מה לעשות במקרה כזה?

מה לעשות במקרה כזה?

עשיתי דרופשיפינג ללקוח על מוצר יקר (1200$) מאתר אמריקאי, קניתי כלקוח מזדמן,
המוצר הגיע היום ללקוח (מעט באיחור בגללי) והוא טוען שהוא רוצה להחזיר כי בנתיים הוא כבר הזמין את המוצר ממישהו אחר.
יש מספר מעקב ויש הכל, המוצר יצא אליו באקספרס 2 ימי עסקים והוא עודכן על זה שהמוצר בדרך אליו באקספרס והוא לא השיב, עכשיו כשזה הגיע אליו הוא רוצה להחזיר, אבל אין לי מה לעשות עם זה.
מה אתם הייתם עושים?

panayotiss

New member
הייתי דואג מראש לעניין החזרה עם הספק ממנו קניתי

לא עושים דרופ סתם ככה.
דרופ זה מקצוע!
צריך להתכונן ולעשות חוזה דרופ עם הספק כדי להסדיר את כל העניינים הנחוצים כולל הסכם החזרה.
&nbsp
אם אתה עושה סתם ככה דרופ אתה בעצם קופץ ממטוס בלי מצנח ושואל באמצע הנפילה: מה עושים? שכחתי את המצנח.

Amiram_e

New member
למה להתחיל עם מוצרים יקרים?

מעלים דברים במחריים נמוכים. בודקים את הספק, האם עודמ בזמנים, מה איכות המוצרים שלו? מה איכות השירות?
זה יהיה השכר לימוד שלך. זו בדיוק הסיבה מדוע אייבי לא מתים על דרופ, בטח שלא עם משתמשים חדשים (בהנחה שאתה חדש)

אני אבהיר

אני לא מוכר חדש,
בגלל שהייתה לי תקלה עם הספק הקבוע שלי, נאלצתי באופן חד פעמי לקנות כלקוח מזדמן מאתר רגיל (בהפסד מבחינתי אבל העיקר שהעסקה תושלם לשביעות רצון הקונה).
השאלה מה נהוג לעשות עכשיו?
הקונה לא אמר בשום שלב שהוא כבר קנה את המוצר (גם כשהודעתי לו שהמוצר בדרך אליו) וגם זה התנהגות לא הוגנת לקבל את המוצר ולהחליט שאתה לא רוצה מהסיבה שקנית דומה (בניגוד למצב שהמוצר לא תקין/לא תואם לליסט)

yakibay

New member
אם אין לך אפשרות להחזיר לספק

ולפי מה שאני מבין אין לך... מה עם לשלוח את המוצר לחברים\מכרים בתוך ארה"ב , ובבוא העת לשלוח אותו שוב כשימכר?
או להציע ללקוח להשאיר אותו בהנחה? אולי יש לו עוד מישהו שמעונין....

Amiram_e

New member
הלקוח נהג בחוסר הגינות

אבל, זכותו להחזיר מוצר באריזתו המקורית עד 30 יום מיום הקבלה (או על פי מה שכתוב בפוליסה)
אתה מחוייב לקבל את המוצר חזרה. אין פה שאלה.
הבעיה שמוצגת פה מקורה בהתנהלות שלך מול הספק. אם היית דואג לתשתית עבודה מסודרת מול הספק שלך היית אומר ללקוח, "בכיף תשלח חזרה ואני אזכה אותך" וחסל סיפור.

האם ניסית לבדוק מול הספק האם יוכל לקבל את המוצר חזרה?" ציינת שקנית מספק אמריקאי. זו לא המדינה מס 1 בעולם שדוגלת בחוק צרכנות מחמיר?
לדעתי אתה חייב לעמוד על שלך. מגיע לך להחזיר בדיוק שמגיע ללקוח שלך להחזיר לך.
בהצלחה

