מה לעשות?

omizu

New member
אנילה

מאחר ואני הכלה המבוגרת מכולם סבלתי רבות הערות גזעניות על היותי אשכנזיה. עברו השנים הצטרפה כלה מאותו המוצא של גיסי (אח של בעלי) והיא פשוט ספגה הערות מגעילות מסוג אחר. מסתבר כנראה שזה עניין של רוע ומרירות של אותו האדם ולא רק גזענות. לשמחתי בהיותי שייכת לעדה שלא יודעת לבשל גם לא באים לבקר ויותר טוב מזה לא יכול להיות, אין צורך באנרגיות רעות. ואנשים שאוהבים אותי באים ומנקים את המקרר והצלחות ושיהיה להם רק לבריאות! ולאותם אהובים תודה על כל התמיכה בתקופה קשה שעברנו עם הילד הקטן (אפילו שאתם לא חלק מהפורום........) ובכל התקופה של האשפוז, גבס ושיקום חמותי הגיעה רק פעם אחת לבקר אותו וכמו שאני אומרת הכל עניין של סדר עדיפויות בחיים ולא רוצה? לא צריך. ראיתי עכשיו סרט נפלא - "אנטוואן פישר", מומלץ. וספר מומלץ שקראתי לאחרונה -"צופן דה וינצ'י". והכי חשוב - שיהיה לכולן וכולם חג שמח!

אנילה1

New member
omizu בניגוד למה שאני מרשה לעצמי

לומר בפורום, אני לעולם לא אהיה גיזענית בחיים האמיתיים. לעולם לא אומר משהו על מוצאו של אדם. בעבודתי עבדתי עם כל עדות ישראל. ומעולם לא שמעו ממני התבטעויות גיזעניות. לעומת זאת אני קבלתי המון הערות גיזעניות עקב היותי פולניה. החל מבדיחות וכלה בכל מיני סופרלטיבים שזה לא המקום לחזור עליהם. אז מי כאן הגיזעני? אני כמובן תמיד צחקתי על כל הבדיחות, תמיד הרגשתי שכל מה שאומרים זה לא עלי. ובכלל לא נפגעתי. בקיצור בנות, יש גיזענות בכל העדות, זה רגש טיבעי לזר שלא מאותה קבוצת התייחסות. כמו שנאה, קנאה, ועוד שלל תכונות שאנחנו נוטים לחשוב עליהם כרעות. מה זה כל הקטעים של באבא לובה אם לא גזענות כלפי העולים מרוסיה? ואנחנו שואגים מצחוק כשהיא אומרת "עבדה קשה קשה". אני חושבת שצריך לקבל הכל במידה מסויימת של בדיחות הדעת. לא להעלב, להתייחס לשונות של העדות כעובדה קיימת. ולדעת שילדים מעורבים יוצאים הכי יפים בעולם. ישראל ידועה כמקום של אנשים הכי יפים בעולם, בצעירותם. וויי וויי מה קורה להם כשהם מתבגרים, הגברים עם הכרס והנשים עם הישבנים. זה הכל בקשר לגיזענות.

Galit29

New member
את טועה כרגיל

במשפחה מזרחית מכבדים את האדם ולא ממש מסתכלים על עדות.

omizu

New member
גלית

את מדברת שטויות אדם מרושע הוא מרושע ולא משנה מה עדתו וצר לי לאכזב אותך יש המון ספרדים גזענים חג שמח גם לך

rrina

New member
../images/Emo45.gif*2

על התגובה שלך לאנילה ועל התגובה שלך לגלית. מסכימה עם כל מילה.

עצמית

New member
לילונית, לא התכוונתי

לכל ענייני המזרחית-לא מזרחית - אני לא מתערבת בזה, וגם לא בסכסוכים משפחתיים. יש פה חכמות ומנוסות ממני שייטיבו לתת עצות. התכוונתי להחמיא לאנילה על: הרגישות, החכמה ודרך ההתבטאות שלה. זה הכל. ואת הכל היא הרוויחה ביושר.

עצמית

New member
אנילה, האמת שלא חשבתי

לפרט, מתוך העקרון ש"לא אומרים שבחו של אדם וכו'", אבל התגובה של לילונית אילצה אותי להסביר, כך שאת חייבת לה את התודות...

אנילה בבקשה......אבל

מה שאני רציתי להגיד זה שכשאת מדברת על עדות את מחשיבה את הכלל,מה שאומר שמשני הסוגים יש ויש ולא צריך להכליל מרוקאי ,פולנייה , כולנו עם אחד....... אני בכלל צברית נחשבת ולא מזרחית.......... אפילו שהוריי ספרדים....... גם ככה שונאים אותנו בכל העולם בגלל היותינו יהודים........ אז למה השנאה גם בתוכנו.......(וכשאני אומרת שנאה הכוונה בין העדות....) ודרך אגב אני נהנת לקרוא את מה שאת כותבת ולפעמים לא כל כך.... לילונית5

ודרך אגב אנילה........

יש גם הרבה אשכנזים שמכים ושמשפלים את הנשים שלהם ואפילו מכים.. ....... זה לא קשור לעדה......

