מה לעשות?

מה לעשות?

צריכה את עצתכם! יש לי חבר כבר שנה וחודשיים, כל המריבות שלנו הן אך ורק סביב "החברים" שלי. הוא טוען שהם לא מפרגנים לקשר שלנו, ושהוא מרגיש שאני מעמידה אותו במצב של תחרות איתם. עכשיו, הוא לא בא מרקע של הרבה חברים כמו שלי, מדובר על 12 חברים ממש ממש טובים, מהילדות. הם למען האמת הכי מאושרים בשבילי שמצאתי אהבה ושאני מאושרת, רק הבעיה היא שאני והם מתראים פחות בגלל הזמן שאני חולקת איתו ולא איתם, הם מבינים את זה וזה לגיטימי לחלוטין מבחינתם. הבעיה מתחילה ברגע שאני רוצה שנבלה איתם קצת יותר מהרגיל (לדוגמא) ייצא שהתראיינו איתם אתמול ואני רציתי ללכת איתם גם היום,הוא לא ייכל להגיע כי הוא לומד, אז אני אמרתי לו או קיי אני אלך ונתראה מחר בערב, הוא ממש התעצבן עליי, ואמר לי שאני לא מבינה אותו בתקופה הכי לחוצה מבחינתו (מבחנים) ושאני לא תומכת בו. רבנו על זה ריב ממש רציני וכמעט נפרדנו, עכשיו רק על זה אנחנו רבים, ככה היחסים ביניינו ממש טובים. מה לעשות, איך לגרום לו להבין שאין שום תחרות ושאני איתו לחלוטין?! סליחה על החפירה....

אני אומר בכנות...

אין דרך לדעתי להבהיר לבן אדם עניין שכזה... מה שכן יש תקופות בהם בן אדם יותר מתמודד עם לחץ (החברים שלך הם כניראה מאוד מלחיצים אותו) ותקופות שבן אדם פחות מתמודד... תקופת בחינות זו תקופה שהתמודדות עם לחץ היא קשה יותר כי יש הרבה יותר לחץ ברקע של התקופה ואז כלומר עכשיו אולי יותר רצוי שתתיחשבי בו בתקווה שהוא יצא מהלחץ של התקופה הוא ירגיש יותר בנוח להתמודד עם הלחץ של החברים שלך...

צריך

להשקיע היטב גם בחבר וגם בחברים. נצלי את הזמן שתהיי אתו, לפתוח וטפוח של הקשר, וכך גם את הזמן שתהיי אתם. אז תוכלי להיות פחות זמן עם כל אחד מהם ובכל-זאת לשמור קשרים טובים עם כולם.

למעלה