מה לעשות עם ערפאת

אב הבית

New member
מה לעשות עם ערפאת

למה לא מכניסים לו אוכל עם רעל עכברים!!! האיש כבר זקן, קופצת לו השפה, הוא מפליץ ללא אבחנה ולובש חיתול. מה הבעייה להיפתר ממנו? אם מגדירים אותו כטרוריסט - למה לא עוצרים אותו במקום? הרי אי אפשר לסמוך שכל מי שהוא פושע - יסגיר את עצמו. הפכנו להיות יפי נפש, עדינים, בעוד שלאוייב אין עכבות. השמאל המפנטז אחראי לגידול הפרא הסרטני הזה שכעת כבר קשה להסירו. אם הוא לא רלוונטי אז שיסגרו עניין. באמת שכבר נמאס.

אלי.

New member
אמביוולנטיות.

כשראש הממשלה מנפק החלטת ממשלה המגדירה את ערפאת כטרוריסט, ומצד שני מבטיח (וחוזר ומבטיח) לא לפגוע בו - האשמה היא כמובן בשמאל. אבל שרון לא מטומטם, הוא רק נוהג כבדואי: הוא מארח את אויבו למופת, דואג לכל מחסורו, ונענה גם לדרישות קצת קפריזיות. ברגע שהאויב יצא את ד´ אמותיו של המארח, הנ"ל יראה עצמו חופשי לשלח בו את חרון אפו, ואת גדודיו של אפרים הלוי. וערפאת ? הוא אולי אידיוט, אבל לא מטומטם: הוא לא ינטוש את ביתו של המארח, ואת השמירה הקפדנית של צה"ל על חייו. הוא ישאר, וינצל כל רגע של ה"בידוד" בכדי להגדיל את פער הרלוונטיות בינו ובין מארחו, פער שממילא לשרון קשה להדביקו מאז סדרת החלטות הרלוונטיות והבידוד.

הרטוב

New member
איך אומרים אלי

טיפש (פרס) שזרק אבן לבאר עשרה חכמים לא יוציאוה כל שכן עשרה טיפשים.

אלי.

New member
גם זה נכון.

אם כי נזרקו הרבה אבנים אחרות בדרך - 1979, 1982, 1987 (כאן זה אפילו אבן בתרתי משמע). הרבה טפשים ידענו בדרך. בעניין שרון אין לי ויכוח - ממש לא צריך להיות שמאלן בכדי להסכים עם ב. מיכאל בטורו מיום שישי. מומלץ.

resh0

New member
נניח כי אני יותר "ימני" מהגיוני...

אז כי הייתי מאוד מעוניין שעראפת יישאר בחיים ויהיה מנהיג הפלשתינים!!! אתה יודע למה? כי כל עוד עראפת יהיה שם, אין סיכוי שבעולם שמישהו יתן לשרץ הזה מדינה!!!! אפילו ארה"ב לא תוכל להפעיל לחצים... דווקא אתם בשמאל צריכים לדרוש את סילוקו של עראפת!!! תחשבו על זה... אני רואה את עצמי יותר הגיוני מאשר ימני ולכן אני בהחלט מצדד בסילוקו של עראפת בתור צעד עיקרי להשגת המטרה העיקרית!!! מיגור הטרור ותשתית הטרור.

אלי.

New member
במקרה הזה, "לא מדויק" זו מחמאה.

כל העולם היה שמח אם ישראל היתה נסוגה לקווי 1967, בכדי שתיכון שם מדינה פלשתינאית. אף אחד בעולם לא קורא לסילוקו של ערפאת - להיפך. בכלל, כדאי שתתחיל (לא רק אתה, גם מנהיגי ישראל) לקבל את העובדה שאתה לא בוחר את אויביך, ובודאי לא את מנהיגי מדינות אחרות, באשר הן. ולגבי סילוקו של ערפאת, כדבר שעשוי לעזור לשלום - אין לי מושג למה אתה חושב שעם מישהו אחר יהיה יותר קל, כשההסטוריה הקרובה שלנו מוכיחה ההיפך.

