מה לעשות?

מה לעשות? ../images/Emo53.gif

יש משהו שממש מטריד אותי. לפני שבוע ההורים שלי אמרו שהם מזמינים נופש של שבועיים באיטליה ושוויץ, ממש שמחתי מזה במיוחד שזה באוגוסט, זה אחלה בשביל לנוח,לטייל ולנקות את הראש. וכרגיל, תמיד איך שהמצב ממש משמח גם הבעיה מתחילה להגיע... אני טסה ב3 לאוגוסט וחבר שלי בדיוק יוצא מהצבא ב5 לאוגוסט אחרי 17 יום שהוא יסגור בבסיס. כשאמרתי לו שאני לא אהיה מתי שהוא יחזור הוא ממש התבאס אבל אמר לי "תהני". היום הוא אמר לי שהוא ממש מבואס מהרעיון ושהוא לא יודע איך נמשיך עם הקשר כשלא נפגש יותר מחודש וחצי כי הוא יחזור אחרי זה רק בסוף אוגוסט. אני הייתי דיי בהלם, כי כל הזמן אני יושבת ומחכה לו שיחזור מהצבא וברור לי שזה האילוצים ושזה מה שיש כרגע אבל אין מה לעשות יש את התקופות הרעות האלה וגם צריך להתגבר עליהם. מה הוא חושב שאני לא אתגעגע אליו? הוא כאילו עשה לי רגשות אשם על זה שאני טסה ושאני לא אהיה פה מתי שהוא חוזר.. זה עוד יותר "שימח" אותי לדעת שאני צריכה לטוס בהרגשה חרא שאני בכלל אמורה להינות. ברור שזה יהיה קשה ואני אתגעגע אבל גם לי יש חיים ומגיע לי לנסוע ולהינות, אני יודעת שזה מבאס אותו אבל הוא יכול להבין אותי איכשהוא לא? לבטל את הנסיעה- אין מצב. הזמנו את זה והכול.. אבל איך אני בדיוק אמורה להתמודד עם המצב הזה ולעודד אותו שזה יעבור? איזה עצבים :(

XxMidnightxX

New member
מתי את חוזרת מהטיול?

תגידי ,לו שאם הוא יכול שיסגור שוב וכשתחזרי שיצא ככה תוכלו להפגש...תעלי את זה בתור הצעה.. לא יודעת אולי הוא יסכים.... ותגידי לו שזה יפה מצידו עם הקטע של הרגשות אשם..זה לא אשמת אף אחד..

אממ..

אני טסה מה3 לאוגוסט עד ה16.. לשבועיים והוא לא יכול לסגור/לצאת מתי שהוא רוצה.. הוא קרבי והיציאות שלו זה 17-4.. זה יוצא שבדיוק מתי שאני טסה אחרי שבועיים ומשו שלא התראינו אז הוא יוצא ואני טסה ושאני חוזרת הוא עדיין בצבא והוא יוצא בפעם האחרת ב27 לאוגוסט.. ואני מניחה שאת מתכונת לזה שזה לא יפה מצידו עם רגשות האשם.. חח זה באמת לא אשמתי אם הייתי יכולה הייתי מזיזה את זה אבל הכול סגור כבר.

תאמיני לי שהסברתי..

עכשיו העניינים קצת נרגעו אחרי שהדגשתי כמה דברים בשיחה האחרונה שלנו בטלפון אבל הוא עדיין מבואס ומזכיר את זה הרבה..

dandi99

New member
משהו פה קצת מחמיץ...

מה היה קורה אם הוא היה מקבל ריתוק ואת היית מבואסת על זה (וזה בסדר להיות מבואסת על זה אבל לא צריך להראות את זה כי אז גם הוא יתבאס עוד יותר) והיית כל 5 שניות מזכירה את זה? כשהחבר שלי סגר 28 בגלל שהיו חילופים בפלוגה ויצא אחרי זה בכלל שו"ש (למרות ששאר הפלוגה יצאה 17-4 או לפחות 17-2) הייתי מבואסת בטירוף אבל עוברים את זה. אני חושבת שקשה לו להעריך את העובדה שיש לך גם חיים מלבדו ומצפה שתהיי לצידו כל הזמן. את צריכה להציב לו את העובדה שרוב הפעמים שהוא יוצא הביתה ואת נמצאת שם בשבילו (ואני מניחה שאפילו מוותרת על יציאות עם חברות וכאלה) ומותר (ואפילו רצוי) שפעם אחת תעשי משהו בשביל עצמך. לדעתי הוא נשמע ממש אנוכי ואגויסט שהוא עושה לך ריגשי (במיוחד לאחר שאתם לא יכולים לבטל את הנופש).

