מה ללמוד

אני עומד להתחיל לעבוד ומעוניין

בחוות דעתך במה לעבוד. נסה לקחת שתי דקות, ולענות לי ברצינות. איזו עבודה אתה ממליץ לי? נסה לחשוב טוב, מה הבעיה עם השאלה כפי שנוסחה.

ואני בכלל רציתי להיות עציץ

על תקן קצין... לבד מההומור, מקווה שהובהר לך למה יש בעיה בשאלה כפי שנוסחה. אגב, גפני ויובל היו הקרובים ביותר לכישורים ולרצון (מיתר, ככה את מכירה אותי?)

gafni

New member
סמט אני מאמין שבבריכות מודרניות

מדפיסים את הכרטיסים ולא כותבים אותם ביד...

פרוטון

New member
המלצה לא נכונה

שלום לך משה. אני מראש מצטער אם אתה תפגע ממני, אין לי כל כוונה לפגוע בך כך שאני מתנצל מראש על כך שהתשובה שלי קצת תפגע בך. מקווה שנשאר ידידים אחרי שתקרא את זה. כמו הרבה אנשים אתה שואל את חברי הפורום, איזו אומנות לחימה ללמוד. רוב האנשים בפורום לומדים אומנות לחימה אחת, לכן הם יכולים להמליץ בעיקר ובנאמנות על מה שהם לומדים ומתאמנים במסירות. אני למשל לומד קראטה, לכן אני לא יכול להמליץ לך על ללמוד אייקידו, זה כמו למכור לך "חתול בשק" אני לא יודע על אייקידו הרבה ואני לא יודע מה הולך שם באימונים. בין חברי הפורום לומדים לא מעט סוגים שונים של אומנויות לחימה, מטאי צ'י של דוד כפרי ועד הנינג'טסו של פרודו. הרבה אנשים יכולים להמליץ לך על משהו שהם לא עושים וזה יהיה טעות מצדם. אני לא מאמין שיש בפורום הזה, אחד שאלצו אותו בכוח ועם אקדח לראש להתאמן במשהו שהוא לא רוצה. לכן אני לא חושב שמישהו מחברי הפורום יכול באופן חד משמעי להמליץ על משהו שהוא לא לומד. לכן כל מה שאתה צריך לשאול זה מה חברי הפורום לומדים, ולהסיק מסקנות לבד זה יהיה יותר קל ומשכנע. (יש פרטים בכרטיסי החברים בפורום לפחות לרובם, לי לא) דבר שני, אני לא יודע איזו אומנות לחימה תבחר ללמוד, אבל אני יודע שלא תבחר ללמוד במועדון שבקצה העולם. אני משאר שזה יהיה מרחק נסיעה קצר מביתך ושעות הפעילות תתאם לך. אני מקווה שלא נפגעת ממני אם כן אני מבקש את סליחתך, אני יודע שבסוף למצא את מבוקשתך. סליחה אם מישהו נפגע מההודעה אני לא יעשה זאת בשנית. לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה זה לראות.

דשא נוי

New member
לדעתי, לגבי, פשוט לא נכון.

בחיים לא התאמנתי בקאראטה, ג'ודו או נינגיטסו. א"ל אחרות (איקידו, בהגוה) עשיתי כמה שעות בודדות, ועדיין אני לא רואה שום בעיה להמליץ למישהו ללמוד ג'ודו. אם ראיתי מורה, ולו לכמה דקות, זה מספיק כדי לבסס חוות דעת ראשונית. כדי להביע דעה מגובשת ומנומקת, די לי להיות נוכח (לאו דווקא להשתתף) בשיעור אחד שלו. לא נתקלתי במורה שלא ידעתי מה להגיד עליו אחרי שעה אימון ושיחה קצרה איתו. המלצה יכולה לחסוך זמן, למשל מישהו שמחפש מקום שלא חוטפים בו מכות, מי שפשוט מכיר מורים באיזור יכול להגיד לו מי עובר ומי לא עובר את הסינון הראשוני הזה - לחסוך לו התרוצצויות. להסיק ממה חברי הפורום לומדים - נראה לי עצה מוזרה. יש פה מגוון רחב, והייצוג כאן מוזר מעט - למשל שוטוקאן (תקנו אותי אם אני טועה) זוכה כאן לייצוג זעום יחסית למספר המתאמנים בו בארץ. אז מה? למשה - חדד את שאלתך וחזור אלינו, לשאלות יותר ספציפיות אנשים פה ישמחו (אני מקווה) לעזור. עבור דרך המאמרים למתחילים פה בפורום, וציין את איזור מגוריך, ומה אתה מחפש.

