מה לחשוב בצפירה

_snufkin_

New member
מה לחשוב בצפירה

כל שנה, ביום השואה, חברה שלי באה לישון אצלי. יש לה פוביות מהשואה, אז כל פעם שמגיע היום הזה היא, קבוע, מסתגרת אצלי בבית עם ערימה של סיינפלדים, שוקולד, ובעיות נפשיות של פראנויה עמוקה. היא לא מסוגלת להירדם, אפילו כשהיא אצלי, ובבוקר אני תמיד רואה אותה אוכלת קורנפלקס בסלון, עם עיגולים שחורים בגודל של צלחת מתחת לעיניים שלה. זה תמיד הפליא אותי קצת: לי אף פעם לא היתה בעיה ביום השואה. אני רואה את כל התוכניות הדוקומנטריות האלה בטלויזיה, ואת רשימת שינדלר, שהם מקרינים קבוע כל ערב יום זיכרון, ואז אני הולכת לישון כשהמחשבה היחידה שמטרידה אותי זה הבגרות בספרות עוד יומיים. ואז בבוקר אני הולכת לאיזה טקס, ובוכה קצת, ועומדת בצפירה וחושבת קצת על גבורה בשואה ועל שואה בגבורה, ואז אני חוזרת לי הביתה וממשיכה לדאוג בקשר לבגרות בספרות (לא שאני אעשה אי פעם משהו בקשר לבגרות הזאת, אני פשוט אחכה ליום שני הגורלי ואקווה שג`יין אייר ומיכאל עוז כבר יסבירו את עצמם איכשהו). וזהו. לא משהו מזעזע, לא בדיוק מסיבות פרועות או אורגיות לאור הירח. אבל לפעמים יש לי הרגשה איומה שזה אפילו יותר גרוע. לפעמים אני מרגישה שאני זאת שלא בסדר. יכול להיות שזה שאני מסוגלת לשבת שם, ככה, ולראות את כל הדברים האלה כמנותקים לגמרי ממני, כמו פרקים ישנים באיזה אופרת סבון, זה הרבה יותר גרוע מאשר המצב של חברה שלי, שלא מסוגלת לראות את ``קזבלנקה`` בגלל שזה על מלחמת העולם השניה. אני יודעת, צריך להתמודד, והסתגרות לא פותרת, ובלה בלה, אבל מי אמר שבכלל אפשר להתמודד עם משהו כזה? ומי אמר שלעמוד בצפירה יפה וישר, ולהוריד ביחד עם כולם את הראש זה נקרא התמודדות? ולהזדעזע, קבוע, פעם בשנה, מהתמונה הזאת של הילד שמרים ידיים, זה כן להתמודד? אז אני לא מתמודדת. וגם אתם לא, אפילו אם אתם בטוחים שאתם סגורים במיליון אחוז, והגעתם לרמת היציבות הנפשית שמאפשרת לכם לדסקס סוגי מסטיקים שונים בזמן שמקרינים סרטי שואה בכל הערוצים הקיימים. והבריחה שלי, היא אפילו יותר גרועה משל חברת-הסיינפלדים שלי. כי נידודי השינה שלה הם סימן שהיא מרגישה. ואני אפילו כבר לא מרגישה. אני בורחת לתוך האדישות, לתוך הקטע של ``תבכי עכשיו, כי אם תצאי מהטקס בעיניים יבשות זה יראה רע``. אין לי בינתיים פיתרון לזה. אני לא יודעת, אולי זה העובדה שיום השואה הוא רק יום בלוח השנה. אולי זה הטקסים האלה, שממחזרים את עצמם בצורה די מבחילה, או אולי הצפירה, שהדבר היחיד שהיא גורמת לרוב האנשים לחשוב עליו זה ``מעניין אם מישהו ישים לב אם אני ארים את המבט``. בסך הכל, זה רעיון די רע לקחת רגע מסויים, או אפילו יום מסויים, לנתק אותו באופן שרירותי מתוך החיים שלנו ולסמן לידו סימן קטן של משואה. ואולי זאת אני, שלא מסוגלת לקלוט מה זה מוות של שישה מליון אנשים. ואולי אף אחד לא מסוגל, וכל מארגני הטקסים האלה, ומפיקי הטלויזיה הם סתם מזויפים. ואולי זה ``הנוער של ימינו``. איזה כיף להפיל הכל על מערכת החינוך.