פניתי לספק אבל לקח זמן עד שקיבלתי תשובה

כי גם הוא היה בחופש (מסתבר שזה חנות מקוונת שבבעלות יהודי והוא לא עבד בכיפור)
הוא קודם רצה לדעת מה סיבת הבקשה להחזרה (זה היה נשמע שהוא לא מקבל בכל מצב חזרה)
ופשוט אמרתי לו שזה לא המוצר שרציתי והוא הסכים ללא בעיה להחזרה.
במקביל הצעתי לקונה (בהתאם להתייעצות כאן בפורום) או להחזיר אך ינוכה מהריפאנד עלויות שהיו לי עבור המשלוח והעסקה או שאני שהוא ישאיר את המוצר אצלו ואני אזכה אותו ב150 דולר על האי נעימות.
הוא ענה לי שהוא היה מעוניין להשאיר את המוצר אך הוא התקשר לאיביי והם אמרו לו שהוא לא יכול להשאיר את המוצר...
שלחתי לו התשובה על כך, שגם אני בדקתי והוא יותר ממוזמן להשאיר את המוצר אצלו ולסגור את הבקשת החזרה ואני אזכה אותו ללא דיחוי ב150$.
מקווה שבזה הוא יבחר.
אחרת הוא אכן יחזיר את המוצר והאבסורד הוא (אינני מעוניין בכך ואני מעדיף להימנע מהחזרה) שאני ארוויח מהחזרה משום שתימחרתי לו ורדמתי לו את העלויות: שילוח אקספרס+ביטוח+טיפול והחזרה למלאי+ עמלות איביי ופייפאל ב330$

ביזנסמן... אתה מתחיל להבין את העסק

ההצעה שלך היתה נדיבה ומצויינת.
עכשיו זה משחק שחמט.
אם הלקוח בחר באחת מסיבות ההחזרה הבאות:
Doesn't fit
Changed my mind
Found a better price
Just didn't like it
Ordered by mistake

אתה מוגן ע"י איביי ולא תחטוף דפקט אולם מבחינת האוטומט של איביי עליו להזין מספר מעקב של החבילה החוזרת ואין לו דרך לסגת מבקשת ההחזרה (היא תסגר מעצמה אחרי 30 יום).
תחכה בסבלנות!! אל תעשה שטויות ואל תחזיר לו כסף!!

אחרי 5-7 ימים מהמועד בו הוא פתח את בקשת ההחזרה תופיע לך אופציה של Ask us to step in and help. אם אתה בוחר בה נפתח למעשה קייס ואתה מבקש מאיביי שיסגרו את בקשת ההחזרה לטובתך כי הלקוח בחר שלא להחזיר את המוצר. ברגע שקייס מוכרע לטובתך נשללת מהלקוח הזכות להשאיר פידבק.

ברוך שובך ביזנסמן!
בתחילת החודש סיפרת שסגרו לך את הברז

אם אני זוכר נכון בגלל הלקוח שקנה ממך 2 טלפונים וביטלת את העסקה איביי השעו אותך לצמיתות... נשמח אם תשתף אותנו איך התמודדת עם המשבר אני בטוח שכולנו נפיק הרבה מהסיפור המלא. תודה מראש ושנה טובה

נכון מאוד, יש לך זיכרון מצוין

הקונה ההודי גרם לתגובת שרשרת שעשתה לי המון בעיות ודירדרה את החשבון שלי לתהום,
מצטער אם זה ארוך, כותב למי שרוצה לדעת.
זו השתלשלות העניינים עד כה:
קונה מהודו עם 0 פידבקים רכש 2 פלאפונים יקרים ב2 רכישות נפרדות,
פייפאל שלחו לי מיילים שיתכן שיש כאן הונאה, (הוא עשה צארג'בק ולפי פייפאל כנראה שניסו להשתמש באשראי שלו ללא ידיעתו)
ביקשתי מפייפאל ואיביי שיבטלו את הרכישות ושיחזירו את הכסף לקונה.
פייפאל ואיביי הסכימו בשמחה ואמרו שהכל בסדר...
יום לאחר מכן ללא הודעה מוקדמת- פייפאל סגרו לי את חשבון הפייפאל ובעקבותיהם איביי,
פייפאל דורשים ממני כל מיני מסמכים כדי להחזיר את החשבון (כשפניתי אליהם במייל והסברתי את המצב הם השיבו שאין מה לעשות ועליי להעלות את כל המסמכים ובאופן מפתיע פינקו אותי פתאום בדרישות למסמכים נוספים....)
איביי דרשו מסמכים והחזירו לי את החשבון תוך יום.
א-ב-ל, ללא פייפאל כל התשלומים על הזמנות קודמות אל מול הספקים לא כובדו ומשלוחים לא נשלחו ונכנסתי לסחרור, לקוחות פונים לגבי המוצרים שלהם- הם נבהלו גם כי כל הליסטים שלי הורדו מאיביי, ואין מספרי מעקב כי הספקים לא שלחו, בנוסף אין לי פייפאל עדיין לשלם לספקים...
ולכן מצאתי בדחיפות ספקים שמקבלים אשראי.
אבל הכל כרגע מערבולת בגלל שהגופים האלו מאוד מאוד קלים על ההדק ואין התחשבות בנסיבות הכל על אוטומט...
בדיעבד לא התנהלתי כמו שצריך,
אבל הכל התחיל ממקרה שאינו באשמתי, לא אני ניסיתי לבצע הונאה,
אז למה לדפוק מוכר עם יוזר באיביי ובפייפאל משנת 2008 עם 100% פידבק חיובי?

