מה לכהן בבית הקברות ?

מה לכהן בבית הקברות ?

לעיתים, אני מתפלא על עצמי. שלמרות שהנני מחלל שבת וכיפור, אעפ"כ בהשקפתי נותרתי חרדי. ואף המלצתי לאחי ללמוד את ספר "מדרגת האדם" של הסבא מנוהבקדוק. ולאו דווקא בגלל הפן הדתי. אלא בגלל שספר זה מעלה על שולחן הניתוחים מגוון בעיות שאחי מתמודד עימם.

וסתם כך מעניין לקבל חוות דעת מחכמי בפורום.
אילו פיתרון מסויים היה בנמצא בספר קרש. האם הייתם ממליצים אותו לזולתכם ולו רק עבור פיתרון זמני ?

שולי חי

New member
אם האדם שהמלצת לו הוא מאמין, וזה יכול לעזור

אז למה לא?
אני לא צריכה להאמין במכונת כביסה שלי כדי להשתמש בה. היא פשוט עושה לי את העבודה...
אם הדת עוזרת למישהו במשהו אז למה לא? שיאמין...
אין ״ מצוות חילוניות״ שאוסרות לקרוא ספרי דת למי שמעוניין.
אני עוסקת בתחום הייעוץ, אם יבוא אלי מישהו שהאמונה בישו עוזרת לו להתמודד בחיים, אני אעודד אותו להתחזק באמונה שלו, למרות שכמובן אני ממש לא מאמינה בזה.

העיקר, ש"שנה ופירש קשה מכולם"

ומעניין, האם חרדי היה ממליץ ללמוד ספרים שנכתבו בידי חילונים או גויים.? ולו רק בגלל הפן הפסיכולוגי.

אין מדובר בחרדי. אלא בדת"ל

אגב, המחבר אוליי הנפיק גדולים כמו הסטייפלר והרב כהנמן. אך אל נא לשכוח שגם טרוצקי היה תלמידו המובהק. והשתמש בשיטותיו של הסבא עבור שאר מרעין בישין.

חי שארף

New member
מכיר את זה

ספרי המוסר ועבודת המידות, אינם שייכים רק לחרדים או לאמונה.
יש גם מוסר אצל הגויים.. לא יש גם. יש גם אצל החרדים.. אם יש

אינני מטיף ואף לא מסיונר

לא הצעתי את הספר בגלל בעיה מוסרית.או בגין עבודת המידות.
פשוט, רציתי לפתור בעזרת הספר את חוסר יציבותו של הבחור שהינו כסמבטיון המתגלגל לרגלי אדם ובהמה וללא דעה עצמית ומגובשת בחיים. וכל אדם יכול להניאו כרצונו.

אינני יודע האם יש מוסר אצל הגויים ? או שמקורו מהגויים ?
בידוע, שהסבא שאב את חלק משיטותיו מהייעבסקים.
ואם כבר ספרו כעין חובות הלבבות בפורמט קטן, יש לציין שגם חובת הלבבות מושתת על הפילוסופיים היווניים. ובעיקר על כת הצופים האיסלאמית. ומצאתי ביטויי שמקורו בברית החדשה בדיברי פאולוס הקדוש.

למעלה