Levinzone

New member
אני ממש מבינה על מה את מדברת

גם אני מרגישה ככה- שאני יותר מדי אדישה ליום הזה, וזה קצת מפריע לי. אני הייתי במשלחת לפולין, ובאמת שהמסע הזה לא השפיע עלי כמו שחשבתי שהוא אמור להשפיע. אני לא חושבת שעד עכשיו הוא השפיע עלי. אני בסה``כ נהניתי בפולין. היה רק קטע אחד בכל המסע שהיה לי ממש קשה, וזה היה כשנכנסנו לאושוויץ וראיתי את פסי הרכבת, אבל חץ מהקטע הזה אני לא חושבת שבכיתי או שהיה לי קשה. גם עכשיו, אני מסוגלת לראות סרטים על השואה, וזה פשוט לא עושה לי כלום ברוב המקרים... יותר קשה לי עם הקטע של פולין, כי אני ממש מרגישה שפספסתי משהו, ואני רואה שיש אנשים שזה כן השפיע עליהם... אני חושבת שזה פשוט סוג של אדישות, אולי זאת פשוט אדישות לדברים שלא נוגעים אלי אישית, או שאני פשוט מתמודדת עם דברים אחרת, ולוקחת הכל יותר בקלות (וזה באמת ככה). יום השואה קיים בשביל להזכיר את השואה לאנשים שלא זוכרים אותה באופן יומיומי, כמונו. נכון שזה לא תמיד מתאים ובמקום, ולא תמיד אפשר להזדהות כשקובעים יום כזה בצורה שרירותית, אבל אם לא היה את יום השואה, אני בספק אם היינו זוכרים בכלל. ברור שאנשים שחוו את זה ושחווים את זה שוב ושוב כל יום, לא צריכים את יום השואה בשביל לזכור, אבל לדעתי זה יום משמעותי, ואסור לשכוח ממנו, לא משנה אם את אדישה אליו או לא. -יעל-

כמה דברים

אני חושב שזה באמת לא נורא אם לא מפנימים את יום השואה וכל זה.. בסך הכל שתיכן ושאר חברי הפורום הם בני נוער אינטיליגנטיים למדי שהפנימו את הנושא והסיקו ממנו מה שיכלו להסיק וימשיכו להסיק במשך החיים.. אתם לא צריכים ימי שואה בשביל זה. לעומת זאת, יש את חברה של אחותי שהיא ילדה בת 14 בערך, היא ראתה היום סרט שואה זה או אחר ובסצינה שבה מפקד נאצי צרח פקודות או משהו כזה היא שאלה אם זה הוא היטלר. הייתה במשך הסרט גם הערה רגוזה על הרוצחים הגרמנים - ``אוח, הפרטיזנים האלה!``. זה באמת מפחיד לדעתי. בלי קשר ישיר- אתם יודעים שרצח העם הארמני פשוט מוכחש לגמרי בעולם כדי למצוא חן בעיני המוסלמים בכלל ובעיני תורכיה בפרט. פשוט לא מלמדים את זה בשיעורי היסטוריה ומתעלמים מזה לגמרי. עוד כמה דורות רצח העם הראשון במאה ה20 יהיה בקושי אירוע היסטורי שנוי במחלוקת בקרב ההיסטוריונים. אה.. ועוד משהו - החיים יפים הוא סרט מעולה. אמרתי את דברי או משהו shine on