איזה חדשות טובות !!!

אלה באמת חדשות נפלאות ואני שמח שהחשבון חזר לפעילות.
לפעמים באמת איביי עובדים על אוטומט ואין עם מי לדבר וזה תמיד נחמד לשמוע שמשבר כזה הסתיים בטוב.
מה שלא הורג - מחשל

כמו שאמרתי לך אז.. הטעות שלך היתה שהתערבת לפני שפייפל הכריעו שהעסקה לא כשרה. היית צריך לחכות שהם יגיעו להכרעה שאתה לא מוגן ולא צריך לשלוח ואז איביי היו מעודכנים שהם ביטלו את העסקה ולא שאתה ביקשת לבטל והכל היה נראה אחרת.

העיקר שזה מאחוריך ואתה מתחיל את השנה ברגל ימין.
שאפו!

תודה רבה

לא בדיוק מתחיל ברגל ימין

כרגע רק מכבה שריפות בחשבון ומנסה לצאת בשלום מזה

אם החבילה התקבלה בטווח זמן ההחזרה המוגדר שלך

14-28 יום... אין לך איך להתמודד עם ההחזרה. זכותו להחזיר בלי לספק לך שום סיבה.
במצב הזה אני הייתי מסביר לו כי בנסיבות אלו (Buyer's Remorse) עלות ההחזרה חלה עליו כמובן וכמו כן אתה תקזז את כל ההוצאות שנגרמו לך בעסקה. איביי יגבו את המוכר שקיזז את ההוצאות שנגרמו לו. זה מקובל והגיוני... מוכר לא צריך להפסיד כסף בגלל חרטה של הקונה.
אני דוחף דמי משלוח + ביטוח + הוצאות ייצוא (בארץ זה הרשומון... בדרופ תחרטט משהו אחר) בנוסף אתה מקזז את העמלות ששילמת לאיביי ופייפל.
ושהלקוח יעשה את החשבון שלו אם הוא רוצה להחזיר או להשאיר.

מעולה, תודה על ההכוונה

רק כדי להיות בטוח,
מבחינת איביי, הם יגבו את הקונה שמבטל עסקה בלי סיבה אמיתית (במילים אחרות-מבצע החזרה) גם אחרי שהוא קיבל את המוצר הנכון במצב תקין?
לא אמורות להיות מגבלות על החזרה?

זכותו של הקונה להתחרט ולבקש להחזיר את המוצר

החובה היא להחזיר מוצר באריזה המקורית, לא משומש עם כל המדבקות/פתקים וכד'. מותר ללקוח להתחרט (בדיוק כמו שבכל חנות בארץ אתה יכול להחזיר מוצר תוך 14 יום בתנאים מסויימים)
אם זה מוצר אלקטרוני והיתה עליו מדבקת אחריות או Factory Seal לא ניתן להחזיר מוצר כזה שנפתח. יש חוקים מאד ברורים לפי הקטגוריה של המוצר.

בכל מקרה מבחינת איביי - הלקוח ישלם את דמי ההחזרה ואתה צריך לספוג את דמי המשלוח אליו (ברגע שאתה עושה החזר כספי מלא, כולל דמי המשלוח דרך איביי הם מחזירים את עהמלות שלהם). אם דמי המשלוח יקרים ואתה לא מוכן לספוג אותם - אתה לא עושה החזר דרך איביי אלא החזר חלקי דרך פייפל ואז תכניס את כל ההוצאות שנגרמו לך לרבות העמלות של איביי.
מוכר לא אמור להפסיד כסף אם לקוח מתחרט.

בנוסף, כשאתה מעלה את המכירה יש לך אופציה לחייב מראש Restocking Fees שהם 10-20% מעלות המוצר ואותם המערכת תקזז אוטומטית מההחזר במידה של חרטה של הקונה. אני אישית לא משתמש באופציה הזו.

למעלה