מה לענות לו?

מאיו

New member
מה לענות לו?

במהלך שיחה, אור שאל היכן הוא היה בתקופה של לפני ההריון? מה עונים לו?

לאה_מ

New member
אני לא יודעת מה התשובה המדוייקת

מבחינה ביולוגית - הרי הוא תוצר של שילוב בין ביצית שלך לבין זרע של בן זוגך. אז הוא לא ממש "היה" במקום מסויים. אני חושבת שאני הייתי אומרת שהוא היה בלב שלי, במחשבות שלי, בתקוות שלי, בעתיד שלי... אם הוא מצפה לתשובה "ביולוגית" אפשר להסביר לו על המפגש בין זרע לביצית שיוצר תינוק ולומר לו שחלק ממנו היה באחד הזרעים של אבא וחלק אחר באחת הביציות של אמא. אפשר להראות את זה באיזה ספר על גוף האדם. אבל אני לא בטוחה שהוא התכוון להסבר מהסוג הזה.

alboran

New member
מה הוא חושב?

ניסית לשאול אותו? ילד אחד פעם ענה לי בדיוק על אותה שאלה: גם אצל אבא וגם אצל אמא.. ןנראה שבלי משים נכנסתם לתוואי די דרוך, לפחות בכל מה שקשור לזן-בודהיזם, שם השאלה הזאת מככבת כבר הרבה שנים, ניסיתי לעשות חיפוש למשהו כמו: Zen Koan - Show me your face before your parents were born והשלל רב. ובספר הזה (שתורגם אגב לעברית) תוכלו למצוא, אם לא את התשובה, לפחות הרבה שאלות דומות...

כן, תחזירי אליו את השאלה

משהו כמו "באמת איפה היית?" כי שמעתי טענה שהם בדרך כלל שןאלים כשיש להם תחושה של התשובה וחשוב לדעת מה היא. אגב - זוכרת את הבדיחה על הילד ששאל "מאיפה באתי?" ואמא התחילה להרצות על הציפורים והדבורים ואז הוא עוצר אותה "לא! לא! את זה אני כבר יודע! אני רוצה לדעת מאיפה באתי!" אמא לא הבינה כלל והילד הסביר "רוני בא מתל אביב והילה מירושלים - מאיפה אני באתי?"

kokopeli

New member
בן כמה אור?

לדעתי התשובה היא (לפחות בחלקה) פונקציה של הגיל של אור

כרמית מ.

New member
אני עניתי שהם לא היו

וכשהם לא הבינו (לא מפתיע) ניסיתי, כדי להמחיש, לשאול אותם איפה הילדים שלהם. הבעיה היחידה היא, שהם ענו לי על החברים הדמיוניים שלהם ("התינוקות שלהם")
ואח"כ גלשו לנושא אחר.

את השאלה הזאת

את השאלה הזאת שאלה אותי לא מזמן בתי בת 7 וחצי: "אני יודעת אפה הייתי לפני שנולדתי - בבטן של אמא. אבל איפה הייתי לפני שהגעתי לבטן של אמא?" לפני שהספקתי להגיב לשאלתה, ענה לה בני בן 8 וחצי: "מה, את לא יודעת? בבטן של אבא!!!" יאמר כאן ששני הילדים הם בוגרי צפיה (יחד עם ההורים) בקלטת "ילד בא מאהבה", כך שעובדות בסיסיות ידועות להם...
הקטן שלנו בן שנה ושלושה חודשים טרם שאל שאלות בנושא הזה...

limori

New member
אני ממליצה בחם על הקלטת הזאת

רואי צפה בה המון. ולפני כמה ימים הוא אמר לעוזרת שלנו שהוא רוצה עוד אח והוא יבקש מאמא ואבא ש"ידבקו" אחד לשני היום בלילה ויעשו לו עוד אח. העוזרת שאלה למה בלילה? ורואי השיב כי רק בלילה הם ישנים יחד ורק בלילה הם יכולים להידבק אחד לשני. ואתם זוכרים שרואי ביקש שאחזיר את נעה לבטן???....אז הנה עכשיו הוא רוצה עוד אח.... סוף טוב הכל טוב

משמש בת

New member
אני עניתי ככה...

ילדי בני 4 , וששאלו אותי את השאלה , הוצאתי את אלבום התמונות , והראתי להם אותי בהריון , את כל השלבים , ואז את הקלטת וידאו מבית החולים , ככה הראתי להם שלב שלב... את הסיפור של איך נכנסתי לבטן עדיין לא שאלו אותי , מזל
, למרות שכאשר ישאלו אותי אענה להם עפ"י רמת ההבנה שלהם.

נעה גל

New member
גם אצלנו הקלטת הזו הצליחה, למרות

שראוי לציין שבמבט ראשון היא נראית לא מושקעת (בעיקר מבחינה ויזואלית). אבל ההסברים בה ישירים.

אנחנו עברנו את כל השלבים והרי הפרוט

מאיפה יצאנו? מהבטן של אמא (קיסרי) ואיך נכנסנו לשם? נכנסתם קטנים, קטנים. זרע שנמצא בגוף של אבא התחבר עם ביצית שנמצאת בתוך הבטן של אמא. איך הוא הגיע לשם? דרך הפין שלו. אמא ואבא יודעים איך להכניס את הזרע לבטן של אמא. ומי הוציא אותנו מהבטן שלך? הרופא. לא נכון, אבא הוציא אותנו. כל זה היה בסביבות גיל 3. ולפני כחודש נשאלתי, איך יתכן שאיש מבוגר יכול להוליד ואישה לא? כי לאיש כל הזמן נוצרים זרעים בגוף. לאישה יש כמות מוגבלת של בייציות. כל חודש בייצית אחת הולכת לאיבוד. (השתמשתי בדוגמה של תרנגולת שכל יום מטילה ביצה, ורק ממיעוטן נוצר אפרוח) עד שכל הביציות נגמרות.

למעלה