מה לעשות?

yanakirilove

New member
מה לעשות?

היי, אני בהתלבטות, כדי להתקבל ללימודי רפואה אני צריכה לשפר בגרויות ב10 נקודות לממוצע ולעשות פסיכומטרי. דיברתי עם יועצים שאמרו לי שכדי לקבל ציונים מספקים גם בבגרויות וגם בפסיכומטרי התהליך יקח שנתיים (כי לא כדאי לעשות אותם בו זמנית). אבל עם הפסיכומטרי שיש לי עכשיו והבגרויות אני יכולה להתקבל לביולוגיה באוקטובר הקרוב ולהתחיל ללמוד בלי לבזבז זמן ובעצם לעשות את התוכנית הארבע שנתית. זה כדאי? מה עדיף לעשות?
אשמח לעזרה ועצות...

thelidncs

New member
באמת דילמה

ממליץ לך לקרוא בפורום קצת, יש הרבה אנשים שהיו במצב שלך.

להבנתי הדרך לתואר ב-4 שנתי לא בהכרח קצרה יותר, כלומר צריך לעשות עוד כל מיני מבחנים כמו GRE, וכמובן לעשות תואר ולשמור על ממוצע מסויים, שזה דבר שהוא הרבה יותר קשה מפסיכומטרי ובגרויות, ולא בהכרח (או בהכרח לא) יותר קצר.

מנגד באמת מתסכל לשבת עכשיו בבית שנתיים ולשפר בגרויות ופסיכומטרי.

לדעתי מבחינה סטטיסטית יותר קל להתקבל עם בגרויות ופסיכומטרי, אבל אני קצת משוחד כמו שאת שמה לב.

בקיצור , תחפשי בפורום הודעות על אנשים שהיו במצבך, יש הרבה מאד ידע בתחום

עיכר

New member
במקרה הזה עדיף 4 שנתית

לדעתי במקרה שבו צריך לשפר גם פסיכומטרי וגם בגרויות בצורה כל כך משמעותית עדיף לך להתחיל ללמוד ביולוגיה ולנסות להתקבל ל4 שנתית. בסופו של דבר כדי לשפר את הפסיכומטרי ואת הבגרויות באמת תידרש לכשנתיים שבזמן הזה כבר תהיה כמעט בסופו של התואר בביולוגיה. מה גם שאל תשכחשבמשך השנתיים האלה זה או הכל או כלום. או שהגת את הציון הנדרש והתקבל ואז הכל טוב ויפה אבל אם לא התקבלת שרפת שנתיים. אם תלמד ביולוגיה לפחות יהיה לך כבר תואר. זה לא קל המסלול של ה4 שנתית וגם אליו לא קל להתקבל אבל בואו לא נשכח גם להתקבל למסלול של ה6 שנתית ולעבור גם מסכת של שיפורי פסיכומטרי ובגרויות ולעבור ריאיונות זה לא קל בכלל. בקיצור לך ע לה4 שנתית זה באמת יהיה עדיף לך וגם אם תסיים את התואר בביולוגיה ולא תתקבל על השנה הראשונה לל4 שנתית תמיד התואר יהיה שלך ותוכל לנסות להתקבל שוב בשנה שאחרי שזה בניגוד למצב שבו עמלת שנתיים על שיפורים ובסוף לא הצלחת ואין לך כלום ביד.

thelidncs

New member
לא כדאי להיות כה נחרץ

יכול להיות שאתה צודק, אבל בסופו של דבר כל אחד היה מקבל במצב נתון החלטה שונה, כל החלטה תהיה לגיטימית.
פשוט מההודעה הראשונית שלה משתמע שהיא נוטה לכיוון של להתחיל תואר, רציתי רק לשקף לה שזה לא בהכרח יותר טוב.