snoway

New member
תגובה

אני חושבת שאת צודקת בהברבה ממה שכתבת. באמת יש הרבה אנשים שמשתדלים להתנהג ``בסדר`` ביום השואה. לבכות כשצריך, לעמוד דום בלי להניד עפעף. אני לא חושבת שזה אסון גדול אם מישהו לא יבכה במקום הנכון כי אין מקום כזה בכלל. כל אחד הוא אינדיוידואל עם מערכת תגובות ורגשות משלו. גם אם מישהו לא בוכה בכלל אז לא צריך להסתכל עליו בעין עקומה. שנה שעברה כשהייתי בכיתה י``א נסעתי עם המשלחת לפולין. אני לא אכתוב כאן יומן מסע אבל רק אגיד בקצרה שאפילו שם קורה שלא מעכלים את המספר העצום הזה של 6 מיליון. היו מקומות שהרגשתי אשמה בגלל שלא בכיתי, או בגלל שבזמן ששהינו בגטו מסוים הרגשתי תלושה מהמקום הוא, כאילו אני צופה מהצד בסרט. דיברנו על העניין הזה המון וכל הזמן עשו לנו שטיפות מח שזה בסדר לא לבכות ושקשה מאוד לעכל הכל מיד, אבל לי זה לא עזר כי בכל זאת הרגשתי אשמה. אחרי שחזרנו, הנושא של המשלחת עלה המון כשאנחנו (חברי המשלחת) סתם דיברנו בהפסקה, בין עם זה להעלות זכרונות מהקטע החברתי או אם מהגטאות והמהמחנות.במובן מסוים אפשר להגיד שזו היתה בשבילי ``שנת שואה``. רציתי לברוח מזה. אנחנו גם עשינו את הטקס ביום השואה, וזה אומר התעסקות עוד יותר גדולה בנושא. ביום השואה עצמו לא ראיתי אף סרט בטלוויזיה בנושא ודילגתי על כל הכתבות בעיתון. כל השנים הקודמות ראיתי את השידורים בטלוויזיה, קראתי את הכתבות בעיתון, אבל בשנה שעברה לא. הרגשתי מאוד מוזר ולא כ``כ ידעתי למה עד שהבנתי שהגעתי למצב של התעסקות יתר בנושא, עד כמה שזו תשמע צורת ביטוי לא הכי טובה לכמה אנשים. גם אני הגעתי למצב בו הרגשתי שאני בעצם לא מרגישה. השנה, עד עכשיו, שוב ראיתי את הטקס הממלכתי. אפשר להגיד ש``חזרתי לסורי``. כנראה שהזמן קצת עזר לי, בין אם להתמודד ובין אם לעכל, ושני הדברים לא פשוטים. אז אם למישהו קשה להתמודד עם, מכל סיבה שהיא, זה בסדר. החשוב הוא שיהיה בכלל רצון לנסות ולהתמודד עם הקושי, גם אם זה תמיד לא עובד, ולהבין את המשמעות של היום הזה, גם אם לא מזילים דמעה.

אתה יודע מה????

אני אישית לא מרגיש כלום ביום השואה.. ואל תחשבו שאני מזלזל ביום הזה (חס וחלילה) פשוט אני לא מתחבר ליום הזה והאמת המחשבה שהכי תפסה אצלי היום היא לאן יהיה עדיף לי לצאת ביום העצמאות להאנגר או לאוקטפוס???? ובקשר לצפירה אני עומד בה רק בשביל לא להעליב את האנשים שהיום הזה באמת מדבר אליהם אבל אם אני יהיה בבית ותיהיה צפירה אז אני יגיד לכם את האמת אני לא יעמוד כי אני באמת לא מבין מה זה יעזור להרוגי השואה אם אני יעמוד דקה דומיה. אם רוצים באמת לחלוק כבוד לאנשים שניספו בשואה אז שיעשו את זה בצורה אחרת ככה לפחות אני חושב... כי הדקה דומיה זה באמת דבר מגוחך.

אויקיי, חבר

איך אתה רוצה להביע את הכבוד שלך לששת מיליון היהודים שנרצחו בשואה? ספר לי... איזה דבר לא מגוכח אתה מוכן לעשות? סטיקר נוגה על המכונית של אבא? או דגלון? מעניין לדעת איך אתה רואה את אזרחי ישראל באמת חולקים כבוד לאנשים שנספו בשואה... shine on

תאמין לי....

שאפילו סטיקר כבר פחות מגוחך מהצפירה הזאת. והאמת שזה לא מזיז לי מה הם יעשו גם ככה וגם ככה היום הזה לא מרגש לי אפילו את הביצה השמאלית....

flowr..

