מה לספר קודם..

pinprick

New member
מה לספר קודם..

היי אני לא כותבת פה הרבה (אבל קוראת יותר מדי). בימים האחרונים התלבטתי בשאלה, ועניינה אותי דעתכם: אני יוצאת "מעורבבת" (היינו דתיים לייט, אמא התחרדה אחי הקטן גם ואבא סתם התחזק). יש לי 4 אחים גדולים נשואים+ילדים, ואחי הקטן מת להתחתן ומחפשים לו. כל אחד דתי אחר, המשותף-כולם התחזקו בדרך זו או אחרת אחרי החתונה. הבעיה- אמא חושבת שזה יקרה לי גם. אני בינתיים גרה בבית מסיבות תקציביות, אבל יש לי פרטיוות יחסית. ההורים לא יודעים עלי הכל- אני בשלב הטפטופים.. יש לי חבר קרוב לשנה והתחלתי לחשוב--אולי הגיעע הזמן לספר להם עליו (ואולי לא. זו גם שאלה..) וכאן עלתה התהייה הקיומית- מה לספר קודם?שאני לא דתייה כ"כ (לא צריך פרטים על כריך החזיר, אפשר להסתפק ב "אני לא בהכרח אתחתן עם דתי) או להכיר להם את החבר- ואת השאר הם יבינו לבד? ואם כבר מספרים עליו- להגיד להם שהוא חילוני לפני שהוא מגיע?אני חוששת שזה ייצור אצלהם סטיגמה שלילית,וזה ממש -ממש -ממש לא מגיע לו.. לאחרונה אני נעדרת הרבה בשבתות מהבית (אצלו) כי אני אצל "חברה" או משהו כזה-בלי לפרט יותר מדי.פעם אחת אמא שלי שאלה אותי "איפה את בשבתות?יש לך חבר שאת אצלו???" אני חוששת שאם אספר להם, לא אוכל להתחמק מהבית בכזו קלות..(אני גם פעם בשבוע ישנה אצלו, בנוסף לשבת). ויכול להיות שהמשפט הזה מראה שזו אכן אופציה לישון ואצל החבר ושאולי זה לא כזה נורא.. ומשו פסיכי אחרון- בפעמים היחידות שסיפרתי להם על מישו שיצאתי איתו (3) ה קשר נפרם זמן קצר אח"כ. זה נורא מפחיד אותי הפעם..עם כל הדביליות שבזה..

היי

בפסקה האחרונה כתבת, שבפעמים שסיפרתי להם על מישהו שיצאת איתו הקשר נפרם זמן קצר אח"כ. שאלתי: האם במקרים הללו הקשר נפרם בעקבות התערבות ההורים? אם ההורים הביאו קשרים קודמים לסיומם, ודאי לדעתי שעדיף לא לערב אותם בקשר הנוכחי. ובלי קשר למה שכתבתי קודם, אני מתרשם מדברייך שעדיף לטפטף קודם מידע על כך שאת לא ממש דתית. ולפי התגובות להחליט האם לשתף את ההורים בעניינים נוספים. אם תראי שהם מגיבים טוב או לפחות בצורה סבירה, תוכלי להמשיך לשתף אותם. אחרת כנראה שעדיף יהיה להמנע מכך.

Le Fay

New member
יתכן ש...

כשאת מספרת להם לך חבר, את מתחילה לבחון אותו גם מנקודת המבט שלהם?

Le Fay

New member
אם יש לך עדיין גישה לחברים-לשעבר - הייתי

מנסה לברר איתם בעדינות אם ההורים ניהלו איתם את "השיחה" מאחורי הגב שלך. כדאי שתדעי בבירור אם ההורים שלך כאלה. אם כן - לא מומלץ להכיר להם את החבר.

boten d

New member
היי שלום לך!

מכיר אותך מפורום רוק מתקדם
אני באופן כללי לא בעד לזרוק את כל האמת בפרצוף, אבל גם לא לשקר. תלוי בסיטואציה ובמידת הידיעה\הדחקה של ההורים שלך. בכל אופן ברוכה הבאה!

uri80

New member
נראה לי עדיף הקטע הדתי לפני החבר.

שיבינו שזה לא משהו שקשור אליו דווקא אלא בא ממך.

ספרי בהדרגה

שמדובר ``בגוי גדול עצום ורב`` אילו הקדמת לספר להם שהתאהבת באיזה שייקץ, הם היו מתנחמים בעובדה שחזרת בך, והעדפת להתרועע עם חילוני

למעלה