מה לעשות עם הגן?

נורית מ.

New member
מה לעשות עם הגן?

זקוקה לעזרתכן. אני מתנצלת מראש על האורך. עידו בן שנה וחצי והולך מספטמבר למשפחתון (עד אז היה איתי בבית). בכל יום אני מגלה עוד ועוד דברים שמפריעים לי. אתמול הייתי עדה לשני מקרים בגן שממש הרתיחו אותי והביאו אותי סופית למסקנה שצריך להוציא אותו משם. הראשון היה בבוקר כשהגענו לגן. אחד הילדים נשך ילד אחר שהתחיל לבכות. כתגובה היא צעקה על הנושך (אני לא זוכרמת מה היא אמרה רק שזה היה בצעקות) והושיבה אותו על כיסא ואמרה לו "אתה בעונש". גם הננשך זכה לצעקה "למה אתה מפריע לו לשחק?". בסיום הפרשה שני הילדים בכו במרץ. המקרה השני היה אחר הצהריים כשהגעתי לקחת את עידו (אני מגיעה בד"כ כשהם מתעוררים מהשינה). כבר בחוץ שמעתי צעקות וכשנכנסתי היא הסבירה לי שאחד הילדים עשה קקי בחיתול למרות שהוא גמול (בן שנתיים וחצי ולשנת הצהריים היא שמה לו חיתול). היא התלוננה בכעס רב שלפני השינה היא מושיבה אותו "שעה על הסיר" אבל הוא לא עושה אבל כשהיא מלבישה לו את החיתול הוא עושה. כל הדברים נאמרו בטון מאוד גבוה ומאוד כועס. היא אפילו אמרה לו במילים אלה "אני כועסת עליך. למה לא עשית בסיר. תראה איזה מסריח החדר". וכל הזמן הזה שהיא מחליפה לו היא מפרשנת לי את הסיטואציה: "בבית הוא עושה בשירותים. אולי אם אני אכעס עליו הוא יעשה בסיר. את יודעת מה זה להחליף קקי לילד בגיל הזה?" ועוד ועוד דברים בסגנון הזה. ואם זה לא מספיק כשהגיעה אמא נוספת לקחת את הילדה שלה הגננת "הלשינה" עליו גם לאמא זו. וכל הסיפור סופר מחדש (ובאותה עוצמת רגשות). כלומר בנוכחותו היא מתלוננת עליו לשני הורים שונים. בערב סיפרתי לבעלי ואמרתי לו שאני מתכוונת להוציא אותו משם (אני עדיין לא עובדת כך שזה אפשרי). כנראה שכשהדברים מסופרים לאדם שלא היה שם זה נשמע פחות נורא (או שלא תגידו לי אתם) כי בעלי אמנם גם כעס אבל הוא לא הגיע לאותה מסקנה כמוני (שצריך למצוא מקום אחר). הוא טוען שאני ביקורתית מאוד ושאני לעולם לא ימצא מקום שבו יתייחסו לעידו (ולילדים בכלל) כמו שאני מאמינה שצריך. הוא גם טוען שאני ביקורתית באופן מיוחד לגננת כי כשהסבתות והסבים אומרים דברים דומים (כמו איכסה עשית קקי או אל תבכה לא קרה כלום) אני סולחת להם. וטיעון המחץ שלו היה שככה גם אנחנו גדלנו (הוא צודק) ואנחנו יצאנו בסדר. אז מה דעתכם? אני מגזימה? למה באמת כשהסבתות אומרות שטויות אני מקבלת את זה יותר בהבנה אבל מהגננת אני מצפה ליותר? ושאלה אחרונה, בהנחה שגם במקום אחר אני אתקל במצבים שמפריעים לי, איך מעירים לגננת בלי לפגוע ביחסים? יש טעם בכלל, אני לא מדברת על דברים כמו בקשה להחליף חיתול לעיתים קרובות יותר שזה עניין טכני אלא על סוגיות רחבות יותר כמו עניין העונשים. מתנצלת על האורך ותודה על התגובות שלכן.

אני מזועזעת ממה שסיפרת

כפי שאת מספרת היחס לילדים שם הוא נוראי, צעקני ומשפיל. גם אני הייתי בוחרת להוציא את הילד שלי משם. לגבי סבים/סבתות, אולי כי הילדים נמצאים איתם יחסית פחות זמן השפעתם נתפסית כפחות נוראית, הם לא נתפסים בדר"כ כדמויות סמכותיות לילד, ואולי כי את שם לרכך את המשפטים שלא תואמים את גישתך. כאשר אנחנו מפקידים את אוצרנו בגן, משאירים אותו שם לבד להרבה שעות מידי יום, חשוב ליישר מראש קו עם הגישה של הצוות והמדיניות של "משמעת" (מילה נוראית) על מנת למצוא מקום שמתאים לתפיסות החינוכיות שלך. את לא תצליחי לשנות מהותית את התפיסה של צוות, אלא פשוט למצוא מקום מתאים לזו שלך.