New member
זה דבר די מגעיל להגיד.

עוד כמה שנים לא ישארו הוכחות לשואה. גם עכשיו יש אנשים שמכחישים אותה. לדעתי המעט שאתה יכול לעשות הוא קצת לכבד את היום... אף אחד לא מכריח אותך לבכות, אבל בגיל שלך אתה כבר אמור להבין די טוב את המשמעות של היום הזה, ככה שהדברים שכתבת נראים לי טיפה מוזרים.. flowr..

N0

New member
N0 מאשים את מערכת החינוך.

כנראה שאתה לא מבין את המטרה של הדקת דומיה. המטרה היא לא שתרגיש רע, היא לא לגרום לך להצטער היא לא כדי לגרום לך לבכות והיא לא כדי שתחלוק כבוד למי שמת. הדקת דומיה באה כדי שיהיה לך זמן, דקה אחת מהחיים שלך שאתה לוקח כדי לחשוב, לתת שניה לכל העדויות, הקטעים השירים וכל שאר הזבל שמסביב לצאת לך מהראש ולחשוב לבד בעצמך על מה שהיה ומה שאתה מרגיש, זה לא צריך להעציב אותך זה לא לא צריך להזיז לך. הדבר היחיד שמבקשים ממך זה לחשוב לבד. N0

כולכם בטח תצלבו אותי

תגידו שאני מזלזלת וכאלה, אבל יום השואה האחרון היה דיי שונה לי מכל יום שואה אחר. כל יום השנה היה לי שונה מכל יום אחר. השנה, בערב יום השואה, במקום לצפות בסרטים דוקומנטריים בטלוויזיה, הלכתי למסיבת הפתעה של ידיד (אחלה יום להוולד בו הא?), היא הסריחה. התעוררתי היום בבוקר 10 דקות לפני הצפירה, ובזמן שהייתה צפירה נעלתי את הנעליים שלי, לא חשבתי על הניספים בשואה וכל זה, אלא חשבתי לעצמי, כן, כן, תאמינו או לא, אם אני אסיים לנעול נעליים לפני שהצפירה תגמר. לא הצלתי. זה לא העניין. העניין הוא שאני לא חייבת להיות מצטדקת ולעמוד בצפירה, ואני לא צריכה לבוא כחל ולבן לבית הספר ואני לא צריכה להיות בדיכאון ואני לא צריכה להגיד ``אוי באסה של יום`` בשביל לתת את הכבוד הראוי לאותם 6 מליון שנרצחו בשואה, כי אם לא הייתי חולקת להם כבוד הייתי אומרת ``מה יש לי לכבד 6 מיליון יהודונים שאני בכלל לא מכירה?`` ואני לא חושבת ככה. אני פשוט לא צריכה להיות מצטדקת ולעשות דברים בשביל ``לא לעשות פרובוקציות ולא להעליב אחרים`` בשביל לתת לאותם ששת המליון כבוד. ובבקשה אל תגידו שאני מזלזלת, כי אני לא. זה מזכיר לי דיון לפני כמה זמן שהיה בפורום, על הנפת בלונים כחולים על המכוניות לכבוד רון ארד. רובכם אמרתם שזה באמת מצטדק, ולא צריך לעשות את זה. ועכשיו אתם סותרים בדיוק את מה שאמרתם. אם לא הייתם צריכים לשים בלון כחל על המכונית לכבוד רון ארד, אתם באמת צריכים לעמוד בצפירה בשביל 6 מליון יהודים שנרצחו, אחרת מה, תהיו מזלזלים? באמת. קצת הגיון יקיריי. think floyd מיכל

rastotman

New member
אוווו! הבלונים האלה!!!

הם שתו ממני את שפיות דעתי- בלונים זה רעיון כל כך מעוות- מה עשו רע המדבקות הסיכות ושאר העדיים [חזרתי לקרוא סופשבוע]? כל כך מעוות שאני לא יכולה לתאר את זה במילים- אני הייתי ככה <תנועה של ככה> קרובה להתחיל לפוצץ אותם- חיחי- אני עוד אפוצץ את כולם! בצפירה השנה הייתי אצל הרופאת שיניים בהמתנה ומישהו עשה פוקי!