בתמימותי חשבתי שאופי לא קשור לעדה

ואני ממשיכה לחשוב כך גם עכשיו. אופי קשור באישיות, ולא בעדה. עקשנים רעים, רכלנים, קמצנים, מלוכלכים, נקיים,קפדנים, שלומפרים, קנאים,חכמים, טפשים, מוכשרים, חרוצים עצלנים, קיימים בבני אדם בכל העולם מכל המוצאים,סינים, יפנים, הודים, אינדיאנים, כושים, נוצרי,מוסלמי, ערבי, יהודי, וגם פלגים יהודיים.אל תשייכו אופי למוצא. לעולם אי אפשר להגיד כל הפולניות כאלה או כל המרוקאיות כאלה, כל אדם הוא אידיבידואל בלי קשר למוצאו.פעם היו אומרים רומני גנב, האם נכון הוא שכל הרומנים גנבים, או כל הרוסיות זונות, או כל הפולניות קמצניות, או כמו שהיו אומרים פעם מרוקאי סכין הכרתי הרבה מאוד מרוקאים עדינים ולא הכרתי שום מרוקאי רוצח,אני מכירה גבר אשכנזי שרצח את שכנו בגלל חניה (אתם זוכרים את המקרה לפני כשמונה שנים בנתניה?) אגב הוא כבר השתחרר והאלמנה של הנרצח מה אתה? סובלת עד היום. הכרתי הרבה פולנים שהרביצו לנשותיהם ופולניות שלא היו קמצניות וצרות עין. אני מכירה הרבה מאוד גברים אשכנזים שובניסטים,יש כאלה בשפע אצלי במשפחה. מספיק, די לתייג לפי עדות ומוצא.

עצמית

New member
אין ספק - שיעור מאלף

לדעתי זה ממצה באופן המדויק ביותר את כל הוויכוח שהתנהל כאן

אנילה1

New member
קול העם, אופי לא קשור לעדה.

אבל ההדגשים כן. למשל אשכנזים מוחלים על כבודם, ואילו אצל הספרדים פגיעה בכבוד הוא משהו טראומטי. זאת דוגמא להדגש. האשכנזים לא כל כך "חמים" והספרדים יותר חמימים ביחסים בין בני אדם. הכל כמובן בהכללה. ויש עוד המון הבדלים. וזה לא קשור לאישיות, זה קשור לחינוך ולמסורת ולעוד דברים במשפחה.

אנילה1

New member
לילונית, כשאני כותבת אני תמיד

מכלילה. כי אני כותבת על משהו כללי. אני לא מכלילה כשאני מכירה את הבן אדם ויכולה להתייחס אישית לבעיות ספציפיות. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. אבל בגדול כולנו גיזענים, וזה ימשך מספר דורות. ואגב, מה את מרגישה כלפי אתיופים? היית מסכימה שבתך תתחתן עם גבר אתיופי? את בטוחה שלא תרגישי טיפת רגש גזעני כלפיו? ואגב, גיזענות זאת לא שינאה. זאת הגדרה לקבוצת אנשים. כשאנחנו חושבים על סקוטים, מייד אנחנו חושבים על קמצנות. כי יש המון בדיחות על הקמצנות שלהם. אז זה גיזעני? בוודאי, זה מכליל? בוודאי. אז מה?. הגיזענים הכי גדולים הם דוקא העולים מרוסיה. הם חושבים שהם בעלי תרבות אלטיסטית (זה קצת נכון), לעומתנו ילידי הארץ שאנחנו נחותים ואזיאתיים (אסייתים). לכן הם שומרים על שפת האם שלהם בקנאות, ולא כל כך מתערבים עם בני הארץ. הם יוצרים מדינה בתוך מדינה. זה לא מפריע כי הם לא קולניים ולא אלימים. רובם אנשים חרוצים שעובדים כמעט בכל עבודה ומתקדמים יפה בחיים. בגדול, הם לא מרגישים מקופחים, ולא מתלוננים. כמובן שהכל בהכללה. יצא לי לעבוד עם הרבה רוסים. רובם בעלי השכלה גבוה מאוד (דוקטורים). אני אישית לא מתה על העליה הרוסית. הם ציניים ואירוניים מדי לטעמי. אני דוקא מעדיפה את עדות המזרח, בגלל החמימות שלהם. וחוץ מזה אני אוהבת ריקודי בטן ומוסיקה ערבית.

חייבת להודות שזה שירשור נורא מעניין

ואנילה, אהבתי את מה שאמרת. דווקא לא הרגשתי רוח גזענית מהדברים. ואני חושבת שאמרת דברים חשובים. תודה.

Galit29

New member
כרגיל אנילה מצליחה להרתיח אותי

ממרומי תואר ראשון של כלכלה וניהול אני אומרת לך שממש בימים אלו אני מגישה בקשה לתואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת ת"א ואבא שלי כמו שאת טוענת, המזרחי כל הזמן אומר לי שאסור לי ללמוד אלא להיות מכונת ילדים. תגידי לי עוד לא הפנת שאנחנו בשנות האלפיים ואין יותר דברים כאלו
הבחורה אומרת שהמשפחה האשכנזיית של בעלה נותנת לה להרגיש ככה. את יודעת, כבר שבעלי הוא חצי רוסי וחצי פולני וסבא שלו הרוסי, כל הזמן טורח להזכיר לי את מוצאי, ושאנחנו חוץ מלשחק שש-בש לא ממש יודעים כלום ואני מתה על הויכוחים האלו חבל על הזמן וכל הזמן מראה לו את המשפחה שלו מול המשפחה שלנו, המזרחים! בכל מקרה היא נותנת לעצמה להגיע לזה לעומתי שמסבירה שאין יותר שחור ולבן הגבולות הטשטשו ולראייה בנך וכלתך שהיא רואת חשבון

למעלה