מה לעשות?

king30

New member
מה לעשות?

הקוקטליית שלי אוכלת את העיתון ששמתי למטה

נעה גל

New member
לשים לה בתוך הכלוב ענף אקליפטוס

עם עלים ירוקים (להחליף ברגע שהיא מסיימת את העלים) ואז היא תהיה עסוקה בעלים ובענף ולא בעיתון מתחת. אפשר גם במקום עיתון לשים חול מיוחד לכלובים של תוכים.

נעה גל

New member
בכל שכונה יש כמה עצים כאלה

בכל מקרה, אתה לא צריך להוריד חצי עץ... רק ענף דק עם כמה התפצלויות והרבה עלים ירוקים. זה שומר להם גם על הבריאות.

נעה גל

New member
אקליפטוס רעיל? לקוקוטילים? הם הרי

מגיעים מאוסטרליה ואקליפטוס מהווה חלק בלתי נפרד מהתזונה שלהם. אני שמה לשלי ענף טרי כל יומיים בערך (שוב, בגודל כזה שנכנס לכלוב) ובתוך האוכל שאני קונה (של ויטה קראפט) יש עלי אקליפטוס עבור הקוקוטילים.

danielia1

New member
אז יש לי סיבה טובה לכסח לשכנים שלי

את העץ הענק ותודה על המידע

DAKTARI

New member
אנשים פשוט שוכחים שאת האקליפטוס

הביאו לארץ בכדי לייבש שטחים גדולים של ביצות,ערים שלמות נבנו על שטחי הביצות,כל איזור השרון היה ביצה אחת גדולה מלאת יתושים כדוגמת האנופלס,ממש שטחים ענקיים היו פשוט ביצות,תחשבו שערים כמו פתח תקווה וחדרה נבנו על ביצה שיובשה ובזמנו הן נקראו מושבות,חבל רק שלא טרחו להביא כמה תוכים ביחד עם האקליפטוסים
העץ הזה התאקלם כאן בצורה נהדרת עד ששוכחים שהוא לא מקומי כמו הזית והרימון,בכל מקרה אנשים מאוהבים בחורשות האקליפטוסים והריח המענג שלהן עד שזה אפילו זכה לכבוד ענק ששוכן באחד השירים הכי מפורסמים של ארץ ישראל שכתבה נעמי שמר ז"ל,הפזמון המרגש אומר ככה : חורשת האקליפטוס, הגשר, הסירה וריח המלוח על המים. אכן עץ האקליפטוס מהווה את משכנם הטבעי של כמה זנים של תוכים כפי שכתבו כאן ואני תוהה האם אפשר לתת להם גם ענפים של קנה לתוכים,אותו צמח שבשפת העם נקרא בטעות "קנה סוף",הקנה והסוף הם שני צמחים שונים ומקורם כמדומני גם כן באדמת ביצות ונחלים,מישהו יודע האם הקנה רעיל לתוכים? ועל אותו משקל גם החיזרן הידוע יותר בתור במבוק. ארבעה צמחים נמצאים בהישג יד כמעט של כולנו ואפשר לגדלם בכל גינה ביתית צנועה למעט האקליפטוס שנוטה להגיע למימדי ענק עם השנם ודורש שטח גדול. 1)אקליפטוס 2)קנה (קנה סוף בשפת העם) 3)חיזרן (במבוק) 4)קנה סוכר האם מישהו יודע על רעילות של אחד מהנ"ל לתוכים? דבר אחרון חביב: באמצע האביב ותחילת הקיץ אפשר למצוא בגינות צמח הנקרא "רגלת הגינה" ובשפת העם נקרא ריג'לה,בעבר גידלתי כנרים והם אהבו מאוד את הצמח הזה,האם גם התוכים? תודה למשיבים וסופ"ש נעים לכולם.

עליתת

New member
האם הם אוכלים את העלים הירוקים

של האקליפטוס. אפשר לתת גם לתוכונים ענפים של אקליפטוס.

נעה גל

New member
לא יודעת לגבי תוכונים (כדאי להתייעץ

עם וטרינר או מישהו שמבין בתוכונים) - אבל הקוקוטלים בהחלט אוכלים את העלים הירוקים של האקליפטוס, מפצחים את הפירות שלו ואוהבים גם לשחק עם הפרחים. אחרי שהם מורדים מהענף כל עלה/פרח/פרי הם עוברים למשחק עם הענף שנשאר ומנסים לפרק גם אותו.

danielia1

New member
חשבתי על חרוב

היה לי גם ענף גדול של תמר(זה של הפרי) ומאד אהבו לעמוד עליו ולכרסם

danielia1

New member
אפשר לשים רשת ברזל כמו של הכלוב

יש כלובים עם רשת כזאת

174M4R

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

רצוי שתהיה רשת ברזל בין העיתון לכלוב עצמו בשביל שהתוכי לא יוכל להגיע לחרא של עצמו ולעיתון, המטרה היא לא לשים רשת על העיתון אלא שיהיה מרווח בין הרשת לעיתון ושהתוכי לא יוכל להגיע לעיתון וללכלוך.

danielia1

New member
לא רוצה להישמע מגעיל

אבל אצלי זה מגיע ל 5 סמ מתחת לרשת ,אני פותח את הרשת והם אוכלים את הגרעינים שנופלים הם מאד בריאים ואף פעם לא היתה בעיה לא צריך להיות סטריליים , הם אפלי מטיילים מתחת לרשת ברווח של 3 סמ

למעלה