הרטוב

New member
כל העולם היה בוודאי שמח אילו

ישראל לא הייתה קיימת ובוודאי שאף אחד בעולם אינו קורא לסילוקו של עראפת,האם זאת סיבה שגם אנחנו נשמח? או שעלינו לבצע את רצונו של העולם ולעשות חרקירי קבוצתי. את נטיות ההתאבדות שלך גיליתי כבר מזמן,אל נא תשליך את הפסיכוזה המטורפת שלך על כלל אזרחי ישראל. למיטב הבנתי רוב אזרחי ישראל רוצים בסילוקו של עראפת לא כדי לקדם את השלום אלא כדי להרחיק את הטירור. אזרחי ישראל היום יותר מאי פעם מבינים שהשלום יכול לחכות עוד קצת ובינתיים על ישראל לפתור את בעיית הטירור. להכליל את המילה שלום עם עראפת או מנהיג טירור כזה עם אחר ובכלל לדבר על שלום עם טירוריסטים זאת שוב פעם פסיכוזה חולנית שלך ושל חבריך. הניסיון שלך לתת לגיטימציה לעראפת עיי תעמולה מוסוית(הכנסת המילה שלום עם המילה עראפת) הוא פאתטי ומראה עד כמה רקובה החברה הישראלית בריקבונות אנושיים כמוך.

אלי.

New member
נחמד מאד, אם כי לא מפתיע.

ולכשתרד מהפלנטה שבה אתה ספון, מציע שתתייחס להודעתי בהקשר להודעה שאליה היא שורשרה.

resh0

New member
נתקן כמה עניינים:

אכן "כל העולם היה שמח אם ישראל היתה נסוגה לקווי 67, הכדי שתיכון שם מדינה פלשתינית", אבל... לא בתנאים של טרור!!! אלא בתנאים של הסכם שהגיע לאחר מיגורו של הטרור. וזאת למה? כי העולם יודע שאם הטרור יצליח כאן, במיוחד המתאבדים, תחל "חרב אללה" להכות בכל בירות העולם... אמת שאינני בוחר את אויבי, אבל בהחלט שיש לי הזכות המלאה לקבוע את שותפי לתהליך משותף, נכון? אז כרגע עראפת הוא שותף פוטנציאלי להבאת מצב של מיגור הטרור (פוטנציאל מאוד נמוך) ובמקביל עראפת איננו פוטנציאל לניהול מו"ם מדיני. רבים הם המאורעות שעליהם להתרחש כדי שתשתנה עמדתנו (ועמדת העולם) כלפי עראפת, מאורעות אלו כתובות באופן ברור בהבנות טאנט והמלצות מיצ´ל. סילוקו של עראפת עשוי לסייע במיגור הטרור. מי בכלל מדבר על שלום בימים האלו? תהיה רלוונטי בבקשה. על כל מקרה: עם עראפת אין סיכוי להסדר מדיני, כי כרגע ברור כי אין הוא מוכן למגר את תשתית הטרור. אולי עם אחר כן יהיה? מה לא נעשה למען השלום?

אלי.

New member
אז גם אני אבהיר כמה, ברשותך:

* אני מתקן, לבקשתך - נכון לעכשיו, כל העולם חושב ששרון הוא הבעיה של המזרח התיכון, וקורא להסגה מיידית של הכוחות - שעל פי המוצהר, בסה"כ אמורים לנקות את הטרור שהעולם כ"כ שונא. לגבי "אהבת" העולם לשרון "בתנאים שאינם טרור" כבר הסכמת בעצמך. * יש לך את מלוא הזכות לבחור את שותפיך לתהליכים. אין לך שום זכות להחליט בשביל אויביך מי ינהיג אותם (כמובן שאתה יכול לעשות מעשים שאינם "רשמיים" בכדי להוריד מישהו מהשלטון). במצב זה, מה שאתה עושה הוא "לזרום" עם הזמן ולצפות לטוב, כשכל השאלה היא אם וכמה אתה יכול "להנעים" לעצמך ולעמך את הזמן הזה. גדר הפרדה כבר אמרנו ? אמרנו. * מי בכלל חושב על שלום בימים אלה ? שאלה מצוינת. אני חושב על הפרדה חד-צדדית, עם גדר בתוואי שהוכיח עצמו ברצועת עזה, בעוד שאתה מחפש נואשות להוריד את ערפאת בשם ה"שלום". אז מי חושב על שלום בימים אלה ? כנראה שנגזר עלינו להמתין לבאות - ולבאים.

resh0

New member
"אבהרה חד-צדדית"...

