הקרפצ'ו קוקי סן ז'אק נפלא לטעמי, אפילו יותר מהרביולי. בפעם הקודמת אכלתי פירות ים עם קרם תפוחי אדמה (או פירה בעברית) והיה נפלא, וגם הפילה מוסר שאכלתי היום הנה נהדר (מנה פשוטה, עם טעמים שמשתלבים בצורה מושלמת לטעמי). הבחור אכל בפעם הקודמת קלאמרי על ענף רוזמארין וקבאב ומאד נהנה.
הזמנו רביולי וקרפצ'יו שהיו נ-ה-ד-ר-י-ם ולמנה עיקרית דג ים ודג עטוף, שגם היו טעימים מאוד כשלעצמם אבל בעיקר שילוב הטעמים במנות האלו פשוט מופלא (מי היה מאמין שגבינת פטה וזעתר הולכים טוב עם דג??) לקינוח - השוקולד מעולה, השאר לא עומדים ברמה של הארוחה...
את והתחתוניות שלך, אבל מכללללל שלל הפירות שמקורם בים, הקס"ז הוא הפחות מפתה בעיניי. נראה סקסי, בשרני, אבל אין לו טעם חזק של ים כמו שאני מצפה להרגיש בשרצים! הוא פולני מידי לטעמי! לא לכאן ולא לכאן. הקרפצ'יו המהולל, בעיניי, לא מזיז את ה...(ביייייייייייייפ!!!) אבל תמשיכי לכתוב על המשיכה המטורפת שלך לצדפה הפולניה, ואני מודה בשם הצוות של חסות אולדייז. תהרגי אותי וזהו!! לעומת זאת....הקלמארי המשופדים ברוזמרין, חופשי חופשי גורמים לי לצעוק "יס! יס! יסססססססס!!!!"
נראה לי נשרטת חזק מפולני, מה? ולעניין... אוכל זה כמו גבר.
לא הכל צריך להיות טכניקולורי על חושי זיקוקי דינור ופליק פלאקים לאחור בפירוטכניקה מרהיבה. והשפרצות (כמו החלמון, בדיוק כמו ...
) לא הכל חייב להיות תמיד חם וחזק וברור ובוטה וגדול.. לפעמים דווקא העדינות עם המיצוי סלק והרורשאך שזה עושה, באדווה קלילה ככה,כמו גנב שבא אליך לאט לאט וכובש אותך מבלי שאת בכלל מודעת... טוב.
קוקי קרידה, מה יש לך נגד פולנים (חוץ מפליט, כמובן) ? אני דווקא אהבתי את קס"ז, השילוב שלו שמן הכמהין וההתפצחות של הפיסטוק, היתה לי בדיוק נכונה (שאלוהים תשמור, אני כתבתי התפצחות ?). אולי אני פחות מחפשת את טעם הים העז הזה.
פשוט כל כך שיבחו את הקרפצ'יו הזה, באתי כל כך מלאת ציפיות, והוא לא ממש דגדג לי. זכותי, לא??
כתבתי על הארוחה שלי שם באורקה בזמנו. גם את המנת פסטה פירות ים עם פרג לא ממש אהבתי. טעם האלכוהול היה עז מידי לטעמי. מאז, חזרתי לשם, ובשמחה, ופשוט נשנשתי על הבר. עדיין מחזיקה ממנה כאחת המסעדות הטובות במחוזינו, אבל על הקרפצ'יו - אני מוותרת. נשיקות לכולכן, ותודה לכל המאזינים.
לקס"ז' יש טעם אופייני, אגוזי, ואני מתה על הטקסטורה שלה היא עושה לי את זה בכל צורה - קרפצ'יו, צרובה בגריל, מבושלת ברוטב... זה נכון שהיא עדינה ואין לה "טעם חזק של ים" גם לקלמארי ולשרימפס אין טעם ים - אלא אם הם לא טריים אלוהים תשמור
(פירות הים שאני מכירה עם טעם של ים הן צדפות וונגולי ואויסטרים) לגבי הקלמארי על ענף רוזמרין - זו אחת המנות המענגות שאכלתי, והיא בהחלט עומדת במבחן התחתונית זה היופי - שיש הרבה (מנות שוות ותחתוניות) ואפרופו פולנים... גם החוקי שלי פולני, ואני לא אמשיך את המשפט...