מה לעשות

מה לעשות

זכיתי לפני 5 ימים ב 3 מוצרים ממוכר מסוים שלחתי לו הודעה שישלח לי חשבונית של שלושת המוצרים ואכן שלח למחרת, למחרת זכיתי בעוד מוצר מאותו מוכר ושלחתי לו שוב הודעה לחשבונית שכוללת את 4 המוצרים יחד משום מה המוכר אינו ענה לי וגם ל3 הודעות הבאות ולא צירף את המוצר הרביעי לחשבונית כנ"ל גם להודעה בה אני מעונין שיפצל את המוצרים לשני חבילות מה שקורה הוא שהמוצרים פשוט עומדים ככה ללא תשלום מה עלי לעשות? האם יוצא מכך שאני אשם שאני לא משלם, או שמא המוכר שלא עונה לבקשתי? בנוסף קבלתי את ההודעה הנ"ל היום מאיבי על שלושת המוצרים הראשונים: Hi dayagos, eBay opened an unpaid item case for -----, because ----- either hasn't recorded your payment or didn't receive it yet. The seller needs to receive your payment no later than Friday, Aug 13, 2010 21:13:11 PDT. If the seller doesn't receive your payment, an unpaid item will be recorded on your account and your account privileges may be limited or suspended. Remember, when you place a winning bid or click the Buy It Now button in a listing, you've committed to paying for that item. Learn more about our policy. If you forgot to pay, please pay now so that we can close this case and the seller can ship the item to you. If you paid for the item already or have questions, please contact the seller. If you have proof that you paid for the item, don't worry. You can appeal to remove the unpaid item after the case closes. יש לציין שלמוכר קרוב ל 7000 בידים חיוביים אודה לעצה מכם

panayotiss

New member
אתה בעמדת סיכון , שלם מהר

כרגע הוא יכול לפתוח לך תלונה על אי תשלום על ארבעת המוצרים ולהעיף אותך מאיביי. שלם לו ותן לו לשלוח איך שהוא רוצה. תמיד סכם את כל התנאים לפני הרכישה, אל תיכנס לצרה וחפש איך להתמודד איתה.

שישלח איך שהוא רוצה...

אך מה עם חשבונית על כל ארבעת המוצרים? זה שהבן אדם מתעלם מההודעות שלי ולא טורח אפילו להגיב זה כבר מעיד על מי לא בסדר (למרות שיש לו פידבקים טובים) אני רוצה לשלם ורוצה לסגור איתו על תנאים לשליחה , אבל הבחור מתעלם אגב, הוא פתח את התיק נגד התשלום או שאיבי איתרו זאת אוטומטית?

לא חייב למהר

קודם כל יש לו 4 ימים עד שהמוכר יוכל לתת לו סטרייק. עדיין הוא יכול לשלוח לו עוד הודעות. זו הבעיה עם מוכרים גדולים, הם מקבלים הרבה הודעות ולא תמיד מצליחים לתת מענה בזמן. העצה שלי היא שתשלם לו עם דמי משלוח כפולים. יחד עם התשלום תוסיף הודעה שאתה מבקש שיאחד את המשלוח ושיוציא לך זיכוי על דמי משלוח אחד. תשלח לו בנפרד הודעה זהה ל-messages שלו. ואם יש לך את המייל שלו (בדרך כלל כתובת ה-פייפאל שלו) אז שלח לו את אתה הודעה למייל שלו. אם לא תהייה תגובה מבחינתו, כאשר תקבל את הפריטים, תשאיר לו פידבק ניטראלי או שלילי על אחד הפריטים ואל תיתן עדיין על האחרים, תכתוב שם משהו לגבי אי-מענה או דמי משלוח גבוהים. בדרך כלל המוכר יפנה אליך חזרה וירצה לסגור את העניין בדרך נעימה. פשוט תבקש החזר על דמי המשלוח ואז תשנה את הפידבק. בהצלחה. רוני

EvilKidZ

New member
החשבוניות יגיעו אחרי שתבצע את התשלום..

וגם אני למען האמת לא מבין למה לא שאלת הכל לפני שלחצת על קניה, אין לך ברירה - אתה חייב לשלם, ותאמין לי שלאיביי לא אכפת מהסיבות שלך כי מבחינתם לא שילמת, נקודה. תנסה לעלות מול נציג בצ'אט ולהסביר לו את המצב.

לא מדויק

החשבונית של שלושת המוצרים הראשונים הגיעה מידית איך שהסתימו המכרז של שלושתם ואוטומטית מחיר המשלוח ירד הבעיה היא עם המוצר הרביעי שלא הוסף לחשבונית

panayotiss

New member
אולי לא משתלם לו והוא לא מעוניין

שלם לו על השלושה בחשבונית ועל הרביעי בנפרד ובקש זיכוי על המשלוח הרביעי. אתה תצא בסדר קודם כל. אם הוא יעשה בעיות פתח לו דיספיוט.

אוקי, אך איך ניתן לבקש זיכוי על המוצר הרביעי?