עיכר

New member
כל החלטה תהיה לגיטמית נתת את דעתי

אין ספק לכל אחד משהו אחר יהיה מתאים ולכל בן אדם יתאים מסלול אחר. זו דעתי פשוט לגבי הענין. אני אישית פשוט מכיר אנשים שנתקעו ושרפו שנתיים ואזהם התבאסו במאת להתחיל תואר שלם רק בשביל שאולי הם יעשו 4 שנתית. במצב שהשיפור הוא קטן אני באמת אומר עדיף לקחת את הסיכון ולשפר בל אם השיפור הוא כל כך עצום צריך להיות גם קצת ריאלי אם כל הכבוד לשפר בשביל להתקבל לרפואה לא מספיק לעבור את הסכם צריך לקבל סכם השהוא יותר גבוה כי זה משתקלל עם מבחני המו"ר והמר"Eם- לדעתי עשוי לקרות לה מצב שעוד שנתיים היא תסתכל ותגיד איך "איך לא התחלצי לפני שנתיים תואר בביולוגיה שכמעט כבר הייתי מסיימת" כי אחרי שנתיים ששורפים באמת מבאס להתחיל תואר בביולוגיה וכבר יכול להיות שהיא תעדיף לעשות תואר שיתן לה מקצוע רק כי היא תרגיש את הלחץ של הזמן .

Dr@r

New member
לא חושב שפסיכומטרי קל יותר מGRE

שני המבחנים בודקים דברים שונים. הGRE הוא בעיקרו מבחן ידע והפסיכומטרי בודק מיומנויות מסוימות שלאו דווקא קשורות לידע שצברת במהלך הלימודים.
לא כל אחד יכול לקבל ציון גבוה בפסיכומטרי ובמקרה כזה עדיף לו להאריך מעט את הדרך ולנסות להתקבל ל4 שנתית אבל מצד שני יש אנשים שקל להם מאוד להתחבר לסגנון של הבחינה ויוכלו תוך נסיון אחד או שניים לקבל ציון גבוה ולחסוך לעצמם זמן.
בקשר לבגרויות, לשפר 10 נקודות זה אומנם לא מעט אבל מצד שני עם סידור נכון של הלמידה אפשר לעשות את זה גם תוך שנה. נכון, זה אולי לא כל כך קל ועמוס אבל מי שלא יוכל לעמוד בלחץ של 4-5 בגרויות בסמסטר לא בטוח בכלל שיוכל לשרוד את האינטנסיביות בלימודים בתוכנית ה4 שנתית, שהיא אחת העמוסות שקיימות באוניברסיטה לדעתי.

שורה תחתונה, שתבדוק קודם כל את האופציה של הפסיכומטרי. אם יש חיבור אז עדיף לנסות לחסוך זמן וללכת על ה6 שנתית ואם לא אז ללכת על המסלול הארוך יותר של ביולוגיה + 4 שנתי

hazilume

New member
לשמור על ממוצע תואר מעל 80 זה לא כזה בשמיים..

והבנתי שהדרישות ל-4 שנתי הן ממוצע מעל 80, לא?

AnnaRozen

New member
10 נקודות בממוצע הבגרויות אולי נשמע המון,

אבל בפועל באמת שתלוי איך מסתכלים על זה.
ברגע שמרחיבים מקצועות חובה (תנך, ספרות והיסטוריה) כל מקצוע כזה מקפיץ את הממוצע בנקודה-שתיים, כמו כן גם להרחיב גיאוגרפיה זה ממש פשוט ויכול לתרום לממוצע.
חוץ מזה, אם את יודעת שרפואה זה החלום שלך ואת לא מוכנה להתפשר על שום דבר אחר את עלולה למצוא את עצמך ביד עם תואר שלא מעניין אותך.
סך הכל זה גם נורא תלוי במוטיבציה שלך ובכמה שאת מוכנה להשקיע.
אני למשל, בערך באותו המצב.. ממוצע הבגרויות שלי הוא באיזור ה101, והפסיכומטרי שלי כרגע עומד על 700.
החורף ניגשתי לשלוש בגרויות חורף, ובמידה ואני אצליח בהן כמו שאני משערת הן יעלו לי את הממוצע באיזור ה2-3 נקודות, שזה נורא משמעותי. בקיץ אני מתכננת לגשת למקצועות חובה מוגברים, ומיד לאחר מכן לעשות שוב פסיכומטרי.

