מה לעשות?

מתלבטת32

New member
מה לעשות?

המצב שלי מסובך אז אתחיל מההתחלה ואשתדל לקצר אני נשואה כמעט 7 שנים. יש לי 2 ילדים מקסימים. מהיום שאני ובעלי עברנו לגור ביחד משאת נפשה של אימו היא לגרום לנו להיפרד. במהלך השנים היו לנו מריבות אינספור כשבשלב מסויים לא דיברנו עם משפחתו במשך שנתיים וקצת. עשינו "סולחה" והמשכנו הלאה. תקופה קצרה היה בסדר ואז משפחתו חזרה לתלם, דהיינו לגרום לנו להיפרד. זה מתחיל בכך שמתייחסים אלינו כאילו אני אוויר, לעולם לא עוזרים אף לא בביביסיטר ותמיד דורשים שיעשו למענם כשהם לא עושים כלום בשבילנו. היחס לילדיי מזעזע. הבטחת הבטחות שאין כוונה לקיים (וגודל האכזבה והבכי שלהם בעקבות זאת לא משנה), אף פעם לא לוקחים אותם לטייל/לישון וכל דבר אחר כמו הנכדים האחרים. בקיצור לפני חודש בערך במהלך מריבה סוערת ביני ובין בעלי (כמובן בגלל הוריו ) הוא העז והרים עליי יד. כולי נכלמת מהבושה על כך. מיותר לציין שלא סיפרתי זאת לאף אחד. זה לא שהוא נתן לי איזו סטירה מצלצלת או משהו כזה אבל בהחלט הרים עליי יד. יש לציין שאני כבר מעל שנה לא בקשר עם הוריו וילדיי לא הולכים לבקר אותם. אחרי המריבה הוא התנצל והחלטנו שלא משנה מה זה לא יקרה שנית. כמובן שהבהרתי שבפעם הבאה לא אהיה רחמנית ואפנה למשטרה. הוא התנצל והמשכנו הלאה. אז מה הבעיה? כל כ"כ הרבה פעמים מאז מעשיו עולים בראשי, הוא לא עשה זאת שוב אבל מציקה לי העובדה שהוא עשה זאת ואני לא העפתי אותו בחזרה בטיל לאמא המטורפת שלו. מצד אחד אני אוהבת אותו אף יותר מביום שבו התחתנו ומצד שני די נמאס לי מהמצב הזה. אני שונאת את משפחתו שנאה עזה ושום דבר לא יתקן את המצב הזה (כמובן שגם הם שונאים אותי). מה דעתכם? לעזוב ולהמשיך הלאה או להילחם? אהי עייפה ממלחמות, 7 שנים אני נלחמת וקצתי בזה. מישהו כאן היה במצבי? טיפ? עצה? אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות.

אייבורי

New member
קחי ווליום

ראשית נתחיל בהוריו, הם לא חייבים לך שום דבר לא חייבים להיות בייביסיטר ומותר להם גם לא לחבב אותך או את ילדיכם. שנית, זה שאת לא אוהבת אותם לא מחייב את בעלך ולא את הילדים הייתי מציע שיקח את הילדים לבקר את הוריו לבד בלעדיך. [זה גם יתן לך כמה שעות של מנוחה] בעניין הרים עליך יד, מאחר ואת אומרת שזאת לא סטירה מצלצלת ובטח לא התנהגות יומיומית, כנראה שזאת הייתה התפרצות רגעית. כל אדם אפשר להביא לידי אלימות וכעס אני מתאר לעצמי שבאותה ויכוח הצלחת לדרוך לו היטב על היבלות. מעבר לזה, ווליום אחד ביום והרבה מים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לפני שאת נטפלת אליו ולהוריו

נשמע שלך עצמך יש בעיה של תוקפנות ושנאה. אף אדם לא יכול לגרום לך לרגשות כאלו, אם אין בך את זה. אדם רגוע ישאר רגוע גם מול מישהו שלא אוהב אותו, ולכל היותר יגיב עניינית. את לא יכולה לשים את הכל על אמא שלו, ולא משנה כמה היא רעה. אם לא תמצאי גישה חיובית יותר לחיים, גם תהרסי את הנישואין האלה, וגם את הבאים אחריהם. מריוס

