מה למדנו מ velvet underground?

e-magine

New member
מה למדנו מ velvet underground?

בעקבות "פרשת השבוע" אנחנו יודעים לא רק מי זאת velvet underground וגם מה היא למדה על העיתונות הישראלית עקב ניהול אינטנסיבי של בלוגה. אני בטוח "יציאתה מהארון הוירטואלי" הרבה יותר חשוב לה מאשר לבלוגוספרה או לאינטרנטספרה ואכן גולשים רבים הגיבו די בהפתעה על הרעש התקשורתי שמסביב לחשיפה הזאת. הפרשה דווחה בעיתוני הרשת. דבורית שרגל כבר התראיינה אצל גל מור בynet שם אמרה בין היתר: "תחזוקת שתי זהיות במשך חצי שנה קשה לי." יש כמובן גולשים שמתחזקים שתי זהויות או יותר כבר כמה שנים. האירוע הבלוגוספרי דווח גם ע"י אדר שלו בנענע ע"י רותם קלינה בnrg וע"י רויטל סולומון ב the marker. מסתבר שוולווט הוכתרה ע"י nrg גם כאשת השנה באינטרנט וגם כי יש ערך על שמה בויקיפדיה, ועולי על כך ראוי לנהל דיון נפרד, כי ידוע לי שאנשים ניסו להעלות ערכים דומים בויקיפדיה, קיבלו תגובות נזעמות מהויקיפדים ואפילו איומי חסימה. הערך שלה הוא בויקיפדיה האנגלית, יתכן ושם יותר סובלניים. הערך היה מועמד למחיקה אך הוחלט להשאירו. מה שאני מסיק מהסיפור הזה: 1. כאשר בלוגר נחסף והוא אדם ידוע, זה מספיק מרגש כדי שהרבה גופי תקשורת יעשו על זה כתבה. 2. מי שכתיבתו מקצועית, יש לו יותר סיכויים להתבלט בבולגוספרה מאשר מי שסתם חובבן 3. מישהו שיש לו מה לשווק, יכול לנסות להשתמש בוויקיפדיה ככלי לקידום המוניטין הוירטואליים שלו. 4. הרייטינג של הבלוג הזה הוא 1200 חשיפות ליום. בשים לב להשקעה הגדולה שהושקעה בבלוג, נתון הרייטינג מחזק את הספק שהיה תמיד בליבי לגבי הטענה שיש בלוגים ישראליים עם רייטינג של 2000 - 3000 חשיפות ליום. אם מישהו מכיר בלוג כזה, הוא מתבקש לשלוח לי קישור. השלות שהייתי רוצה להעלות לדיון הן: 1. עד כמה חשוב מוניטין וירטואליים בעולם המציאותי העיסקי? 2. האם כגולשים, חשוב לכם מיהם הכותבים האנונימיים באינטרנט? 3. האם החדרת "כרטיס ביקור" לתוך הויקיפדיה האנגלית או העברית, יש לה ערך יחצנ"י או שזה רק גימיק? 4. מה לגבי "עשיית כסף מבלוגים בישראל"? האם ניהול בלוג מושקע, מעניין וכתוב בכישרון כמו הבלוג של וולווט שמביא ממוצע של 1200 חשיפות ליום מצביע על כך שיש פוטנציאל לעשיית כסף מבלוגים, או על כך שאין פוטנציאל לעשיית כסף מבלוגים הכתובים בעברית?

xslf

New member
בנוגע להשקעה וכניסות

בבלוגים. אני לא יכולה להגיד כמה הבלוג הזה היה מושקע או לא (קראתי רק פוסטים בודדים אצלה), אבל צריך לשים לב שלא משנה כמה הבלוג היה מושקע, הוא עדיין פנה לנישה מאוד מצומצמת אם כי קולנית (בעיקר ברנז'ה עיתונאית). ככה שהמסקנה שלי מכך הפוכה: אם בלוג שפונה לנישה מאוד מצומצמת מצליח להכניס 1200 חשיפות ליום, תארו לעצמכם מה יכול להשיג בלוג שפונה לנישה רחבה יותר! ובכל מקרה, כמו שכתבתי בעבר אצלי (http://www.xslf.com/archives/000233.html ) הקשר בין כמות הכניסות להכנסה בבלוגים אינו דווקא קשר ישיר, ויותר ממה שחשוב כמה כניסות יש, חשוב הרבה יותר מי נכנס ומה הם עושים אחרי שהם נכנסים.