פרוטון, לא כ"כ מסכים

זה שאני מתאמן באומנות לחימה מסויימת, לא מונע ממני להמליץ למישהו, שנניח מחפש מקום ללימוד אייקידו, על מורה לאייקידו שהזדמן לי יותר מפעם אחת לבקר בדוג'ו שלו, לפגוש את תלמידיו ולהתרשם באופן כללי, שמדובר במקום שטוב ללמוד בו. לרוב המורים/אומנויות אנו נחשפים (בצורה זו או אחרת) באימוני הפורום, ויש גם היכרויות עם מורים ושיטות מחוץ לפורום - כך שאם התרשמת לטובה ממורה מסוים, אין שום בעיה להמליץ שלדעתך כדאי ללמוד אצלו.

פרוטון

New member
הבערה להמלצה

1. אני מדבר על רוב אנשי הפורום, ואתה מדבר ממבט של מאמן שיוצא לו להפגש, ואתה גם מכיר יותר טוב מאמנים בשיטות שונות. 2. לחרוץ דעה על מורה זה או אחר, במהלך אימון אחד אינו לגמרי מדויק. (אתה לא רוצה שיעשו לך את זה, כי זה לא צודק). אפילו פושעים יש הזדמנות שני, לא. 3. לא ציינת את מספר המתאמנים מכל שיטה, ואת מספרם בפורום. אמרתי שלרוב יש פה לא מעט אנשים מכל מיני שיטות, והרבה יותר דעות. 4. והכי חשוב, לרוב אנשים מתאמנים ליד ביתם. כך שלהמליץ על מורה מצויין במרחק נסיעה של שעתיים-שלוש, לכל כיוון לא נראה לי שרוב האנשים עושים את זה. לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה זה לראות.

דשא נוי

New member
אז מי בדיוק יעזור למי ששואל?

בהתייחסות ל 2. שלך: מישהו מבקש חוות דעת על מורה מסוים. מי שיענו הם (במקרה הטוב): א. תלמידים של המורה ואנשים שעדיין או בעבר היו בקשרים מקצועיים איתו (מתאמנים במקביל, חברי אימונים שלו...) ב. אנשים עם היכרות שטחית איתו א.יהיו מן הסתם בעדו או נגדו באופן חד משמעי. יטו לראות בעיקר צדדים מסוימים שלו, וגם אם לא, בגלל המעורבות שלהם עם המורה, ימנעו מלהגיד דברים מסוימים. אלה האנשים שהיית רוצה שימליצו לך על מורה? אחת מהמיומנויות של בן אדם בוגר, זה לדעת להתייחס לא רק לתוכן הנאמר, אלא גם למי אומר את הדברים, ומהם האינטרסים שלו. פה בפורום יש לא מעט אנשים שמכירים הרבה מורים, ומסוגלים לחוות דעה מעניינת עליהם, על סמך היכרות מהירה אבל מקצוענית. חייב לרוץ. יש אסתי המכוערת.

לפי דעתי

כמובן שכל אחד יגיד את האומנות לחימה שלו,אני ממליץ על קפואירה. אבל לא כל קפואירה,קפואירה אבאדה ABADA CAPOEIRA, קבוצת קפואירה שמתמקדת בלחימה ובמבצעיות של כל התנועות... לפרטים שלך לי מסר.

למעלה