מתלבטת32

New member
אני ממש לא אדם שלילי, נהפוכו

האנשים האלה מצליחים להוציא מכולם את הרע ביותר. בקשר אליי - אין לי בעיה שלא יעזרו ושלא יתנו אבל שלא יצפושאני אצא מגידרי למענם - יחס גורר יחס אחרי הכל. עם היחס אליי יכולתי לחיות (ועשיתי זאת במשך זמן רב) אבל להתייחס לילדיים כאילו הם סוג ד'? פה נמתח הגבול. בעלי חושב כמוני רק שהוא ממש מושפע מהם היות והוא גדל בצל אמא שתלטנית שלא ממש בריאה בנפשה, גדל כשצרחות מטורפות כל הזמן נשמעות לכל כיוון ואביו תמיד שותק כי הוא מפחד שאחרת יקבל איזו טלוויזיה בראש. העובשה היא שלי אין בעיות עם אף אחד פרט אליהם ואילו לאימו... יותר שונאים מאוהבים. אני לא מטילה עליה הכל אבל שוב אחרי הכל יחס גורר יחס. הגישה שלי היא בריאה לחיים, אל תדרוש אז לא ידרשו ממך. אם דורשים ממני כמובן שמצפה בחזרה, זה דרך העולם.

chenby

New member
אני לא אדם שלילי

תגידי לי שהמשפט הזה חיובי ... אני שונאת את משפחתו שנאה עזה ושום דבר לא יתקן את המצב הזה תגידי לי שהמשפט הזה חיובי.. 7 שנים את נלחמת.. ו7 שנים את מקבלת תוצאות שאת לא אוהבת.. מסקנה - תבואי ממקום אחר - אולי של שלום.. אולי של הומור (לצחוק מזה במקום להלחם בזה) אולי של איפשור במקום מלחמה.. כל אחת מאלו - תביא תוצאות אחרות. את יודעת מה ההבדל בתוצאות בעיקר? איך שאנחנו מגיבים אליהם. בשנייה שתגיבי אליהם ממקום אחר , חדש, נקי, שלא נותן לרעל שאולי יש להם - לחדור אלייך - בעקבות זה, במהלך הזמן התוצאות ישתנו. בשביל להפסיק מלחמה דרוש אחד שמפסיק להלחם, תחליטי שזו את - למענך לא למענם - לשקט הנפשי שלך. כל פעם שהם עושים משהו שעד עכשיו מטריף אותך,תצחקי על זה, תקבלי החלטה שהם לא חודרים יותר, שהם לא פוגעים יותר - או יותר נכון - שאת לא נפגעת יותר ואת לא נותנת להם לחדור. שיגידו מה שיגידו, שיעשו מה שיעשו, SO FUCKING WHAT אין להם באמת השפעה חוץ ממה שאת נותנת להם להשפיע. אז תפסיקי לתת להם את המשמעות הזו ותתמקדי בלהכניס שמחה וטוב לחיים שלך. לגבי העניין עם ההרמת יד, לפי התיאורים שלך אם הייתי במקומך, הייתי משחררת את זה הלאה.. את רבה, הוא רב, את נלחמת הוא נלחם.. תראי אני בתור ילדה העמדתי את ההורים שלי במבחנים, עברתי גבולות והרבה פעמים חירפנתי אותם ויצא לי גם לקבל פה ושם איזו סטירה מאבא שלי, אבל אני בחיים לא יכולה להגיד עליו שהוא היה אבא מכה.. ממש לא.. להפך הוא תמיד דאג להזכיר לי שגם אם המעשים שלי טפשים, אותי הוא אוהב לא משנה מה... גם פעם התייחסו לזה אחרת מהיום.. היום הגבול מאוד מאוד דק ואנשים צריכים להיות פוליטיקלי קורקט גם כשהם כועסים אחרת חבל על הזמן... וזה קשה.. אז את רוצה להפסיק להלחם - אז תכניסי שלום לחיים שלך. אפילו תפתיעי אותם - פעם הבאה שהם באים או מתקשרים או שאתם באינטרקציה, תבואי עם חיוך ענק, תגידי שלום ומה נשמע, כי אני בטוחה שכל פעם כשאת יודעת שאתם עומדים להפגש עובר לך בראש, אוי אין לי כוח למלחמות האלו שוב.. ומחשבות כאלו, מזמנות מלחמה.. מה שנקרא- במה שאת ממוקדת - יהיה לך יותר ממנו. אז תבדקי מה את רוצה יותר ולשם תסיטי את המיקוד שלך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש אפשרות נוספת

את אומרת: "אם דורשים ממני כמובן שמצפה בחזרה" יש עוד אפשרות: "אם דורשים ממני אני לא חייבת לתת" זה הרבה יותר בריא. זה מה שנקרא "לא מדובשך ולא מעוקצך". הבן שלה נשאר הבן שלה. הוא מה שהוא ורצוי שתקבלי לקבל אותו כמו שהוא, אחרת רק ריב יצא לך מזה. אנחנו לא משנים בני אדם, בטח שלא בריב. מריוס

מתלבטת32

New member
אני מסכימה איתך לחלוטין, אבל...

