מה ללמוד?

The Terminator4

New member
מה ללמוד?

שלום לכם, אני הולך להירשם לאוניברסיטה וממש מתלבט מה ללמוד, אני יכול להתקבל כמעט לכל המקצועות חוץ מרפואה. אני מתעניין בהנדסת מחשבים אבל זה קשה ואני לא יודע עד כמה אצליח במקצוע הזה. יש לי את הטפסים אבל אין לי מושג מה לבחור, זה מהדברים החשובים ביותר בחיים לכן אני לא מסוגל לקבל החלטה מה אתם אומרים מה ניתן לעשות?

ייעוץ ללימודים ותכנון קריירה

כפי שציינת, בחירת מקצוע היא החלטה בעלת השלכות משמעותיות על אורח החיים. בבואנו לבחור מקצוע חשוב לקחת בחשבון את מכלול השיקולים הרלוונטיים להחלטה זו, על מנת לקבל החלטה מבוססת ויציבה. ישנם שני סוגי שיקולים מרכזיים אותם יש להביא בחשבון: 1. מידע על המקצועות (משך הלימודים, מוסדות הלימוד המכשירים למקצוע, תנאי קבלה, מידת הביקוש לעובדים בתחום, שכר ועוד). 2. מידע על "עצמי"- כשרים וכשרונות, העדפות מקצועיות, ערכים, צרכים, תכונות אישיות, נתונים גופניים ובריאותיים ועוד. מטרת הייעוץ היא לעזור לך לבנות תמונה של אישיותך, נטייתך וכישוריך מחד, ולהכיר את עולם המקצועות מאידך, כדי שתוכל להגיע להחלטה לגבי בחירת המקצוע. ממה שציינת, נראה שתהליך של ייעוץ תעסוקתי עשוי לסייע לך להגיע להחלטה המתאימה ביותר עבורך. אם הדבר רלוונטי מבחינתך, ניתן לפנות ללשכה להכוונת חיילים משוחררים. אם ברצונך לקבל פרטים על תהליך הייעוץ הקיים במכון הדסה, אשמח לשלוח דפי הסבר מפורטים. בהצלחה!

למעלה