e-magine

New member
גם אני לא קראתי שם כמעט

כי רוב הנושאים לא מעניינים אותי. אבל אומר לך למה קראתי לבלוג הזה "מושקע". בתקופת פעילותו, יש רצף של רשומות (עד כמה שראיתי, אין חללים משמעותיים של אי פרסום רשומות) בכל חודש יש מספר רב של רשומות.מממבט מלמעלה, כל חודש עשרות רשומות. כל רשומה כוללת מאות מילים. לקחתי רשומה אקראית והמחשב שלי ספר 800 מילים. ברשומה היו מספר נושאים (מה שאנשי תקשורת קוראים אייטמים). זה יותר מושקע מרשומה בסגנון "סרטון שמצאתי יוטיוב" או "משהו מצחיק שקיבלתי במייל" או רשומה שממליצה על אתר אחד שהבלוגר מצא ואהב או צילום אחד שהבלוגר צילם. ברור שרבים מאיתנו לא יתלהבו מפוסטים ארוכים מאד, אך זה לא משנה את העובדה שכדי לכתוב פוסט של 800 מילים, שיש בו כמה נושאים, צריך לעבור על כמה מקורות, להשקיע זמן בכתיבה ובעריכה. לגבי מידת ההשקעה: היות ואני כללתי בהגדרה שלי להשקעה גם את מספר הרשומות, אז אני עודני חושב שמספר הרשומות משפיע על מספר הכניסות. יתכן שלפעמים יכול להיות מצב שמישהו מפרסם יותר מידי (כלומר, לקוראים אין חשק להיכנס לבלוג שמפרסם 4 פוסטים ביום, ארבע פעמים ביום וכבר מרכז את הכניסות לפעם ביום או פעם בשבוע או איך שנח (לא יודע בדיוק מה שיטת הספירה, הבנתי שיש שיטות שונות). לגבי פניה לנישה או לכלל הציבור, אני ממש לא יודע איך ליישם את זה בניתוח, כי לגבי הבלוג הזה, הוא כמו שאמרת פונה לנישה אבל אני חושב ש ה 1200 כניסות ליום לא באים כולן מהברנז'ה. לגבי הכנסות ישירות ועקיפות מבלוגים: אני באמת התכוונתי בשאלתי, בעיקר להכנסות ישירות שזה בעיקר הכנסות מפירסום כי עוד לא נתקלתי בבלוג שהצליח לגייס כסף מתרומות. זכור לי שלא מזמן בלוגר מרשימות ביקש לגייס כסף כדי לממן השתתפות בכנס בחו"ל לעצמו. לצערי איני זוכר כרגע את שמו וגם לא עקבתי אחרי ניסיון הגיוס שלו. פשוט נראה בינתיים משהו מאד שולי. אני כמובן מודע שבלוג יכול לשמש פלטפורמה למכירת מוצרים ושרותים וגם לבניית מוניטין שיביא להצעות עבודה והזמנות להרצאות, אבל סיווגתי את זה כבניית מוניטין ברשת. כנראה שהייתי צריך כתוב בצורה יותר מדוייקת את השאלה ולשאול האם ניתן ללמוד משהו לגבי הסיכויים להרוויח כסף מפירסומות מבלוגים שינם מציעים מוצרים ושרותים מעבר לשרות של עיון בבלוג עצמו.