*may*

New member
אף אחד לא מכריח אותך

לבכות. אף אחד לא מכריח אותך לצעוק או להתעלף כשיש צפירה. לא כולם מתמודדים עם המוות ועם הזוועות באותה צורה וטוב שכך. ובטח שאת לא צריכה לבכות בגלל ש``אם תצאי מהאולם עם עיניים יבשות זה לא ייראה טוב.`` זה בסדר גמור לחשוב ככה, תאמיני לי, אבל בשלב כלשהו מבינים שזה לא הדבר הכי טוב לעשות . אף אחד לא יעשה לך כלום אם תבחרי להיות אדישה, אף אחד לא יעשה לך כלום אם לא תבכי ואף אחד לא יעשה לך כלום אם לא תראי מה את מרגישה. כי זה שאת לא מראה את זה לא אומר בהכרח שאת לא מרגישה. יום הזיכרון (לכל דבר) לא בא להגיד שדווקא ביום הזה צריך לצאת כל הבכי וצריך לחשוב כל היום על אותו דבר. היום הזה בא לכבד, להזכיר, ולספר מה קרה שם. את לא צריכה להרגיש אשמה בגלל שאת לא מראה כלפי חוץ מה שאת מרגישה. ככה בחרת להתמודד עם זה וככה מיליוני אנשים בעולם מתמודדים עם זה. וזה בסדר גמור ! אני לא חושבת שמישהו יכול לדעת בדיוק ולהבין מה קרה שם עד שהוא לא חווה את זה בעצמו. וזה יכול להתקשר לכל דבר, לא רק לשואה. גם אני לא הבנתי את הקטע של הימי זיכרון האלה, כאילו שדווקא ביום הזיכרון (לחללי צה``ל, לדוגמא), אני אזכור יותר את אח שלי ז``ל (כן הוא נהרג בצה``ל) ואבכה עליו וכל הבולשיט האלה. כי אני זוכרת אותו כל יום ולא רק ביום הזה. אני מתגעגעת אליו כל יום והיום הזה לא גורם לי להרגיש משהו אחר או להביע את הרגשות שלי בצורה אחרת. היום היחידי שגורם לי להיות שקועה בו למשך רוב היום הוא יום השנה שלו ולא שום יום זיכרון ממשלתי ``מיוחד``. גם אני, כמוך, הרגשתי קצת אשמה בהתחלה שלא הראיתי את מה שאני מרגישה כמו כולם כשהייתי קטנה ולא הוצאתי הכל החוצה. עד שמישהי מאוד יקרה לי אמרה לי משהו שאני לא אשכח (זה היה ממזמן). היא אמרה לי - ``תעשי רק מה שאת מרגישה ורק מה שאת רוצה, תמיד.`` ומאז בכל יום זיכרון שיש או בכל מצב אחר דומה, אני נזכרת במשפט הזה ובמי שאמרה לי אותו. זה משפט נהדר. כדאי לכל אחד לשנן. :) מעיין.

dAndUsh*

New member
כמה דקות אחרי...

בניגוד אליכם פחדים מהשואה זה דבר דיי קבוע אצלי, אומנם אני לא מסתגרת עם ערימה של שוקולדים וכאלה אבל אני עדיין מנסה להתנתק. וכשאני אומרת ניתוק אני מתכוונת לניתוק שונה משלכם. לא, מה שמעסיק אותי באותו רגע הוא לא לאן אני יצא ומה אני ילבש ביום העצמאות. אבל אני גם לא שוקעת בסיפורי שואה מצמררים. ואולי זה ילדותי, אבל אני גם משתדלת לא להגיע לבית הספר באותו יום- את הצפירה אני עומדת לבד, עם עצמי. אני לא מרגישה נוח בטקסים האלה שבהם עולים לבמה בזה אחר זה כל מני נערים ונערות וקוראים ברגש קטעים כתובים וערוכים. אני גם לא מרגישה בנוח כשכולם עומדים בצפירה כשלחשושים תינוקיים נשמעים מכל עבר. כמובן שביום הזה הטלויזיה אצלי בבית שובתת, ועל רשימת שינדלר אני תמיד מוותרת בקטע שבו המראות מתחילים להיות קשים מדי. למשלחת בפולין אני לא יודעת עם אני יסע... בכל זאת יש לי עדיין עוד שנה להחליט. והעובדה שכולם חוזרים משם עם חוויות של שופינג, בילויים ו``אווו כמה שנהנתי...`` (נהנתם?!) מראה שהנסיעה הזאת גם לא ממש תורמת. דנה

