מה לעשות עם הגלויות?

alonmiz5

New member
מה לעשות עם הגלויות?

שלום כולם!
מצאתי אצל סבתי אוסף של כ6-7 גלויות מהונגריה בהונגרית אשר ממוענות לקטרינה פייר FEYER מחיפה, עד כמה שהצלחתי להבין מהכתב... (צירפתי דוגמא).
חלק מהן ממוענות גם לקטרינה וגם לאברהם פייר...
הבעיה שלי היא שאין לי שמץ של מושג מי הם... המוצא של המשפחה שלי הוא אפילו לא מהונגריה ואף אחד לא דובר הונגרית...
מה דעתכם? לאן אני מתקדם מכאן? מה לעשות עם הגלויות?

תודה רבה ויום טוב לכולם,
אלון מזרחי

שרי סילבר

Active member
תיקון קטן שם-המשפחה הוא FEUER (ולא FEYER), ומבטאים את זה כ-פוייר (ולא פייר).

באתר החברה קדישא בחיפה מופיעים הן מישהו ששמו אברהם פויר, יליד רומניה, והן מישהי ששמה קטלין פויר, ילידת הונגריה (שים לב לכתיב: פויר). נסה לאתר את הפרטים בקישור שצירפתי.

אתה יכול לפנות לחברה קדישא ולשאול מי טיפל בנושא-הקבורה. ע"פ רוב אלה בני-משפחה, כך שאולי תוכל להגיע לצאצאים פוטנציאלים. אולי סיעור-מוחות משותף יניב פתרון לתעלומה.

alonmiz5

New member
תודה ובעיה

קודם כל המון תודה לובה ושרי!
עכשיו צצה בעיה כאשר ניסיתי לשלב בין המידע בחברה קדישא לבין המידע מיד ושם ויש התנגשות...
הדף עד האחרון שפרסמה קטרינה היה מנובמבר 2000 בעוד שבחברא קדישא מצוין כי היא נקברה באוקטובר באותה שנה...
קטרינה גם פרסמה דף עד על אמא ינקה בעוד שבאתר רשום "שם האם-שרה" (למרות שלפעמים זה לא סותר כי יש שם לועזי ושם עברי אבל אני מתאר לעצמי שהיא הייתה כותבת את השם העברי של אמא שלה בדף העד בנוסף לשם הלועזי כפי שעשתה בדף העד על אביה אברהם ארטור).
אולי היו שתי קטרינה פויר בחיפה? כי גם הכתובות שונות...

לילה טוב
אלון

שרי סילבר

Active member
תיאורטית אפשרי שהיו 2 נשים עם אותו שם מאידך, באתרים של החברה קדישא במקומות שונים נפלו לעיתים טעויות בהעלאת-הנתונים אל הרשת, כפי שאנשי החברה קדישא מסבירים בעצמם. לכן, פנייה אל החברה קדישא בחיפה עשויה לתת לך עוד מידע ויכולת לבחון באם נפלה טעות באתר.

עם זאת, כשאני בוחנת את הנתונים באתר של החברה קדישא אני רואה שאברהם וקטלין הם בני-זוג. מקום-הלידה, רומניה והונגריה בהתאמה, מתאים לגלויות שבידך. יתרה מזו, אם תסתכל על מקום-הקבורה, תראה שהשניים קבורים זה לצד זו, כך שנראה לי שאלה האנשים "שלך".

כאמור, פנייה לחברה קדישא עשויה לספק עוד פרטים. אשר לכתובות, צריך לקחת בחשבון, שהגלויה שהצגת היא משנות ה-60 כמדומני, ואילו דפי-העד שלובה איתרה הם משנת 1988 ומשנת 2000, ובפרק זמן כזה אנשים מחליפים כתובות.

אפשרות נוספת היא שבשנת 2000 לא היתה זו קתרינה עצמה שמילאה אתה הדף, ומישהו מילא את הדף בעקבות פטירתה. ע"פ הכתב נראה שהוא מולא ע"י מישהו/י, ששולט/ת טוב יותר בשפה העברית.

על פי המידע ששרי סיכמה, קצה החוט

מאתר בית העלמין בחיפה בהחלט ראוי לבדיקה (הגם שהבדיקה פשוטה למדי, בסה"כ טלפון לח"ק...).

היא מילתי גם על אחים חורגים

כך שיכול להיות זינקה זת אטמא חורגת שלה.הייתי מתקשרת בטלפון שמצוין בדף עד.אולי צאציה גרים עדיין שם.

פורום "תרבות הונגריה" בתפוז

זה פורום של ההונגרים שבינינו.
שם אפשר למצוא דוברי הונגרית וכנראה גם מישהו שמכיר או יודע יותר פרטים.

למעלה