לאה_מ

New member
סבתות לא מחליפים.

גם אני הייתי נוטה שלא להשאיר את בני בגן כזה. אפילו אם היום הוא הולך ברצון - עם התנהגות כה בוטה של הגננת, מי יודע מתי זה יהיה מכוון אליו (ואני אומרת לך זאת, בין היתר, כאמא לילד שנגמל מחיתולים בסביבות גיל 3, עם גמילה מאד קשה בנושא קקי, כולל תקופה לא קצרה של קקי בתחתונים - אני אפילו לא יכולה לדמיין מה היה קורה אם הוא היה במקרה בגן הזה!). אז אם את לא חושבת שזה מקרה חד פעמי (למרות שאני, גם בימים הכי הפוכים ועצבניים שלי, לא הייתי מסוגלת לנהוג כך), אני בעד להוציא את עידו מהגן. תחפשי בנחת, בינתיים שיהיה איתך, עד שתמצאי לו מקום שמתאים יותר לגישה שלך ושמרגיש לך נוח ונעים. איזו תחושה תהיה לך אם תתחילי לעבוד ותחשבי כל היום שהילד שלך נמצא במקום שאולי מעליבים אותו וצועקים עליו? ולעניין הסבתות - כמו שכתבתי - סבתות אי אפשר להחליף. גננות כן. אני לא בעד לפתוח חזית עם סבתא, אלא יותר לרכך את הרושם של דברים שנאמרו ולא נראים לי, או לנסות לכוון בעדינות את השיחה למה שכן נראה לי. אבל לגננת, בעיקר בגן פרטי, כמו במקרה שלכם, את משלמת כדי לטפל בילד שלך הכי טוב שאפשר, ואת ממש לא צריכה להתפשר על פחות מזה. ולגבי הטענה שגם אנחנו גדלנו כך ולא נגרם לנו נזק בלתי הפיך - גם אני אומרת את זה לפעמים, אבל זה מתאים למקרים שדברים קורים פה ושם או שאין לנו שליטה עליהם, אבל במקרה של גן, שזו מסגרת שהילד שוהה בה פרקי זמן לא קצרים, ושהדברים הם כפי שאת מתארת רוב הזמן, ובעיקר כאשר יש לך אלטרנטיבה, אני לא מבינה למה צריך להשאיר אותו שם ולהתעלם. לעניין ההערות לגננת - אני משתדלת מאד למצוא גן שיהיה לרוחי, ואז אני לא צריכה להעיר (לא שהכל נפלא, אבל אם הגן מוצא חן בעינייך, אז הדברים שיפריעו לך יהיו שוליים ולא שווים הערה).

zimes

New member
אני מסכימה עם התשובות עד כה

אם את יכולה - תחפשי גן אחר. לפני כן - הייתי שואלת את עצמי - האם הגננת תמיד מתנהגת כך? האם יש מטפלות אחרות? מה אמהות אחרות חושבות? מה בנך מספר על הגן? לגבי סבתות - אם הבנתי נכון את התיאור שלך, אני לא מאמינה שהסבתות מתנהגות כך. המרחק בין להגיד לילד "עשית קקי, זה/אתה מסריח, בוא נחליף" ובין לצעוק על ילד בהקשר זה גדול. עוד - סבתות, גם אם הן לא בגישה החינוכית שלך, רואות את הילד לכל היותר פעם-פעמיים בשבוע (נכון?), ואילו גננת של 5-6 פעמים בשבוע ל 5-9 שעות - זה המון.