זה לא נכון שכל העולם חושב ששרון הוא הבעיה של המזה"ת. זכותך לחשוב כך, אך אין זה אומר שזה נכון. בוש קרא ל"התחלת" נסיגת הכוחות ואכן כך יהיה בכל מקום בו צה"ל יסיים את המלאכה. העולם אוהב את עצמו ושונא את המזה"ת! העולם פשוט לא רוצה שהקונפליקט במזה"ת יגיע אל ערי הבירה שלו. העולם מעוניין ב 2 חלופות: 1. המשך הלחימה על אש קטנה, כאשר הלחימה לא גולשת על בירות העולם. 2. הסכם מדיני שאולי יפסיק את האלימות לשביעות רצונם של הצדדים. ישראל ניסתה להצמד לחלופה השניה, אך מצאה כי אין זה אפשרי בשלב זה. אך להבדיל משארע בעבר אין ישראל מוכנה להצמד אל החלופה הראשונה, מה גם שהאש הקטנה, כבר לא קטנה... ישראל החליטה לדאוג לעצמה ולחסל את תשתית הטרור. במציאות הנוכחית, זהו האמצעי היעיל היחיד להפחתה משמעותית המספר הנפגעים בקרב אזרחי ישראל. נכון, גדר יש בה כדי לפתור את הבעיה, אבל כאן מדובר בעניין שיש לו נגיעה פוליטית ולדעתי אין אפשרות בזאת הקדנציה להקים גדר בכל תוואי מוצע. הבאנו לכאן רוצח פרופר שמיום שהגיע טרח רבות כדי להוסיף עוד ועוד קברים וכסאות גלגלים בישראל. אני לא מרגיש צורך להוריד את עראפת, מדובר בחלאת אדם שכרגע משרת את עמדות הימין כאשר נשאר בכהונתו! אני כן מרגיש צורך "להוריד" את התשתית שבנה עראפת!!! אתה לא חש כזה צורך? ו... אל תדאג. עראפת לא ימות מוות טבעי. הוא לא ראוי לזה!!!

אלי.

New member
ובתנאי שתהיה הדדיות בחד-צדדיות ../images/Emo13.gif

ראשית, אתה מוזמו לערוך רשימה של מדינות שמתבטאות נגד שרון, מול רשימה נגדית שבה מככב ערפאת. אני מניח שמהר מאד תיתקע באחת מהן. עשה ותהנה. שנית - העולם מעוניין בשקט. אם השקט הזה יושג בצדק או שלא בצדק זה ממש לא מעניין אותם. במקרה הזה, הם אפילו לא צריכים לחשוב יותר מדי - יש כובש (אני כרגע מדבר על מה שהם רואים), יש כבוש שנאבק (שוב כנ"ל) - זה מספיק להם בכדי להסיק מסקנה מי ה"טרוריסט" ומי ה"מדוכא". ומה צריכה ישראל לעשות במצב כזה ? נכון - הפרדה. הפרדה חד-צדדית, כמו בעזה - והורדנו 90-95% מהפיגועים בתחומי הגדר, ועם שמירה אנושית מוגברת על הגדר הזו, אפשר אפילו לדגדג את ה-100%. הקמת הגדר הזו היא האקט הפשוט ביותר והמעשי ביותר עכשיו - ואת התוואי שלי אתה כבר מכיר. ולגבי הצורך שלך בהורדת תשתית הטרור - הנה, עכשיו בדיוק זה קורה (ובשיטתך) בערים הפלשתינאיות, והטרור מחוסל לגמרי. אני מניח שפתרנו את בעית הטרור לפחות ל-40 השנה הקרובות.

qweasd1

New member
חס וכרפס

ישראל עושה בחכמה בסרוב לחסל את ערפאת! אם נחסל אותו עכשיו, נקבע את דמותו כלוחם שלא נכנע ומת על משמרתו וכל הירקות האלה!

הרטוב

New member
מה זה משנה אם הוא סמל מת

או סמל חי? הוא בכל מקרה סמל לערביי השטחים ולכן האינטרס צריך להיות סמל מת מכיון שניזקו בעודו בחיים רב מתועלתו. חשבו שהוא יהפוך למשת´פ של השמאל (אסיר תודה) על שהחזירו אותו מטוניס הרחוקה והוא גמל לנו בהקמת צבא הטירור (תחת חסות בינלאומית) הגדול בעולם.נא לא לשכוח שידיו מלאות בדם יהודים חפים מפשע עוד הרבה לפני אוסלו.

