מה לעשות?

asma4

New member
מה לעשות?

לפני חודש היה לי חבר הכרנו רק שני חודשים בשני חודשים האלה אהבתי אותו ונתתי בו אמון ואמרתי לו על האהבה הראשונה בחיי ! אמרתי לו את זה רק כי רציתי שידע עלי הכל ואני לא חושבת שזה משהו לא בסדר! היתה לי הרגשה שגם הוא אהב אותי והבין אותי אבל פתאום הוא עזב בטענה שאני עדיין בקשר עם האקס שלי ושאני לא אמינה לו ועזב אותי ככה! הבעיה שמאז אני לא מוציאה אותו מהראש שלי ותמיד חושבת עליו אולי הפסקתי לאהוב אותו אבל בא לי להתנקם! אני רוצה שיחזור אליי ואז אני אעזוב אותו! אולי אני עדיין אוהבת אותו לא יודעת אבל אני לא מפסיקה לחשוב עליו!!! מה לעשות???

הרצון להתנקם תוקע אותך במקום הזה

תנסי לראות את זה מהצד לרגע - כאשר הוא שינה את הבחירות שלו, את חווית נטישה, ו"גוף הכאב" שלך הופעל (זה החלק ה"לא פתור" באישיות שנמצא אצל כל אדם במידה כזו או אחרת). זוהי התגובה הטבעית ביותר של האגו האנושי, שרוצה להיות צודק בכל מחיר, ולהחזיר מנה אחת אפיים לכל מי שהעז להפעיל את גוף הכאב שלנו, או במילים אחרות - פגע בנו. רק תביני, שהמחיר הוא מחיר כבד, כי את משקיעה כמויות עצומות של אנרגיה בניסיון להכאיב למישהו, להחזיר לו את הכאב שאת חווה, לשפוך את זה עליו. בפועל, זה יכול רק להעצים את הנזק עבור שניכם.וכבר עכשיו - את מתחרפנת מכל המצב הזה ובטח לא מצליחה לתפקד כמו שצריך.. תראי את הנזק שכבר נעשה, ותחליטי אם את רוצה להפסיק אותו. זה תלוי רק בך. בסך הכל, הבחור הוא בנאדם חופשי, ומותר לו לשנות את הבחירות שלו, גם אם זה לא נראה לך מסיבה הגיונית, ורצית שיהיה אחרת. זה בכלל לא משנה אם הוא חי בסרט הזוי וחושב שאת עם האקס שלך, או שזה סתם היה תירוץ. הוא בחר בחירה אחרת, וזה בסדר, כי הוא אדם חופשי. וגם את!!!! חופשיה לבחור אחרת ולכוון את האנרגיה שלך בחיים למקום שמעצים אותך ועוזר לך להתפתח כבן אדם. וזה יוכל לקרות רק כשתשחררי את הרצון לפגוע בו, כי אחרת גוף הכאב שלך יופעל מחדש בכל פעם שתרצי להתנקם בו. זה סרט אימה תוצרת עצמית, את מצליחה לראות את זה? אפשר בהחלט ללמוד לשחרר את עצמך מהסרטים האלה :) הרבה הרבה הצלחה !

asma4

New member
אבל

זה לא בידיים שלי זה משתלט על מחשבותיי אני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה אולי זה לא נקמה אלא אהבה אני לא יודעת עבר כבר חודש ואני עדיין קוראת לאנשים בשם שלו בטעות כולם שמו לב שאני עדיין אוהבת אותו מה אני יכולה לעשות אני במבחני בגרות ועכשיו לא מרוכזת למרות שידוע כמה חכמה ומצליחה אני במבחנים לא יודעת מה קורה לי אני מפחדת להרוס לי את כל החיים

זה ישתפר עם הזמן

וגם בהתאם לכמות התמיכה שתתני לעצמך, בכדי להמשיך הלאה. ויש דרך ללמוד להתמודד עם רגשות ומחשבות ש"משתלטים" על האישיות. קיימים אנשי מקצוע גם לבעיות מהסוג הזה.. :) כמובן, ההחלטה ליצור שינוי חייבת לבוא ממך. נראה שיש לך הרבה מה להפסיד אם תמשיכי להתעסק בו, ולא בעצמך....

גרא.

New member
asma4,נקמה,היא תגובה אינסטינקטיבית ,לעיתים

יותר מתוכננת,על מעילה באמון,במצב של תחושת בגידה.הצורך להכאיב למי שבגד,עזב או נטש,בתגובה למעשיו,היא תגובה אופיינית למצב של תסכולך.כאשר התוקפנות עוזזרת לפרק את התסכול.אלא שזה לא מה שקרה כאן.חברך לא בגד בך,הוא עזב דווקא משום שהוא חשב שהוא הנבגד,כאשר טען שאת עדיין בקשר עם האקס שלך,כך שאינך אמינה לו,ולכן הוא נתק את הקשר איתך.התחושה שלי לפחות,שנוצר כאן מצב כמו במקרים דומים רבים,של תקשורת לקוייה ביניכם,חוסר הבנה הדדית,מה שמכונה בעגה המקצועית,"קצר" (קוטשלוש).ויש כאן מצב של שלא היה חייב להתרחש,ומכאן,גם יש מקום וקיימת אפשרות ליישר את ההדורים,כלומר לברר בשיחה משותפת,מה בעצם קרה.אם מצפונך נקי לגבי האקס הקודם,ואת, מרגישה שאת מואשמת בדבר שלא היה,על אחת כמה וכמה ,שחוסר ההבנה הזאת יכולה להפתר.לך כואב,את מאד אוהבת אותו,ולא יכולה להומיא אותו מהראש,לכן קחי את היוזמה לידייך.כתבי לו מכתב קצר שבו תבקשי ממנו להפגש איתך לשיחת ברור והבהרה.קשה לך לכתוב? בשביל מה יש חברות טובות? נסי להיות יצירתית,בכדי שתוכלו להפגש ולדבר על מה שהיה,יתכן שה"קם בק" אכן יתרחש.לגבי מחשבות נקמה,כבר נאמר,די טבעי לחוש כך.אבל תמיד חשוב לזכור,מה יהיה אחר כך? איך תרגישי? האם הנקמה לא תטריד אותך עוד יותר?

למעלה