anat30g

New member
מה שמותר לסבתא לא מותר לגננת

ועל אותו משקל מה שמותר להורים לעשות עם הילד - לא מותר לגננת. נכון שהיינו רוצים שהגננת תהיה תחליף לנו ההורים - אבל היא לא! אני לא נגד להרים קול שצריך - אבל על המקרים המדוברים בהחלט לא היה לצעקות מקום... אני מניחה שהילדים עדיין בגיל שבו נשיכות הן צורת ביטוי לתיסכול - ולצעוק עליהם לא יפתור את את הבעיה - הם לא ילמדו מזה כלום. לגבי החיתול הייתי המומה לגמרי! אני חושבת שגננת כזאת היא בהחלט לא אישיות חינוכית - ואף לא אישיות סתם, גם אני הייתי מוציאה את הילדים שלי משם. ובכלל שסבתא אומרת לנכד שלה או כשאמא אומרת לבן שלה - אתה מסריח נחליף חיתול - היא בדרך כלל לא צועקת בעצבים, לטון הדיבור יש חלק חשוב באינטרפרטציה של המשפט אצל הילד... כי המון פעמים הוא לא מבין את המילים עצמן אלא את הטון שבהם הן נאמרות. כשסבתא אומרת לילד פושצ´י ומושצ´י ובמשפט השני אתה מסריח - ושניהם באותו נימה - זה נשמע לילד אחרת לגמרי... הוא לא מרגיש נזוף וכעוס.

רותי&ע

New member
מסכימה עם כולם

הגן צריך להיות מקום חם ואוהב. בשום פנים ואופן לא הייתי מוכנה שהילד שלי יקבל כזה יחס.

ר-חלי

New member
ללא ספק

נכון, עוד פעם לחפש, לשאול, להכניס אותו מסגרת מה רק עכשיו נגמאו החגים והחופשים והתחיל להתרגל אז להוציא? בטח שכן !!! ובהצלחה גם הייתי מספרת לשאר ההורים מה קורה בגן

רותי&ע

New member
גם לדעתי חשוב לספר להורים האחרים

במיוחד אלו של הילדים שחטפו מהגננת. אני הייתי מאוד רוצה שיספרו לי משהו כזה..

אין לי הרבה מה להוסיף...

אני חושבת שלא הייתי חושבת פעמיים והייתי מוציאה את הילד מהגן! יובל עדיין איתי בבית ואחד הדברים שמחזיקים אותו בבית זה בין היתר הפחד שלי ממקרים מהסוג הזה שציינת
אני לא הייתי מוכנה שהילד שלי יהיה נושא לתלונות באזני הורים אחרים, כי באותה קלות היא יכולה לעבור לתלונות על ההורים באזני אחרים, כמו "הילד הזה, אמא שלו לא חינכה אותו כמו שצריך" וכו´... היא נשמעת לי אדם חסר סבלנות, שלא נותן כבוד, כאיו שהיא עושה טובה למישהו שהיא מחזיקה את הילדים. אני לא הייתי משאירה את יובל באחריותה! ולנושא החיתול, גם אני אומרת ליובל שהחיתול שלו מסריח, אבל אני אומרת את זה בטון ובצורה שאותו מצחיקים, מעין משחק שכזה...כי לחתל ילד בגילו (שנה ותשעה חוד´) בקלות, זו משימה בלתי אפשרית והמשחק הזה, שמגלגל אותו מצחוק, נותן לי את האפשרות לחתל אותו כמו שצריך...אבל אני אף פעם לא מתלוננת או כועסת עליו! הרי זה טבעי, מה יש לכעוס? ביחוד כשהוא עושה בחיתול ולא בתחתונים, כך שאין לה עבודת נקיון גדולה...

להוציא עכשיו ומהר

סבתא זו סבתא וכבודה במקומה מונח.ואני בטוחה שאם תגידי משהו לסבתא סבתא תבצע. אבל גננת עם התנהגות שכזו?היא עברה הכשרה של הגיל הרך בכלל? לא אומרים לילד שהקקי שלא מסריח ובטח לא צועקים בגלל "תאונה" ובריחת צרכים בתחתונים. למדתי במשך הזמן שלי לא אכפת מה חושבת הגננת עליי באופן אישי,אם יש לי משהו להעיר או לומר אני אומרת בפנים ולא סחור סחור. לא תמיד נעים לשמוע ביקורת גם לא ביקורת בונה,אבל היא בתור מספקת שירות ואני בתור הצרכנית וכך גם בנותיי צריכות לקבל את מה שהובטח והוסכם מראש ועל כך אני משלמת.בין יתר הדברים עליהם אני משלמת זה כבוד לילדים,נאמנות להם ,יושר מקצועי,איכפתיות ועוד. כן,חשוב שהילד יקבל איכויות לימודיות אבל חשוב שיקבל התייחסות כאל אדם ולא כמו...חיה.ולצעוק על ילד כי הוא עשה קקי במכנסיים או אפילו לא עלינו על הריצפה זו חוצפה ממדרגה ראשונה ,בתור מחנכת לגיל הרך היא אמורה לדעת את זה אח"כ אם יש עכבות בקשר לגמילה או למין הן קשורות ביחס ישיר לענין. אותו כנ"ל בכל הקשור במכות.ילדים בגיל הזה רבים נקודה.אייך פותרים את הסיכסוך ואייך מלמדים שלא נושכים ולא מרביצים זה בטח לא בנזיפה בילד הננשך ולא לשים על כסא בעונש את הילד הנושך. אני במקומך הייתי מוציאה ומחפשת מקום חלופי.