מה קורה כשבעלי נשלט ע"י אימו מתוקף ילדות שהתנהלה בצל צעקות והטלת אימה עד כדי כך שאינו מסוגל לעמוד מולה. הוא עבר במהלך השנים שינוי ומסוגל להתמודד איתה באופן חלקי. גם הוא אינו אוהב את היחס המזלזל שאני וילדיי מקבלים. אך לאורך השנים הוא לא עשה דבר (פרט לכך שבמשך שנתיים וחצי לא היה עם הוריו בקשר). איך חיים עם זה? איך חיים עם הידיעה שבמובן מסויים הבעל מפגין שרירים בפניי כי אינו מסוגל לעשות זאת בפני אימו? מול אימו הוא פשוט מגלה אימפוטנציה. הוא בנה, זה נכון, ותמיד יישאר אך במשקל שווה ילדינו תמיד יהיו ילדינו. האם המחויבות הראשונה שלו לא אמורה להיות לכך שילידיו יקבלו יחס ראוי ולא לריב עם אשתו בגלל הוריו? לא כל שכן להרים יד? אני מודה ומתוודה שכן, אני רוצה לשנות אותו אבל רק בנושאים הקשורים להוריו. חוץ מזה הוא בעל ואבא אוהב, איש חרוץ וישר. השאלה היא האם יש בכלל סיכוי לנישואים מאושרים כשכ"כ הרבה מועקה כבר הצטברה? אני אוהבת אותו אף יותר משאהבתי אותו כשנישאתי לו ויש לזה מחיר יקר שעליי לשלם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
את לא יכולה לשנות לא אותו ולא אותה. פשוט.

אני חושב שאין בעיה בנישואין הללו אם לא תנסי "לתקן" אותו. את לא יכולה לשנות את יחסו לאמו. כל כך פשוט, גם אם זה לא מוצא חן בעיניך. אוהבת אותו? תני לו שיהיה עם אמא שלו מה שיהיה. אין לך מה לדאוג לילדים. אם הסבתא לא נחמדה אליהם, הם פשוט יתעלמו ממנה. סבתא זה לא חובה, זה רק בונוס. מריוס

גארוטה

New member
את המנצחת וגם המפסידה

7 שנים שחמותך מנסה לגרום לכם להיפרד והנה למרות הכל היא לא הצליחה, אתם נשואים, הבאתם ילדים ואת נצחת אותה. עובדה. עובדה נוספת שלמרות שנצחת את גם הפסדת בעצם העובדה שנתת לה להשתלט לכם על החיים ולהוות גורם מסכסך בינך לבין בעלך. בשביל מלחמה צריכים שני יריבים, אם היית מוציאה את עצמך מהמערכה לא היה לה במי להילחם. את שונאת אותם שנאה עזה והם כנראה לא אוהבים אותך, אז מה? תביני, ברגע שתפסיקי לייחס לכך חשיבות זה יפסיק להפריע לך, הכל תלוי בכמה כח את נותנת להם ולעובדה שהם לא אוהבים אותך. הגיע הזמן שאת מבחינתך תפסיקי להילחם במשהו שאין לך שליטה עליו, וברגע שהם יבינו שאין להם יריב הם יסוגו לאחור.

מתלבטת32

New member
אני כבר לא נלחמת בהם. הוצאתי אותם מחיי

ומחיי ילדיי לחלוטין. אבל לדוגמא... בעלי אמר להם לא להתקשראליו כשהוא בבית אלא רק כשהוא בעבודה או שיסמסו לו. אתם חושבים שהם הקשיבו לו? בוודאי שלא כי התקווה היא שמזה יתפתח וויכוח. חלק מזה שהם לא יתקשרו כשהוא בבית זה כדי שהם באמת ינוטרלו מהחיים שלי ושל הילדים, אז אני יצאתי מהמערכה והם עושים הכל כדי להחזיר אותי ושמנשיך להתכתש. הבעיה היא שכרגע בגלל שהם לא בחיי ההתכתשות היא עם בעלי ולא ישירות מולם. האם אפשר באמת לסלוח לבעל שמרים יד על אישתו? אני לא מצליחה למצוא את התשובה וזה מעיק עליי ממש. אוהבת - משמע להישאר, הרים עליי יד - משמע ללכת?