אחד השבועות הכי חשובים בחיים שלי

היה המסע בפולין, אני לא חושב שאפשר להגיד שהנסיעה הזאת לא תורמת. כמובן שחוזרים משם גם עם חוויות של בילויים ושופינג (אחרי הכל את בחו``ל ...) שחזרתי מפולין כל התפיסה שלי בקשר ליום השואה השתנתה ... ובכלל .. אני חושב שכולם צריכים לראות את זה. לפי דעתי, משרד החינוך צריך לקחת את כל העניין הזה בידיים .. ולסדר טיול מוזל יותר או משהו כזה... כי לא הגיוני שמתוך כיתה של 40 תלמידים יצאו רק 8 בגלל שלשאר התלמידים אין כסף, זה הרבה יותר חשוב ממתמטיקה לדעתי.

dAndUsh*

New member
צודק אבל...

כשאמרתי שהיא לא תורמת, התכוונתי שרוב האנשים (סביבי) שחזרו משם לא נראו לי ממש מושפעים כמו שלדעתי הם היו אמורים לחזור. הם נסעו, נהנו, עשו חיים ולא התיחסו לנושא העיקרי, לעצם הנסיעה- השואה. אני מניחה שזה באמת תלוי בבנאדם עם הנסיעה הזאת תורמת לו או לא. אני בכל אופן לא בטוחה שאני יצליח לעמוד בזה... ובקשר למכירים, הם באמת היסטרים. אני יודעת שבבית הספר שלי היו המון ילדים שנורא רצו לנסוע אבל לא יכלו להרשות לעצמם. דנה

Black Star

New member
אני לא יודעת איך זה אצלכם...

אני יודעת שאצלנו בבי``ס הנסיעה הזאת היא מעולה, כולם חוזרים משם עם כל כך הרבה חוויות ולגמרי קולטים אחרת את עניין השואה... אין אחד שהיה בפולין שלא המליץ לי בפה מלא לנסוע. זו נסיעה שעושה רושם אדיר.. חברה אחת שלי אפילו אמרה שזה שינה לה את כל החיים, את תפיסת העולם.. זה תלוי באיך מארגנים כזו נסיעה. צריך שהעניין יהיה ב``טוב טעם``, שזו לא תהיה נסיעת חו``ל רגילה- זה באמת יש לאנשים מספיק (לפחות אצלנו...), אלא שזה יהיה משהו אחר. ואני יודעת שלפחות בנסיעות של הבי``ס שלי זה מצליח... וגם בנסיעות שונות ששמעתי עליהן של תנועות נוער.

kirk hammet

New member
אכן

באמת , קשה לי באותו יום שואה מדובר ... אני תמיד קם בבוקר , ואומר לעצמי: הפעם , גילעד, אתה תתיחס כמו שצריך ליום הזה ... אבל זה אף פעם לא ככה אני רואה סרטים , מרגשים ויפים , אבל הם אף פעם לא גרמו לי לבכות , ואני דווקא רגיש למדי (כן , גם אני בכיתי כשמופאסה ממלך האריות מת...) ... ותמיד יש קטע שאני מתחיל להתנהג בילדותיות האופיינית לי , וזה מרגיז אותי מאוד ... והמוזר ביותר הוא - שכשאנשים אחרים לא עומדים כראוי בצפירה , אני ממש זועם .... הצפירה היא הרגע היחיד שהאנשים פה באמת אמורים לכבד את זכרם , כי הם לא עושים את זה אחרת .... בצפירה אני עומד כמו בנאדם , חושב על התמונות שראיתי ערב קודם , וכלום לא עולה לי לראש ... מוזר ביותר כל העסק הזה ... לפעמים מתחשק לי להיות שם יום אחד , לחשוב על איך זה היה ... לא במחנות ההשמדה , לא במחנות העבודה , רק בגטאות , לראות איך זה היה באמת ...

mmm

New member
פעם בשנה...

