מה לעשות עם פתיתים מבושלים ?

orlyof

New member
מה לעשות עם פתיתים מבושלים ?

שלשום הכנתי לילדי סיר פתיתים מבושלים (מים, אבקת מרק ומלח). נשאר סיר כמעט מלא של הפתיתים. יש למישהו רעיון מה לעשות איתם חוץ מלזרוק ? תודה, אורלי
 

הרברונן

New member
לזניה, רק שבמקום עלי הלזניה

לשים פתיתים. יוצא מאד מיוחד ומקורי. או סלט, כמו טאבולה, עם עשבי תיבול, שום ושמן זית ועגבניות או פשטידה, לערבב עם ביצים ועוד דברים טעימים ולאפות כל טוב, רונן
 

orlyof

New member
תודה רבה, אני אנסה את הלזניה

נראה לי שלזה תהיה התלהבות. אורלי
 
רעיון מהשרוול (הקצר)

פשטידה- להוסיף ירקות, עשבים, גבינות... לטגן בסגנון אורז סיני- להשקיף בצל, להוסיף אפונה, גזר חתוך, שומשום ואפילו חביתה... קציצות...
 

דני אלה

New member
סלט פתיתים

סלט פתיתים / רותי קינן זוהי גרסה טעימה במיוחד של סלט פסטה, או אם תרצו, סלט קוסקוס ים-תיכוני. זוהי גם דרך נהדרת לנצל שאריות של פתיתים קרים. חומרים 3 כפות שמן זית 500 גרם פתיתים (רצוי בשלושה צבעים) 4 כוסות מים רותחים 1 כפית מלח 2 עגבניות 1 פלפל אדום 1 פלפל צהוב 2 בצלים ירוקים צרור נענע לרוטב: 2 כפות חומץ בן יין לבן 6 כפות שמן זית 1 כפית חרדל 1 כפית מלח פלפל שחור אופן ההכנה 1. מבשלים את הפתיתים: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים כדקה, עד שהם מכוסים היטב בשמן. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה נמוכה 6 דקות. מכסים את הסיר, ממתינים 5 דקות לפחות. 2. בינתיים, חוצים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים והנוזלים וקוצצים לקוביות. חותכים לקוביות גם את הפלפלים. קוצצים דק את הבצלים והנענע. 3. מניחים את כל הירקות בקערה. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מניחים לתערובת לעמוד כ 30 דקות. 4. מערבבים את הפתיתים בעודם חמימים עם הירקות המתובלים. מקשטים בעלי נענע.
 

pickit

New member
אלתור לארוחת צהריים מלאה ../images/Emo13.gif

3 כוסות פתיתים מבושלים פלפל אדום/ירוק או 2 גמבות (לנקות ולחתוך לקוביות) 2 גזרים (קלופים + מגוררים ע"ג פומפיה גסה) כן/ לא כוס פטריות קצוצות/ פרוסות 1/3 ק"ג בשר טחון 3 ביצים מלח/פלפל ע"פ הטעם לערבב היטב את כל המצרכים לשמן תבנית במעט מרגרינה/ חמאה/ שמן ולפזר 2 כפות פרורי לחם מעל. מעל לשים את התערובת מעל התערובת לפזר פרוסות דקיקות של חמאה או מרגרינה ועוד 2 כפות פרורי לחם. אופים משהו כמו 3/4 שעה על חום בינוני-גבוה (180 מע' צ.) (עד שהמאפה יקבל צבע זהוב עמוק / השחמה קלה).
 
מתכון לפתיתים

אני לא אתן כמויות מדוייקות של הירק, כי כל אחד יכול להוסיף/לגרוע מהמצרכים כאוות נפשו. המצרכים: פתיתים מבושלים (חבילה) שמיר, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים(כמה שיותר, יותר טוב) בצל חתוך לקוביות. שום כתוש. כף אבקת מרק בצל. כף אבקת מרק פטריות. אופן ההכנה: מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה זהוב, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים יחד כדקה, מוסיפים את הירק הקצוץ ומערבבים. לוקחים כף גדושה אבקת מרק בצל, וכף גדושה אבקת מרק פטריות ושמים בכוס מוסיפים מים חמים ומערבבים היטב שלא יהיו גושים, הרוטב צריך להיות סמיך. שופכים את הרוטב לסיר, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים, מוסיפים מעט פלפל לבן ומלח אם חסר, מבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, ובתאבון. זה מתכון שהמצאתי...אז מעוניינת שתחוו דעתכם. בתאבון!
 
פשטידת פתיתים משאריות פתיתים

משאריות פתיתים לטגן 2 בצלים קצוצים עד שמזהיב להוסיף קוביות גמבות אדום ירוק עד שמתרכך ולהוסיף לפתיתים, להוסיף 2-3 ביצים טרופות ולערבב, לחמם שמן במחבת עם שוליים גבוהות כשהשמן חם ליצוק את התערובת ולטגן את הפשטידה 2 דק על אש גבוהה ולהמניך את האש להמשיך לטגן כ-5 דק נוספות ולהפוך את הפשטידה לצידה השני להעזר עם צלחת, להמשיך לטגן מס' דק עד שרואים את הקצוות זהובות. אפשר להוסיף בתוך הפשטידה אפונה, גזר, תירס.
 
למעלה