתה נלחם על חייך, אז תשתמש בכל דבר שאתה יכול כדי להציל את עצמך.

maaw

New member
אני לא מחפס להיות סופרמן..../images/Emo13.gif

ואתה לא עונה לי על השאלה.. זה ברור שתמיד יהיו אנשים יותר חזקים,מהירים ממני ובהרבה.. אבל השאלה שלי היא מה עושים כשאתה נילחם מול אחד שעולה עלייך בהכל בקרב אימון,ברחוב,בתחרות בקיצור בהכל ובקרב אימון כשאני נילחם עם מישהו שעולה עליי בהכל אני בקושי מצליח לגעת בו.. התשובה שהיתי נותן למי שהיה שואל אותי את זה היתה: טכניקה, אבל אני עף פעם לא מיסתמך על התשובות של עצמי אז בגלל זה אני שואל..

תשמע, אני חושב שעניתי לך פעמיים

מה עושים, והנה פעם שלישית:
באימון עם מישהו שטוב ממך תנסה ללמוד ממנו, ואם הוא מקשה עליך את החיים יותר מדי אז תבקש ממנו קצת הקלות.
בקרב ברחוב תעשה כל מה שאתה יכול כדי לצאת משם עם כמה שפחות פגיעה. לאיזו תשובה אתה מצפה? לפירוט של טכניקה סודית סופר יעילה שתעבוד על כולם? אין כזו חיה. נתתי לך עקרונות לעבודה, עכשיו תיישם (אני מקווה שתצטרך ליישם רק את מה שכתבתי על אימון ושלא תיקלע לקרב רחוב בו תאלץ ליישם ידע כדי לצאת בחיים). בהצלחה, רן.

תשובה,או סוג מסויים

במידה ואתה נתקל במישהו שטוב ממך אבסולוטית בהכל,נותר בפניך מוצא אחד בלבד: למות בכבוד

../images/Emo6.gif

ובחברה היפנית גם את זה נהוג היה לעשות בטכניקה מסויימת (רק אין לי מושג איך הם התאמנו על זה...).

maaw

New member
רן,לא הבנת אותי

השאלה היתה בעצם איך להיתמודד בקרב אימון נגיד, נגד מישהו שעולה עליך בהכל ולנצח אותו למרות הכל,אני לא מבקש שתירשום לי עכשיו איזה טכניקה סופר יעילה אלא קודם לדעת אם זה בכלל אפשרי(ואני לא מדבר על קרב שיש לך מזל) מקווה שהבנת אותי הפעם

תשובה בגוף השאלה

מזל ,ולתחמן.רק כך תצליח בפעם הראשונה. בפעמים הבאות זה יהיה יותר קל כי כבר תדע שזה אפשרי.

maaw

New member
עוד משהו

וכשאני מיתכוון לקרב אימון זה קרב עם מגנים שבו אתה לא מבקש מהיריב להאיט או משהו כזה כי את זה עושים בתירגול של עבודה בזוגות

אם אתה לא יכול לבקש להאיט את הקצב

של תירגול הקרב אז תאלץ ללמוד לספוג. תגיד, למה אי אפשר לבקש להאיט את הקצב או משהו כזה בכל שלב של האימון?

ש מים

New member
יש פיתרון../images/Emo11.gif

אבל אני יכול לאמר לך אותה רק בארבע עיניים! (בוא נלך לשם
) רגע, שם עוד לא היינו...
תאכל תרד
(על פופאי זה עבד!
) וכן. טכניקה בלבד! (ושכל!!)

maaw

New member
אז נסכם בכך

שטכניקה טובה יכולה לנצח מישהו שעולה עליך בהכל?

roy33itc

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif מים יא מצחיק MAAW קח קישור