xslf

New member
גם פרסום לא תלוי עד כדי כך

בכניסות. כמו שכתבתי בזמנו על אדסנס (שמאוד פופולרי בתור פרסומות לבלוגים)- התשלום נעשה פר קליק, לא פר חשיפה, והוא משתנה ממודעה למודעה. אתר עם פחות כניסות אבל יותר ממוקד בנושא בו יש תחרות גדולה יותר בין מפרסמים ירוויח יותר כסף מאדסנס מבלוג עם יותר כניסות אבל פחות ממוקד או מתמקד בנושא פחות תחרותי למפרסמים ירוויח פחות.

e-magine

New member
הערות

א. אני מבין מה שאת אומרת על אדסנס, פשוט אני מניח איזו הנחה בסיסית, שבבלוג שיש הרבה כניסות, יש גם יותר סיכויים של הקלקה על הפירסומות. הרי יש בלוגים בעברית עם 10 כניסות ביום ויש בלוגים (לפי הפירסומים) עם 2000 כניסות ביום. ב. אני לא יודע איך לאכול את העניין הזה עם הפירסומות וההקלקות באדסנס, יש לו בעיניי ריח של הבועה של שנת 2000. אותי עדיין מדהים העניין הזה שעסקים מוכנים לשלם כסף אמיתי על הקלקות. בדרך כלל אני לא מקליק על כלום. יום אחד, הייתי באיזה אתר והתחשק לי סתם להרגיש שאני עוזר לאתר הזה והחלטתי להקדיש 10 דקות על הקלקות על פירסומות כדי שאתרום משהו לאתר. אני חושב שאם הרבה מאד אנשים יתחילו לעשות דברים כאלה, ואולי כבר עושים, איני יודע (אולי נריץ כאן סקר) אז בהתחלה אתרים ובלוגים ירוויחו, אבל קרוב לאחר מכן אילה שמשלמים על פירסום יקבלו כאלה חשבונות שלא יוכלו לעמוד בהם. כי ברגע שאני מקליק על פירסומת ללא כוונה לקרוא אותה ולקנות שום דבר, אני בעצם "תורם" סכום כסף מאד קטן מהכיס של המפרסם, לאתר המארח. אז אולי מה שאני עושה לא משפיע אבל אם מיליונים בעולם יתחילו לעשות דברים כאלה כדי לתת פרסים לאתרים שאהבו, זה חייב להשפיע. אני מניח שזאת הסיבה שאדסנס אוסר על בלוגרים לבקש הקלקות על הפירסומות שלהם.

xslf

New member
אני מן הסתם לא מדברת על

בלוגים עם 10 כניסות ליום. אבל מעבר לרף מסויים (כמה מאות/ 1000 כניסות ליום) זה כבר מפסיק להיות הדבר החשוב ביותר. בנוגע להקלקות- מן הסתם אני לא יכולה להרחיב מבחינת הטכנולוגיה, אבל באופן כללי, הקלקות מהסוג של "הקדשתי 10 דקות להקלקות על פרסומות באתר" מזוהות ומסוננות (לא גובים מהמפרסם עבורן, ולא משלמים לאתר). בכל מקרה, המבנה של אדסנס (פרסומות טקסט הקשורות לתוכן הדף) נראה לי הרבה יותר הגיוני ויעיל מאשר פרסומות באנרים, כמו למשל מה שיש כאן בתפוז (גם עבור המפרסם). וציינו כבר אחרים שהפרסומות בתפוז, למרות הפוטנציאל לפילוח, לא ממש מפולחות. אני מן הסתם לא אובייקטיבית, אבל בכל זאת: אילו הייתי מפרסם, אני הייתי מעדיפה שהפרסומות שלי יוצגו ליד טקסט רלבנטי בצורה מפולחת ושלא מפריעה לגולשים, ושאני אשלם רק על אלו שהביעו עניין. זאת לעומת תשלום פר "חשיפות" שבו אני משלמת עבור כל מי שרואה את הפרסומת שלי, גם אם ידוע מראש שהוא לא יעשה דבר בגלל הפרסומת, ושאני אצטרך לעשות פרסומת קופצנית ומעצבנת בשביל למשוך את תשומת ליבו של הגולש (מכיוון שגם ככה כבר שילמתי על החשיפה).