ועוד נקודה שצריך להסתכל עליה זה שבקבלה ללימודי רפואה אין הנחות, יש המון דרכים, ובכל דרך יש את המוקש שלה.
מי שמתקבל לשש שנתי מתמודד עם סאגת שיפורים מטורפת, מי שמנסה ללכת על ה4 שנתי עושה תואר שלם שבמהלכו שרויים בחוסר וודאות, כמו כן יש מבחני GRE וצריך לשמור על ממוצע נורא גבוה במהלך התואר (שזה לא קל בכלל), ומי שמתקבל לחו"ל מתמודד עם הקשיים הכרוכים בלימודים רחוקים מהבית, וגם עם מבחני הרישוי לאחר מכן שאחוז העוברים אותם נורא נמוך.
הפואנטה שלי היא שבכל דרך שלא תבחרי יעמדו בפנייך קשיים.. אל תתני ל10 נקודות האלה בממוצע להרתיע אותך, זה לא נורא כמו שזה נראה !

bsomthing

New member
שנתיים נשמע הערכה מוגזמת.

זה מאוד תלוי בממוצע הנוכחי שלך, אבל בעצם הערכה שלהם נשמעת קצת מוגזמת לדעתי. אני מאמינה שאפשר לשפר בצורה די טובה את הבגרויות בשני מועדים (קיץ וחורף). כמובן שאם התכנון היה קצת לפני, יכולת גם לגשת לכמה דברים בחורף הזה. אבל תכלס, קיץ וחורף אחד אמורים להספיק לך. זאת אומרת שמועד חורף שנה הבאה, שנגמר בערך בפברואר, משאיר לך מספיק זמן ללמידה לפסיכומטרי באפריל (כחודשיים וחצי, זמן מיטבי ללמידה לפסיכומטרי) מה שכבר אומר שתוכלי להתחיל ללמוד לא בשנה הקרובה אלא לאחריה (כביכול...)
זה מאוד תלוי ביכולת שלך לעמוד בעומס (יהיו די הרבה בגרויות בכל מועד) ובאמת במה האסטרטגיה שלך לשיפור התעודה. למשל, אם הממוצע שלך מורכב מספרות והסיטוריה מאוד גבוהים (מקצועות החובה) אז תוכלי פשוט לגשת להיסטוריה, ספרות וג''ג 5 יח''ל במועד אחד ללא בעיה (קיץ הקרוב). אבל אם את צריכה גם למשל לגשת שוב להיסטוריה וספרות חובה כי הם נמוכים, אז זה סיפור אחר. בקיצור מאוד תלוי! אבל זה אפשרי בשני מועדי בגרויות...

yangel1

New member
אי הייתי הולך על ביולוגיה התוכנית ה-4 שנתית

אחלה

irena18

New member
יש עוד אפשרות

בת"א את יכולה להתקבל על סמך פסיכומטרי ו-40 נ"ז שיחליפו את הבגרות כך שאת יכולה לשפר פסיכומטרי ולצבור 40 נ"ז בממוצע מספיק גבוה במשך שנה/שנה וחצי ולנסות להתקבל לשנה שאחריה. אם הכל הולך חלק תוך שנתיים את יכולה להתקבל וגם יהיו לך פטורים מקורסים חופפים עם ביולוגיה בשנה הראשונה ככה שאני מאמינה שהנחיתה תהיה רכה יחסית..

אבל! את לוקחת סיכון כי עד כמה שידוע לי רק בת"א נ"ז מחליפות את הבגרות לגמרי.. כך שתוכלי להרשם רק לשם. אבל אם הסכם שלך יהיה מספיק גבוה ותתכונני למו"ר כמו שצריך אני מאמינה שאין סיבה שלא תוכלי להתקבל..

למעלה