צעקות זה עניין של תרבות
לפני כמה שנים היה לי ארוע עם חברה שלי, התווכחנו על משהו, שאפילו לא היה אישי, בסוף הוויכוח היא ממש צעקה עלי. אני הייתי המומה ופשוט קמתי והלכתי. עברו כמה ימים עד שהייתי מסוגלת לדבר איתה עוד פעם. כמה חודשים אחר כך, שדיברתי איתה על זה, היא לא זכרה את המאורע. לא הבינה על מה דיברתי, ובטח שלא יכלה להגיד למה היא צעקה. כשהכרתי אותה יותר טוב, גיליתי שזאת ההתנהלות שלה בחיים, שהיא צועקת כשמשהו קצת מרגיז אותה, שהיא לא רואה את זה כבעיה, ושגם אין לה בעיה עם זה שצועקים עליה - זה נראה לה צורת תקשורת לגיטימית לגמרי. אני כמעט לא צועקת. בעצם, אני רגישה לרעש, ואני אפילו לא מדברת בקול רם ב"כ. בעיני צעקות זה אלימות כמעט באותה מידה כמו מכות. בהנחה שהגננת בסדר מכל שאר הבחינות, הייתי מנחשת שהיא מהסוג הראשון. ואז אפשר פשוט להגיד לה שיובל מאוד נבהלת מצעקות, שאתם ב"כ לא צועקים עליה, או צועקים רק במיקרים נדירים , ושהיא מאוד נבהלת ונעלבת מהצעקות שלה, כי היא מפרשת את זה בהתאם. אני חשובת שזה כן יכול לעזור, אם הגננת היא כזאת שאיכפת לה מהילדים, ופשוט יש לה תרבות של צעקות. אולי תבקשו מאוד הורים לדבר איתה בצורה הזאת, שהיא תבין שהרבה הורים מתיחסים לזה ככה, ןתשים לב לאיך שהיא מדברת.