כן..

תאמיני לי שאני אמרתי לו את מה שאת כתבת לי.. אמרתי לו שיש לי חיים אז בתגובה לזה הוא אומר לי שרוב הזמן הוא לא נמצא בכלל והוא נותן לי את הספייס שלי ושהוא בא הוא צריך אותי.. קיצור הוא ממש לא הבין. זה נכון, היו המון פעמים שויתרתי על יציאות, מסיבות וימי הולדת בשביל לנסוע אליו את כל המרחק הזה- אני גרה באשדוד והוא במעלה אדומים שזה בכלל לא קל לנוכח העובדה שהוא בצבא בקרבי עוד. אני תמיד זאת שמשקיעה ותמיד ההיא שבאה ונותנת מעצמי הכול והוא פעם אחת לא יכול לפרגן שאני סוף סוף נוסעת לנסיעה משפחתית. באמת שאני איתו כמעט שנתיים ורבנו הרבה אבל הפעם הוא יצא ממש אנוכי וכעסתי עליו על זה.. עכשיו יש עוד דילמה, אחרי הריב הזה העינינים טיפה נרגעו והוא אמר שהוא מצטער למרות שאני עדיין כועסת, בסופש הזה הוא יוצא ולא ראיתי אותו יותר משלושה שבועות. לנסוע או לא? אני יודעת שאם אני לא אסע אנחנו נפרד אבל אני גם לא רוצה להתווכח איתו כל הסוף שבוע לדבר איתו על זה?

dandi99

New member
תיסעי אליו..

אבל אני לא הייתי מוותרת על הנושא הזה. לא הייתי נותנת לאף אחד לגרום לי להרגיש רע על יציאה עם כל המשפחה לחו"ל. מה זאת אומרת "שהוא בא הוא צריך אותי" ומה עם מה שאת צריכה? תסבירי לו שהנסיעה הזאת חשובה לך ואם הקשר בינכם החזיק שנתיים עד עכשיו עם כל הפעמיים שהוא סגר אין סיבה שגם זה לא יחזיק. הרי כן תדברו בזמן הזה פלאפון/פייסבוק/וכדומה. שינצל את הזמן שאת לא נמצאת ליותר פגישה עם החבר'ה/חסיכת דלק(רשמתם שאתם גרים במקומות שונים)/בילוי עם המשפחה. הוא גם צריך לפרגן לך,זה קשר זוגי ולא חד צדדי.

j u l i a 1 3

New member
וואו

מצטערת אני לא רוצה לסכסך או משו אבל במקומך הייתי ממש מתעצבנת עליו! כאילו את יכולה לחכות לו שבועיים או שלוש כל פעם והוא לא יכול לסבול פעם אחת בשנה שאת רוצה לטוס לכולה שבועיים?! ואם חס וחלילה היו נותנים לו איזה ריתוק והוא היה צריך לסגור חודש או יותר (קורה..) אז לא נראה לי שאת היית נפרדת ממנו בגלל זה או אומרת לו דברים בסגנון "אני לא יודעת איך נמשיך את הקשר". איזה מן דבר זה להגיד בכלל מה הוא מאיים עלייך שהוא ייפרד ממך או משו? חח זה ממש דפוק לדעתי... מה הוא מצפה שבגללו תוותרי על טיסה עם המשפחה? ברור שמותר לך להנות וזה ממש לא יפה ולא פייר מצידו לעשות לך ריגשות אשם... את אמורה להנות שם ולא להרגיש רע והוא אמור להבין את זה... אני מבינה את התסכול שלו שהוא בצבא ואת מטיילת לך בעולם והוא לא רואה אותך הרבה זמן אבל שיתחשב, את בתור חברה של חייל בטח גם מתוסכלת לא מעט בגללו... חוץ מזה שתוכלו לדבר בטלפון זה לא שלא יהיה לכם שום דרך לתקשר במשך חודש וחצי. שיבלה קצת זמן איכות עם חברים שלו.