ציפי ג

New member
מסכימה עם כולן

ומוסיפה, שאם סבתא צועקת כך על נכדה, לדעתי היא לא יכולה להשאר איתו לבד, דרך קבע. לבא לבקר עם ההורים כן. אבל סבתא שצועקת על ילד, והילד יהיה איתה באופן קבוע, זה מאוד לא בריא לילד. הילד שלי במשפחתון, ושם אף פעם לא צועקים. נוזפים כן, אבל צועקים לא. אני באה בשעות שונות, תמיד שקט שם. הילדים שמחים ומאושרים. אבל לוקח זמן למצוא מקום כזה. קחי את הזמן, ותהני מהילד.

דסי אשר

New member
לאמא של עידו, ולשירלי

ולכל האמהות כולן. אני רוצה לצטט מתוך דבריה של שירלי, אמא של פז ושי: ... אבל היא בתור מספקת שירות ואני בתור הצרכנית וכך גם בנותי צריכות לקבל את מה שהובטח והוסכם מראש ועל כך אני משלמת. בין יתר הדברים עליהם אני משלמת זהו כבוד לילדים, נאמנות להם, יושר מקצועי איכפתיות ועוד.. על מה שירלי כותבת בעצם? על טיפול איכותי. על מה אמא של עידו מתלוננת, והמילה בצדק לא יכולה להכיל את מה שאני מרגישה וחושבת. אני חושבת שברור , שדעתי אינה שונה, ואפילו חריפה יותר מכל הדעות שהושמעו/נכתבו כאן. אז בואו נעשה ביחד, מה שנקרא סיעור מוחות, ואולי ננסה לבדוק ביחד, איך אפשר להזיז את הדברים במשפחתונים הפרטיים, בעזרת הכוח של הצרכנים, עליו כותבת שירלי. לא, זו לא פירסומת ליזמות החברתית, לעמותה שעליה כתוב במאמר באתר הפורום. המאמר המקורי, שלא נכתב בפורום -כותרתו - "משפחתונים פרטיים איכותיים - הסיכוי לפיקוח צרכני". יש הרבה סיכוי, בדיוק כמו ששירלי כותבת. אני מזמינה אותך להתחיל: איך מזיזים הורים, איך מביאים אותם לידי כך שהמשפחתונים הפרטיים יתנו טיפול איכותי? זה אפשרי. ולא נתעסק שוב ב"למה לא נפעיל את מה שיש לנו לומר", ו"למה לא נאמר",ו"לכל אחת יש דעות שונות" . בואו , לכו עם הראש של שירלי, ובגדול,כצרכנים - תפעלו למען שירות איכותי עבור הכסף שאתם משלמים,עבור הדבר היקר לכם ביותר- הילדים שלכם ונפשם( זה חשוב לא פחות מאיכות הטיטולים...). מטפלות כאלה או שלא תשרודנה, או שתדרשנה על ידי ההורים לקבל ליווי מקצועי( אם יש עם מי בכלל לדבר, נשמע שלא..). אמא של עידו, היכן את גרה, אוליאוכל במייל אישי להדריך אותך למצוא משוה איכותי באזור מגוריך? דסי

דסי אשר

New member
אם את מדברת על הקנאה

אז את גאונית. טוב, את יודעת את דעתי עליך( לא חשבתי שאת גאונית, התשבחות היו אחרות, זה " בטעות" יצא לי....). יופי של יצירתיות. דסי ואם כן, וזו הכוונה, אני בהחלט ממליצה בחום לקרוא. לא עבורי, לא עבור המרצה. זו הייתה הרצאה מבריקה בנושא כל כך אנושי. בכלל , היא בעלת ידע עצום ויכולת נפלאה להרצות הידע שלה הצורה בהירה ומאורגנת. על כישוריה כפסיכולוגית אין לי מושג. יש לי עוד הרצאות טובות מהקורס. דסי

נעה גל

New member
לפרויקט המשפחתונים..

בכל מקרה, אני עדין לוקחת לעצמי את המחמאות
.

דסי אשר

New member
אז מה- אפשר לשנות את

השם? המאמר המקורי כותרתו: "מפחתונים פרטיים איכותיים - הסיכוי לפיקוח צרכני" דסי

למעלה