וביום שנהרוג את עראפת....

ומה אז? כיצד יגיבו מדינות ערב? כיצד יגיב סאדם חוסיין? כיצד יגיבו האיראנים? והסורים? והמצרים? ואולי, רק אולי, מלחמה כוללת זה לא הדבר הכי נכון למדינת ישראל? כמעט פתרנו את הבעיות עם מרבית מדינות ערב, והנה שוב הסכסוך מסכן את קיומה של המדינה. מתברר שאנחנו לא חושבים אפילו טיפה מעבר לעוד דקה וחצי... הכי קל זה להיות מיליטנטי, ולהאשים את השמאל... קדימה, להכניס להם!

almost

New member
בלי קשר לתגובה

לכל עראפת יש תחליף טוב יותר, רע יותר, לא יודעת מה יותר חרא אחר. עדיף להישאר עם עראפת אחד שהפך פתטי ולא לגיטימי מאשר עם מישהו אחר - טרוריסט לא פחות שנצטרך להתייחס אליו כאל לגיטימי

הרטוב

New member
מה הקשר?

ואיך יגיבו מדינות ערב? אז בוא נראה אתה מוכן לחיות עם רוצח בחדר אחד כשכל פעם הוא מחסל מישהו מבני משפחתך ולו רק בגלל הפחד מרוצחים אחרים המסתובבים בחוץ? לישראל יש הסכם כניעה עם מצרים ישראל החזירה את כל השטח שנכבש בששת הימים תמורת כלום ואתה חושב שמצרים תתקוף את ישראל אם ישראל תחסל את הטירור? אתה חושב שמצרים תסתכן באיבוד סיני מחדש? אתה חושב שמצרים תסתכן בפיצוץ סכר אסואן והבאת שואה על העם המצרי? אתה חושב שמצרים תסתכן בניתוק היחסים שלה עם ארה"ב? הנה כבר מדינה אחת שגם אם נחסל ונטרנספר את רוב תושבי השטחים לעולם לא תעיז לתקוף את ישראל ולו רק בגלל העובדה שיש לה הרבה יותר להפסיד מאשר להרוויח. מובארק לא עד כדי כך טיפש בלהסתכן באיבוד הכל. אבל אתה כנראה טיפש גדול ומונע עיי פחדים בלתי רציונליים עד כדי הפרחת אמירות מטומטמות שכאלה. לגבי שאר הארצות שהזכרת אז ברור שיהייה עוד סיבוב נוסף בין ישראל לעיראק וסוריה ואולי גם לבנון ללא שום קשר לעראפת.

ברגשות מעורבים

מבצע " חומת מגן" היה צריך להתבצע כבר מזמן, לפני 18 חודשים, כשפרצה המלחמה הבלתי נתפסת הזו, שלקחה ממני את חברי הטוב משה פלד ז"ל שנרצח ע"י מחבלים על ציר קרני- נצרים לפני חודשיים. ולמרות זאת, אני מחכה בקוצר רוח ליציאת צה"ל משטחיי איי- האנשים הקרובים אליי ביותר כבר קרוב לחודש בשכם, רמאללה ובית לחם ואני רוצה אותם בחזרה.

הרטוב

New member
אני בהחלט מבין את הרגשות

והדילמה שבה את מתחבטת. כולנו רוצים לצאת משם מהר ככל האפשר אבל חייבים לגמור את העבודה עד הסוף אחרת לא עשינו כלום וחיילי צהל הפצועים ואלה שמסרו נפשם בעבור ההגנה על אזרחי ישראל מתו לחינם. בכל דור ודור מתחבטים אנו בדילמה הזאת. בזמני כחייל במלחמת יום הכיפורים חוותה משפחתי את אותה ההרגשה

almost

New member
לא הבנת

התכוונתי - עדיף אחד שבעיני העולם הוא כבר לא לגיטימי, מאשר רוצח אחר שיכול להיות שיהיה אפילו גרוע יותר אבל יהיה לגיטימי

למעלה