הרי הוא מתעלם ממני ותודה על העצות!

panayotiss

New member
ראשית אם שילמת הוא לא יכול לתת לך דיספיוטים

מרגע ששילמת את חובותיך אתה יכול לפנות לזכויותיך. בקש ממנו במערכת המסרים שיזכה אותך. עקרונית הוא הסכים למשלוח מאוחד לשלושת הראשונים. הוא מעולם לא אמר שהוא מסכים למשלוח מאוחד לכל הארבעה. אם הוא יסכים הרווחת, אם לא , לא נורא. פעם הבאה סכם את כל התנאים קודם. אל תניח הנחות. הכל צריך להיות מסוכם מראש. סבבה?

המוכר ענה לי סוף סוף

ובשאלה למה הוא לא מאחד את המוצר הרביעי הוא אומר שאיביי לא מאפשרת לו את זה, יש אמת בדבריו? או שמא זו התחמקות? שלחתי לו בקשה על זיכוי במשלוח לש המוצר הרביעי והוא טרם ענה לי בכל מקרה יש לי עד יום שישי לשלם תודה על העצות panayotiss

panayotiss

New member
בכייף, בהצלחה

יש לו שם חוק אוטומטי שמאחד לו, ייתכן ויש אמת בדבריו. עקרונית אין בעיה להפיק חשבונית ידנית עם איזה סכום שהוא רוצה. סתם עצלנות שלו. אני מציע לך לא למתוח את החבל עד הסוף, חבל על החשבון שלך. לא נעים לקבל מייל שחשבונך הושעה עקב אי עמידה בנהלים.

סוף סיפור

המוכר הוריד לי את המשלוח של הפריט הרביעי (כלומר משלוח חינם ושלח לי חשבונית) ובנוסף הסכים לפצל לי את ה 4 מוצרים ל 2 חבילות תודה לכולם!

panayotiss

New member
../images/Emo31.gif אתה לא קורא והעיצה עם הפידבק גרועה

הוא אומר שהוא רכש לפני 5 ימים כלומר המוכר כבר יכול לפתוח לו על כל הארבעה דיספיוט. הוא צריך לשלם מייד או שיקבל סטרייקים על הכל. לא נותנים פידבק שלילי כאמצעי סחיטה או קבלת תשומת לב. מעולם לא עשיתי את זה ומסכן המוכר שעושים לו את זה. הגולש שהמליץ פה בפורום על זה קיבל על הראש עם העיצה המטופשת הזאת. שימוש בטכניקה הזאת גורם לכם להיות משתמשים סחטנים ומגעילים. יש רזולושן סנטר, ודיספיוט, עשו בזה שימוש.

אתה מסתכל על זה מנקודת מבט של המוכר

אם תסתכל על זה מנקודת המבט של הקונה, אתה מקבל אדם שקנה 4 !! פריטים אבל לא מקבל מענה של המוכר לשאלה שהוא שולח לו כמה וכמה פעמים. זה לא נקרא שירות !! תענה בחיוב, תענה בשלילה אבל תענה משהו. לא להתעלם. אין פה בכלל קשר לסחיטה בפידבקים. אם הקונה לא קיבל שירות טוב הוא זכאי למחות על כך בפידבקים. זה חלק מהעניין. הקניה אינה רק תשלום ואז קבלת המוצר. לכל פריט שנמכר ב-eBay יש יותר ממוכר אחד. אם הוא רוצה להחזיר אליו קונים הוא יודע טוב מאוד שרק בזכות השירות הקונה יחזור דוקא אליו ולא יחפש מוכר זול יותר. אני לא מכיר את הנוהל, פשוט קראתי פה שמוכר יכול לפתוח דיספיוט אחרי 4 ימים ורק אחרי 4 ימים נוספים הקונה מקבל סטרייק. אם זה נכון אז יש לו עוד יומיים שלושה לחכות לתגובה של המוכר. מצד אחד כל הזמן מתלוננים כאן שאת eBay מעניין רק הקונה אבל מצד שני כמה אנשים כן התנפלו על הדייג המסכן כאילו הוא הולך להיות מושעה לצמיתות מהמערכת רק בגלל שאיזה מוכר לא מוצא את הזמן לענות לשאלה פשוטה שלו. רוני.

panayotiss

New member
אני גם מוכר ומאוד מאוד קונה

אין לך מושג כמה כובע הקונה שלי גדול. אני מבין את שני הצדדים. אתה צודק שהמוכר צריך לתת שירות ולענות אבל הבחור כאן כל עוד הוא לא משלם הוא בסיכון. חבל ליפול על מוכר מנייק שישחיל לך סטרייקים. אני מסתכל על אדם שקנה 4 פריטים ומחכה לתשובות כאשר את כל התשובות היה אמור לקבל עוד קודם. במקום ליפול לבור ולחפש פנס בואו נהיה חכמים ולא ניכנס לבור מלכתחילה. ולגבי המשפט שלך על הפידבקים, פידבקים נותנים בדרך כלל אחרי קבלת המוצר, לא לפני. אתה נותן פידבק על כל החוויה, לא על חלקה.

למעלה