מה להכין ?

• פותח הנושא הל
  • פורסם בתאריך

הל

New member
מה להכין ?../images/Emo53.gif

בשבת הזמנתי חברה עם בעלה וילד אלי ליום הולדת ועכשיו שוברת ראש מה להכין,שיהיה מהיר וטעים. בעיה שבעלה אוהב בשר והיא צימחונית.אז צריך גם מנה בשרית וגם משהו לא בשרי.אין לי מוסג מה לעשות...עוף? שניצלים?ואיזה תוספת?ומה עם מנה צמחונית? אף פעם לא בישלתי ארוחות לאורחים ת'אמת.תמיד היתי קונה עוגה וכול מיני ממתקים וחתיפים והסתדרתי אבל עכשיו חייבת לעשות ארוחה ארוחה.ואין לי ניסיון בזה. עזרו לי בבקשה

מריני

New member
הי הל, וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

את יכולה להכין עוף בגריל, גם טעים וגם קל, כתוספת את יכולה להכין פשטידה - מנה צמחונית, ותפו"א בתנור, אפשר להוסיף עוד ירקות כמו בטטה וחציל, סלטים ועוגה לקינוח (לקנות או לאפות לבד). שיהיה בהצלחה ובתאבון... את יכולה להציג את השאלה גם בפורום מתכונים או פשוט לדפדף שם בהודעות, אפשר למצוא שם הרבה רעיונות מקוריים.

r66

New member
אתמול הכנתי עוף בתנור עם תפו"א

יצא מ-ד-ה-י-ם. השרתי את הבשר במרינדה, בישלתי מעט את תפו"א והכל לתנור עטוף ואח"כ בעירום. ליקקנו את האצבעות... יאמי.....

הל

New member
תפו"א אצלי יוצא יבש

אם אני עושה אותו ביחד עם העוף בתנור.

r66

New member
עוף אפוי עם תפוחי אדמה, שיהיה

מתכון: עוף אפוי עם תפוחי אדמה קטנטנים רכיבים: 1 ק"ג כרעיים, שוקיים ירכיים משרה 1/2 כוס יין לבן 1/3 כוס סויה 1/3 כוס קטשופ 2 כפות דבש 1 כף שמן 1 כף אבקת מרק פפריקה מתוקה פלפל , מלח 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים * אופן הכנה: לערבב את חומרי המשרה, ולהניח בו את הכרעיים, בין שעה ללילה. לבשל במשך 10 (של הרתחה) את תפוחי האדמה. להניח בתבנית את חלקי העוף, לפזר ביניהם את תפוחי האדמה ועליהם את הרוטב. לאפות בחום 210 מעלות, מכוסה בניר אלומיניום במשך חצי שעה, להוריד החום ל-180 , להוריד הניר, ולאפות במשך חצי שעה נוספת. חשוב מאד…לא להפוך , ולא לגעת בחלקי העוף. הערות: *ניתן להשתמש בקוביות גדולות של תפוחי אדמה רגילים. מקור המתכון: אמירה

הל

New member
../images/Emo51.gif רבה!

אולי זה הסוד-לבשל תפוחי אדמה קודם... ומה עם אורז?ניסיתי לעשות מתכון דומה עוף עם אורז בתנור ואורז יצא יבש למרות שכיסיתי הכול ל40 דק' ונתתי רק 15 דק' להיות לא מכוסה-עוף יוצא טוב אבל אורז יבש ולא טעים...

מריני

New member
אז אולי תעשי את האורז בנפרד

כך הוא גם יהיה תוספת לבשר, וחברתך הצמחונית תוכל לאכל ממנו גם כן.

מריני

New member
יאמי, רנה, המתכון נראה ממש מעולה

מבטיחה לנסות ולדווח, תודה

אופיר35

New member
משהו פשוט וטעים

כמו שהציעו לכי על עוף בתנור לא סיפור גדול. מפחדת שיצא יבש
שימי עוף מתובלן בתפוחי אדמה בשקית קוקי ולתנור ל45 דקות בחוםם של 180-200 אחרי 45 דקות להוציא לחתוך בזהירות הניילון... ולהחזיר לעוד 15 דקות להשחמה לא יוצא יבש. חוץ מזה אם את לא שומרת כשרות קפצי לטיב טעם בסביבת מגורייך קני כרעי עוף מעושן, קחי במקביל כל מיני ירקות שורוש תפוח אדמה , בטטה , ארטישוק ירושלמי, גזר , שורוש סלרי וכו. בשלי אותם הביאי לרתיחה סנני ושימי יחד עם כרעי העוף המעושנות בשקית קוקי ל45 דקות יוצא פיגוז.

r66

New member
אויפר, מה ניש../images/Emo35.gif לא דיברנו

לונג טיים

למעלה