מה לעשות עם 80K ?

מה לעשות עם 80K ?

שלום,
מחפשת עצות ורצוי בשפה כמה שיותר פשוטה כי בכל הקשור לעניינים פיננסים אנ די בורה: הצלחתי (בעמל רב) לחסוך סכום של 80K. לא אזדקק לכסף בשנים הקרובות (חסכון לילד בן 6) אבל לא יודעת מה לעשות עם הכסף. כרגע סתם שוכב לו בעו"ש בבנק שאני כבר לא מנהלת בו את ענייני.
קיבלתי הצעה מחברה שמנהלת תיקי הון קטנים (בכוונה לא מזכירה את שמה ע"מ שלא ייחשב פרסום): הם מנתחים את תיק ההשקעות ואני מקבלת במייל הנחיות כיצד לנהוג איתו. דמי ניהול של 15 ש"ח בחודש + 0.1% מקניה או מכירה.
לא יודעת אם כדאי לי, אבל ממש לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו מה לעשות עם הכסף. לא רוצה שיישחק ומצד שני לא איזו הרפתקנית השקעות ולא רוצה שיימחק.
יש הצעות להשקעות סולידיות ארוכות טווח?

תודה מראש,
הברוזה

ai22

New member
שני דברים

דבר ראשון - אם תוכלי כן לרשום במי מדובר.
אם זה פרסום - מדובר בפרסום לגיטימי בהחלט.
מדובר בשאלה שעולה הרבה בפורום.

דבר שני - במידה ומדובר בייעוץ סביר (ולא בייעוץ להיכנס להרפתקאות מסוכנות בתחום האופציות או הרבה קניות ומכירות) מדובר בהצעה די טובה.
במיוחד אם ניתן לקיים שיחה ראשונית טלפונית כדי שימליצו על תיק ראשוני (כמובן שנשמח אם תרשמי פה מה הציעו).
הבנק עושה בערך את אותו דבר - אבל לוקח עמלה שגבוהה פי 2-4 אחרי התמקחות.

השקעה סולידית טווח ארוך קשה למצוא היום - הריבית נמוכה מאוד אז או שתלכי על השקעה עם ריבית נמוכה, אבל כזו שגבוהה מפק"ם (אג"ח ממשלתי למספר שנים),
או שעדיף לתת למישהו שמבין לנהל בדרך כלשהי את התיק (למשל רכישה חד פעמית של קרן נאמנות, אבל גם אותם עדיף לקנות דרך חברה כזו ולא דרך בנק שיגבה דמי משמרת גבוהים).

דבר שלישי - כל הכבוד.

למעלה