דבר ראשון,

את ממש לא מסכסכת.. את בדיוק בעמדה שלי. אני ממש עצבנית על זה והוא גם נורא פגע בי על זה שאני כל הזמן מחכה לו ושבת אחת שהוא פה ואני לא אז הוא עושה לי סרטים על זה. אני לא יודעת אם הוא איים אבל הוא אמר לי שיהיה לו קשה להמשיך עם זה וזה מה שממש עיצבן אותי בשיחה. ברור שאני מתוסכלת לא מעט בגללו! היציאות שלו כל כך לא טובות שאני רואה אותו כל שבת שלישית אבל השלמתי עם זה כי זה מה שיש.. והסברתי לו מלא פעמים שאני אדבר איתו בטלפון כמה שאני יוכל ובפייסבוק אבל גם זה לא מספיק בשבילו. הדבר שהכי עיצבן אותי זה שאמרתי לו שאני תמיד מחכה לו אז מה הבעיה שהוא יחכה אז הוא אמר לי את המשפט הזה- "את מחכה לי מסיבה מוצדקת, אני לא בבית בגלל הצבא ובגלל אילוצים.. אבל את לא פה בגלל נופש" אני כבר לא יודעת מה לעשות ואיך להגיד לו שממש נפגעתי ממנו, אני לא אפרד ממנו בגלל זה כי בכל זאת אנחנו כמעט שנתיים ביחד וזה לא משהו שנפרדים בגללו אבל אני צריכה לדבר איתו ממש ברצינות, ואפילו ירד לי כל החשק לנסוע אליו הסופש הזה אחרי 3 שבועות שלא ראיתי אותו.. מה אני אגיד לך :/

dandi99

New member
הכעס שלך מאוד מוצדק..

אני גם ממש מבינה אותך. גם אני חשבתי לנסוע לאיזה סופ"ש עם אחותי ובסוף לא יצאנו גם בגלל שהדרכון שלי לא היה,אבל גם כי אחותי ואמה שלי החליטו לצאת בסופ"ש שחבר שלי יצא הביתה. מכיוון שלא הזמנו עדין כרטיסים כן יכולתי לדבר איתו לפני ולראות מה קורה. לי הוא אמר שהוא היה קצת מתאכזב (כי זה חודש וחצי לא לראות אותו,17-4)אבל לא בהגזמה כמו חבר שלך. אין לו ממש סיבה להגיד לך את זה לאור העובדה שאת מחכה לו כל סופ"ש בבית..מותר לך לצאת לחופשה ולהתאורר קצת. הוא יצטרך להבין את זה בדרך כזאת או אחרת. כמו שמישהי הציעה כאן-אז שיעשה סופ"ש חברים+משפחה. אל תתבאסי על הנסיעה מכיוון שאת תפספסי את המטרה שלה. הוא יצטרך להסתפק בפייסבוק ושיחות בטלפון.

אני שמחה שאת מבינה..

זה מצב ממש לא נעים, וזה מעצבן לריב איתו על זה.. זה לא משהו שצריך להיפרד בגללו אבל זה בהחלט הצליח לשגע אותי.. הייתי כל כך מאושרת לנסוע ופתאום הוא הרס לי את המצב רוח.. אני מקווה שהוא יבין, דיברתי איתו והעניינים קצת נרגעו אבל נראה מה יהיה כבר תודה על ההבנה והייעוץ :)

jelly10

New member
מסכימה עם גוליה 100%

אבל גם זוכרת שאם הוא היה מקבל ריתוק אנכנו גם היינו מתאכזבות ומתעצבנות נורא,ולפעמים גם כן נגיד דברים מטופשים..