מקווה שיעזור... תסתכל בהודעה של יוניק שמובילה לדיון נוסף ומעניין לא פחות בבעייה. אבל בגדול,צריך להבין שאתה לומד מכל עימות,על המזרון ומחוצה לו ולא תמיד הניצחון מובטח לך כי יש כל כך הרבה משתנים. בהצלחה ואל תפחד להפסיד זה בסדר וכמו שאיתן בן מאיר אומר (ולא רק הוא) "לא משנה איך נפלת,משנה איך קמים" זרקו אותך על התחת?,היריב שלך כל כך מהיר שאי אפשר לפגוע בו?,שם מתחיל האימון,תנסה ללמוד כמה שיותר,תשאל אותו איך הוא עושה את זה ותתאמן תתאמן תתאמן.

amir_aikido

New member
טוב בהכל - גם בטכניקה וטקטיקה

אם הוא טוב ממך בהכל, כולל: טכניקה, תנועה, טקטיקה, נחישות, כוח, זריזות ועוד. אז ברחובנשאר לך רק להתפלל לאלת המזל ולעשות ככל כדי לברוח משם. ובאימון, זו ההזדמנות שלך לנסות וללמוד ממנו. מבחינת אמנות לחימה, כוח וזריזות הם יתרונות שניתן לצמצם ואף לבטל על ידי יתרונות מנוגדים בתחומי הטקטיקה, הטכניקה והתנועה (אני כולל את נושא התזמון והמיקום הנכון כחלק מהשלושה הללו). כמובן שעל מנת להשיג זאת, נדרש להתאמן הרבה. אמיר

fykl

New member
האמת, תשובה יפה

אני רציני. כאשר אני עולה לקרב מול מישהו, שאני טוב ממנו בהכל, אני הכי נזהר ממנו. רוב הפציעות שלי היו מילדים מלאי מוטיבציה וחסרי יכולת טכנית ופיזית. רחוב בכלל. לא מעט אלופים מכל השיטות הכי קטלניות אושפזו ואף נקברו כתוצאה מכתתות ברים למינהם. לילה טוב.

dani456

New member
זה מזכיר לי אגדה שקראתי מזמן..

שנזיר פגש נזיר מהמינזר השכן הם נילחמו,הנזיר מהמינזר השכן היה יותר חזק והוא ניצח. הנזיר שהפסיד הלך למאסטר שלו ואמר לו:מאסטר הפסדתי בקרב למישהו שהוא יותר חזק ממני המאסטר:הוא יותר חזק תיהיה אתה יותר זריז לך תיתאמן על הזריזות שלך! הנזיר היתאמן על הזריזות שלו הרבה מאוד זמן והפך להיות ממש זריז,הוא ניפגש עם אותו נזיר שניצח אותו פעם קודמת,הם שוב ערכו קרב והפעם הנזיר שהיתאמן על הזריות ניצח וחזר למינזר הלך למאסטר ואמר לו:"מאסטר,מאסטר" ניצחחתי את אותו אחד החזק שניצח אותי פעם שעברה הנזיר פגש נזיר אחר מהמינזר השכן הם ערכו קרב,הנזיר השכן היה הרבה יותר זריז וניצח אותו שוב הנזיר המיואש חזר למינזר וסיפר למאסטר על ההפסד המאסטר:הוא זריז,תיהיה חזק לך תיתאמן על כוח! הנזיר היתאמן על כוח פגש את אותו נזיר שכן הזריז שניצח אותו פעם שעברה,ניצח אותו בקרב ושוב הלך לספר למאסטר על הניצחון. יום אחד הנזיר פגש עוד נזיר מהמינזר השכן הם ערכו קרב הנזיר ראה שהנזיר השכן יותר חזק אז ניסה להיות יותר זריז,וראה שגם הוא יותר זריז ממנו הנזיר עמד שם חסר עונים ונילחם עד ההפסד. הנזיר שוב חזר למאסטר ואמר לו שניצח אותו מישהו יותר חזק וזריז ממנו המאסטר:לך תעבוד על טכניקה! מוסר השכל:לא ללכת כוח נגד כוח כי היריב יותר חזק לא ללכת זריזות נגד זריזות כי היריב יותר זריז ללכת רק על הטכניקה! עם הטכניקה תוכל לנצח גם מי שיותר חזק,זריז,גמיש,מהיר,שרירי וכל מה שתרצה לילה טוב

למעלה