מה לעשות עם 50,000

realizer007

New member
מה לעשות עם 50,000

שלום אני חייל משוחרר, אספתי לי ללימודים 50,000 ש"ח ויש לי עוד כשנה עד שאתחיל להשתמש בכסף. אנא המצליצו על אפיק השקעה סולידי (אולי קרן נאמנות) שיתן יותר לקרן מהריבית המצחיקה של הבנק... והאם יש בכלל מה לעשות עם סכום כזה ? או שאני סתם אטרטר את עצמי בשביל גרושים ?

גרי רשף

New member
לדעתי- המשך עם הריבית המצחיקה..

הכסף הזה לא נועד לספקולציות ולא להשקעות פיננסיות אלא ללימודים. שמור על הערך שלו, הרווח כמה גרושים מהריבית, ואל תסכן אותו לחינם. הלימודים זו ההשקעה הטובה ביותר! בעיקר על תסמוך על עצות של חברים בסגנון של "שמע לי שים את הכסף ב..": ל"יועצים" קל מאוד לקחת סיכונים כשזה לא הכסף שלהם..

u 1000

New member
למה?

אם הוא יקנה מק"מ לשנה (בהנחה שהוא אינו מתכוון לגעת בכסף בשום מקרה) גם בניכוי עמלת קניה, עמלת מכירה ודמי משמרת הוא יקבל תשואה גבוהה יותר באותו סיכון. לשואל - נא לגשת לבנק ולהתמקח: 1. אם בחרת בפק"מ נא להתווכח על הריבית. זכור שבאמצעות הפקדה באינטרנט מקבלים יותר ריבית, ברר מהי וגש לסניף ונסה לקבל תנאים טובים יותר מהאינטרנט (בסכום שכזה זה בהחלט אפשרי) 2. אם בחרת במק"מ נא להתווכח על העמלות (כולן ביחד וכל אחת לחוד).

אין חוקים בענין

אין חוק שמק"מ תמיד עדיף על פק"מ (גם כשמדובר לשנה), עצם העובדה ששני המכשירים האלה קיימים ושיש להם ביקושים בכמויות ענק כל הזמן מוכיחה שלכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות במצבים שונים. ההחלטה על המכשיר היא נגזרת של הציפיות של המשקיע. באופן מאד כללי (ואני לא נכנס לדקויות), מי שצופה שהריבית בארץ תישאר קבועה או אפילו תרד, יעדיף את המק"מ שיבטיח לו בתום השנה את הריבית הראשונית, ואילו מי שצופה שהריבית דווקא תעלה- יעדיף את הפק"מ שיגלם זאת. קריטריון שני שהזכיר u1000 הוא העלויות. קיימת היום שונות מאד גדולה בין הבנקים ובתי ההשקעות השונים בכל מה שנוגע לעלויות הנדרשות במכשירים האלה, וחשוב מאד בכל נקודת זמן לבדוק ולהשוות את כל העלויות הכרוכות מסביב. זה גם נושא למיקוח. יש גם ענין של מינימום נדרש, אבל בסכום שדיברת עליו אין בעיה עם זה. ואם כבר דנים בנושא, חשוב להזכיר שקיימת גם אלטרנטיבה נוספת של מספר קרנות נאמנות שמתמחות במק"מים קצרים (יחסית), וכמו כן לאחרונה יצאו חלק מהבנקים עם פקדונות שונים אשר שווים בדיקה והשוואה.

stkachov

New member
אולי גם

שווה לך לבדוק אפשרות של פקדון מובנה או בשמו בבנק הפועלים יתרון מובנה. במיוחד תשים לב שמה שחשוב לך באמת זה שאין סיכון כלשהו של הקרן... וזה היתרון ביתרון המובנה הזה. אז אם אתה רוצה מצד אחד להבטיח את הקרן, ומצד שני להנות מסיכוי לתשואה של כמה עשרות אחוזים על הקרן... אולי שווה לך לבדוק משהו כזה. תשים לב שההצטרפות היא עד ליום חמישי. אותי במיוחד מעניין היתרון המובנה האסייתי, אבל אולי יעניין אותך גם טבע. זה כאמור מתאים למי שלא מבין שום דבר בשוק ההון ולא רוצה להתעסק עם זה בכלל, אבל בכל זאת רוצה שיהיה סיכוי לתשואה גבוהה יותר. אם המצב הוא אחר, אז כמובן שזה לא הכלי הכי אפקטיבי.

למעלה