Ori185

New member
מסכימה איתך

אני מסכימה עם ג'וליה.. אני טסתי השנה לפולין, והייתי אמורה לא לראות את חבר שלי חודש וחצי בכלל הטיסה הזאת.. הטיסה שלי נפלה בדיוק בתאריכים של הרגילה שלו ואחרי זה הוא היה צריך לסגור והכל.. והוא עשה את כל המאמצים לסגור בשבוע שהייתי בפולין ולצאת כשאני חוזרת וככה זה היה - כשחזרתי הוא קיבל את הרגילה שלו. בשום פנים ואופן אל תוותרי על הצרים שלך בגללו , אני בטוחה שיש סופי שבוע שהוא בבית ובמקום לצאת עם חברות או משהו בסגנון את מקדישה את הזמן בשבילו אז הגיע הזמן שגם הוא ילמד להתחשב. אם הוא לא מקבל את זה שאת טסה והוא יציב את היחסים בניכם בתור תנאי - אם כל הכבוד ואני מצטערת להגיד לך תזרקי אותו ! אני בטוחה שהעניינים יסתדרו ושהשד לא כזה גרוע. עברתי עם חברים שלי כבר הרבה פעמים שבהם טסטתי ולא התראנו תקופות ארוכות.. קחי איתך פלאפון עם שיחות מחו"ל ותדברי איתו ותשלחי לו הודעות ותראי לו שזה בדיוק אותו דבר כמו שהוא בצבא - המרחק הוא רק פסיכולוגי
חוץ מזה שתזכירי לו שהוא יכול להנות ולצאת עם החברים שלו ככה גם כשתחזרי הוא יוכל להקדיש רק לך זמן ולהשלים את החסר. אין סיבה לבהלה ואני מבינה את העצבים , הכל יסתדר בע"ה :)

אממ..

אחרי שדיברתי איתו והדגשתי לו כמה דברים אז הוא קצת נרגע אבל עדיין הוא מזכיר את זה וזה ממש מבאס אותי שהוא ככה.. גם היחס שלו טיפה השתנה וזה מעצבן. אמרתי לו שאני אתקשר אליו ואדבר איתו בפייסבוק.. וזה לא שאני לא אדבר איתו כל השבועיים, אבל הוא היה פסימי ואמר שרוב הסיכוים הוא לא יענה לטלפונים שלי בגלל שהוא בצבא ויש שגרה מאוד לחוצה ועניניים.. וממש התעצבנתי כי מאיפה לעזאזל הוא יודע מה יהיה עוד חודש?? מקווה שזה יסתדר! תודה על ההבנה :)

busted3

New member
טוב

אני בעיקרון מסכימה עם ג'וליה שכתבה מעליי, אבל יש לי משהו להוסיף. גם אני, אפילו שאני חברה של חייל שעושה יומיות, מתבאסת מאוד כשהוא אומר לי שהוא יוצא ליומיים לשטח או לשבוע לאבט"ש. אני כמובן לא כועסת עליו אבל כן זה מבאס, וכשמבואסים יוצאים לפעמים דברים מטומטמים מהפה, מבחינת רגשית. גם כשלדוגמה אנחנו קובעים והוא מאחר בגלל אילוצים שהם ממש לא אשמתו- אני איכשהו מתעצבנת ולפעמים גם מפנה את הכעס אליו. הוא מצידו מדבר איתי ומשכנע אותי ומנקה אותי מכעס כמו שרק הוא יודע, אבל כן- בעיקרון אני לא צריכה לעשות את זה, אבל מה לעשות שזה קורה מדי פעם. מה שרציתי לומר אחרי החפירה הזו, זה שנכון שהוא אמר משהו לא בסדר ומשהו מעצבן מאוד אפילו, אבל את צריכה להיות סבלנית ולטפל בבאסה הזו. רציתי להראות לך צד אחר של המטבע.. גם כשאני יודעת שהוא מאחר בגלל כל מיני דברים שלא תלויים בו, אני לפעמים מתעצבנת עליו איכשהו. למרות שאני יודעת שזה לא בסדר שאני ככה ושזו לא אשמתו, זה איכשהו יוצא. אז קחי יוזמה, בשבת הקרובה תיפגשי איתו, תסבירי לו את הכל הכל הכל. כל מה שאת חושבת וכל מה שכתבת פה. אם צריך תחזרי על אותו דבר אלף פעמים.. אמרת שאתם חברים כמעט שנתיים, ולדעתי זה זמן מכובד מספיק בשביל לא לוותר ולטפל בזה ביסודיות. בהצלחה
ותהני כמובן.

למעלה