e-magine

New member
לגבי "הקדשתי 10 דקות"

אז זה לא היה בבלוג, זה היה דווקא בתפוז. אני שוהה הרבה זמן ביום בתפוז ונראה לי שאם אני לוחץ במהלך אותו היום על באנר של קופת חולים, על בנר של מחשב למכירה, על באנר של נופש בחו"ל, על באנר של לימודים, ועוד כמה כאלה, כשכל אחד בעמוד שונה, לא שאני לוחץ 30 פעם ברצף על באנר של קופת חולים, כן יקחו בחשבון את הקליקים שלי לצרכי תשלום.

xslf

New member
בתפוז התשלום הוא

לפי חשיפות (ברוב הפרסומות), ככה שזה לא ממש משנה אם אתה לוחץ או לא.

liorsh

New member
אז ככה

1. מוניטין וירטואליים הופכים להיות יותר ויותר חשובים עם הזמן. ביחוד אם ניקח בחשבון שהאמינות של זהות מקוונת תהיה יותר גדולה. אני חושב שזה בעיקר בעיני המתבונן; ז"א, במי שמעריך את המוניטין שלך - איך הוא תופס את האינטרנט. והענין הוא שיותר ויותר אנשים לוקחים את האינטרנט ברצינות ביחוד לאור העובדה שיותר ויותר אנשים נחשפים בשמותיהם האמיתיים. ד"א, סיפור מענין שנוגע לסוגיה הזאת ניתן למצוא בקולקטיב האחרון. מסתבר שמוניטין וירטואלי יכול גם להזיק. 2. לא תמיד חשוב לי לדעת מיהו הכותב האנונימי באינטרנט. אבל המשקל שאני נותן לדבריו הוא בהתאם. ז"א, אני לא אחשיב ידיעה חדשותית כאמינה ע"י מישהו שלא מזדהה בשמו האמיתי. 3. ראה דעתי בנוגע לשאלה 1. אם אתה מחשיב את ויקיפדיה כחלק מהמוניטין המקוון שלך - אז בוודאי. שוב, זה מאוד תלוי הקשר: האם האנשים שאתה מעונין במוניטין טוב אצלם נוהגים להסתכל בויקיפדיה? ז"א ויקיפדיה לא שונה מהבחינה הזאת מכל פרסום אחר במגזין או לוח מודעות, תלוי רק מי מסתכל עליו ומה כתוב שם. אפשר לשאול, על אותו משקל, האם פרסום שמך ופרופיל שלך ב"פנאי פלוס" יש לו ערך יחצ"ני או לא. 4. אני חייב לומר שאני מאוד בספק לגבי כל הנושא הזה של לעשות כסף מבלוגים. גם אני שמעתי את האגדות על אנשים שממש חיים מזה, אבל קשה לי להאמין לזה. בכל מקרה, לעניות דעתי, אם הבלוג הוא אישי אז מטרתו לא צריכה להיות כסף ורוב הסיכויים שמי שכותב ומשקיע בו לא עושה את זה בשביל הכסף. בלוגים שיווקיים הם ענין אחר כמובן. דבר נוסף בנוגע לזהות וירטואלית. צריך לזכור שלא כל מי שמזדהה בשם אכן מזדהה בשמו האמיתי. לכן צריך לקחת גם את זה בחשבון. יש נסיונות בכיוון של להגדיר זהות אישית אוניברסלית מקוונת, ע"ע foaf וגם כאן. אבל הם בשלבים מאוד התחלתיים. לא ברור מה העתיד של זה כרגע, אבל אם זה יצליח זה יהיה צעד חשוב בכיוון של מתן זהות אישית מקוונת ואמינה לכל אחד מאיתנו. - ליאור

למעלה