פעם בשנה לשמוע צפירה ולעמוד ולראות טקסים... אומנם הם לא השתנו, בית ספרו של m מציג את אותו טקס כבר הרבה זמן... אבל m קרא שני סיפורים בהשראת מישהו שניהם של אתגר קרת, ``צפירה`` ו ``נעליים`` מהספר ``צינורות`` כמדומנו... והוא הבין משהו, גם אם לרגע, גם אם לרגע זוכרים, אולי לא עצובים אבל זוכרים ומבינים, אז... אז המטרה של היום מולאה, גם אם במשך שנה לא חושבים על הנושא, אז השעה שחושבים על זה, היא משנה... היא תגרום לזכור! גם m לא חש דבר, אבל הוא עמד בצפירה וחשב על יום השואה, וקרא את הסיפורים והבין שהוא עשה מה שהוא לא הבין הרבה זמן, הוא חשב על השואה, והבין מה קרה אז והבין שיום השואה מילא את תפקידו לגביו... קראו את הסיפורים ותבינו... BY mE

לא יודעת מה תחשבו אבל

יום השואה בשבילי אף פעם לא אמר שום דבר עד השנה. תמיד אהבתי לראות את הסרטים ביום הזה, ולדלות עד כמה שאפשר אינפורמציה ביום הזה, אבל זה אף פעם לא נכנס אלי לרמה שהיא מעבר לרמה השכלית. השנה יצאתי עם בית ספר לפולין, ומאחר והכרתי את עצמי מכל ``ימי השואה`` שעברתי בחיים, ידעתי לצפות את התגובות שלי במסע. ובאמת, גם כשנכנסתי לתא גזים במיידאנק, זה לא הגיע לרמה שהיא מעבר לרמה השכלית. אתמול זה היה קצת שונה. כבר עבר יותר מחודש מאז שחזרתי מפולין. השילוב של המסע לפולין שקצת חילחל בחודש האחרון, עם יום השואה, עם פטירתו של סבא שלי (שהיה ניצול שואה) לפני כשבועיים - יצר תגובה רגשית. לא יודעת בדיוק מה.

hasaroot

New member
אני לובש מעיל אפור

עיני - גדולות ושחורות יש לי כובע קסקט ואני מרים ידיים כן, כן, אני הילד שמרים ידים בתמונה יש לי כובע קסקט והוא עשוי אריג, לא משי, לא כותנה, לא חאקי, משומן אולי, וגם זה גם זה רק מידי אבי המזיעות בלילות, לא שיחקתי כבוש ארמון אש לילה, כובע קסקט לראשי וכשאני עושה את חשבון לבושי אולי יהיו לי שלייקעס כשאגדל, אבל תחתוניפ ארוכים תחתונים ארוכים לבטח יהיו לי ומה תאמר אמי? כשתארוז את התרמיל הצבאי לאבי במוצאי שבת. וכשאני אהיה חולה? לבריאות! תחתונים ארוכים, מחממים אבך עכשיו.. עכשיו ניתן לה, לאמי, לחלום שתחלום על עוגות שמרים לכשנבוא אל המולדת החדשה אני? אני בינתיים רק בסימן הפסק עד שאניח את ידיי אולי אניח אותן על כובע הקסקט כשאתעייף כן אין ספק אניח אותן על כובעי הארוג בעתיד.. מונוךוד מאיזה מחזה עם שם אם הרבה ק` משהו כמו ``קוצ`ה קלקוצ`ה``או משהו כזה... בכל מקרה, זה מונולוג של הילד שמרים ידיים שעשיתי בטקס... דווקא די יפה שאני חושב על זה habarnash because the sky is high -it clows my mind פעם ראשונה ששמעתי את השיר הזה היה ביום השואה שנה שעברה

למעלה