chenby

New member
על הדוגמא שלך

אני אומרת- אז מה! איפה הוחלט שאת אומרת להם מה לעשות? איפה הוחלט שבעלך אומר להם מה לעשות? אז הם התקשרו הביתה- האם זהו באמת כזה סיפור? או שאת עושה מזה סיפור כי את צריכה דוגמא לאיפה הם מפריעים לך בחיים? בסופו של דבר, המיינד רוצה תמיד להיות צודק, ואני בטוחה שיהיה לך מאתגר מאוד לראות איפה את לא צודקת ואיפה את יכולה לשנות את המצב. כי זה תמיד תמיד תמיד אבל תמיד תמיד תמיד -תלוי בך בלבד. ולגבי בעלך - אין לאף אחד מאיתנו זכות להגיד לך מה לעשות, וגם אם חלק יגידו לעזוב וחלק יגידו להשאר, ההחלטה בידיים שלך בלבד. אני אומרת להשאר - אז מה? האם דעתי באמת נחשבת? יקירתי, כל מה שמטריד אותך הוא רק המחשבות שלך על המציאות - שהיא לא כמו שאת חושבת שהיא צריכה להיות. המציאות היא מציאות. עובדתית, פשוטה, ולא עושה רעש, היא רק קיימת.. הרעש בא כשאנחנו לא מקבלים אותה.. או לא אוהבים אותה - אז רע לנו בחיים. בשנייה שתמקדי את תשומת הלב שלך למה נפלא וטוב בחיים שלך - ותישארי שם - בטוב, את תמשכי אלייך עוד אירועים וסיטואציות שיעשו לך טוב. וזה יקרה כשהמיינד שלך יחליט לוותר על הצדק (וזה לא אומר לוותר על מי שאת..זה אומר לוותר על המקומות שמגבילים אותך בחיים)

גארוטה

New member
חן, הפיסקה האחרונה שלך

המציאות היא מציאות. עובדתית, פשוטה, ולא עושה רעש, היא רק קיימת.. הרעש בא כשאנחנו לא מקבלים אותה.. או לא אוהבים אותה - אז רע לנו בחיים. בשנייה שתמקדי את תשומת הלב שלך למה נפלא וטוב בחיים שלך - ותישארי שם - בטוב, את תמשכי אלייך עוד אירועים וסיטואציות שיעשו לך טוב. וזה יקרה כשהמיינד שלך יחליט לוותר על הצדק (וזה לא אומר לוותר על מי שאת..זה אומר לוותר על המקומות שמגבילים אותך בחיים) את זה צריך לתלות מול העניים ולשנן שוב ושוב. אהבתי מאד

bananagong

New member
זה עובד!

במציאות שלנו- מה שאנו תופסים ממנה לפחות- קיימים חוקים קבועים ומוחלטים והכל מתנהל בדיוק נמרץ וטהור. כל המציאות היא כאדם אחד. כמו האדם גם המציאות היא מערכת סגורה הפועלת בשיתוף, בהדדיות ובהרמוניה- או מה שנקרא בשפה פשוטה: א ה ב ה ! אז מה שנשאר הוא רק לגלות זאת. כשרע לי נדמה לי שכל העולם אפור ומקולקל. אך אם תרכיב את המשקפיים הנכונות תגלה שחוץ מהפוקוס כל המציאות הכל פשוט מושלך וכך היה, הווה ויהיה לנצח! מהן המשקפיים הטובות? יחס טוב לזולת- בדיוק כמו תא לתא בגופיינו הנפלא :) "בכל שנה ילדים נולדים לעולם שבו יש יותר אמצעים לייצור מזון, התקשורת מהירה יותר, הרפואה מתקדמת יותר, ודרכי התחבורה קלות יותר. לכאורה, נראה שהימים מעולם לא היו טובים יותר. כל דור נולד מפותח יותר מקודמו, אבל גם פחות מרוצה. מומחים לפסיכולוגיה מעידים על כך שאנשים נכנסים לדיכאון ומתאבדים בגיל צעיר יותר ויותר, ומגדירים את התופעה כבעיה עולמית. מסתבר שלהיות מפותח יותר, לא בהכרח אומר להיות מאושר יותר" מתוך הספר: "היום שאחרי המשבר" לפרטים לחצו כאן

joanne8

New member
תנסי להיות חיובית..

יחס גורר יחס ואם את תצליחי להתגבר על השנאה והכעס ותהפכי להיות קלילה יותר, זאת תהיה המתנה הטובה ביותר שתוכלי לתת לעצמך, לבעלך ולילדייך. הם לא יבינו מאיפה זה בא. שחקי אותה, החיים קצרים, וההפתעה הזאת תתן לך המון נחת.

nowonder

New member
תשנני לעצמך כל בוקר

"אף אחד לא חייב לי מאום" אפשר גם "אף אחד לא חייב לי כלום" עד שתפנימי את זה. ותראי שהחיים שלך יתרוקנו משינאה לאחרים וממלחמות מיותרות, ויתמלאו במערכת יחסים בריאה יותר עם כל הסובבים אותך.

אייבורי

New member
תגידי

רק אותי היא מעצבנת ברמות, כל מה שאני חושב עליו סעמקקק למה האידיוט לא באת נתן לה סטירה מצלצלת. אלימות היא לא פתרון לדברים אבל לפעמים זה כלכך משחרר.

מתלבטת32

New member
אייבורי, משחרר? לפי התגובה שלך גם

הבורג שלך קצת משוחרר וצריך כמה חיזוקים.

למעלה