מה להוסיף לדיאטה ??

מה להוסיף לדיאטה ??

שלום
אני בן 45. בריא. עם עודף משקל של 12 קילו. חילוף החומרים שלי גרוע מאוד.
ניסיתי כמעט כל דיאטה אפשרית ואף אחת לא ממש השפיעה.
לאחרונה גיליתי את השייק הירוק שממש עוזר לי לדכא את התאבון.
בנוסף לזה אני אוכל במשך היום שיבולת שועל במים חמים.
אני עושה את זה למעלה משבוע והבטן אכן מתחילה להתכווץ לה וישנה ירידה איטית במשקל.

השאלה היא: מה אני צריך להוסיף לתזונה על מנת שלא לגרום לנזקים בגוף ?

הערה: לשיבולת שועל אני מוסיף סוכר חום.
במשך היום אני שותה תה עם סוכר חום.
השייק הירוק כולל: אגסים, תמרים, חסה, עלי ביבי, עלי תרד, כרוב לבן, פטרוזיליה, מלפפונים.

דיעות מקצועיות יתקבלו בברכה,
ד.ד.

חסר בעיקר מקורות לחלבון וכן סידן.

נסה להוסיף חלבון או מהחי, או מהצומח (חומוס מבושל למשל) וכן מקורות לסידן שרצוי שלא יאכלו מיד לפני, ביחד, או עד שעתיים אחרי שיק הפירות. נסה גם להוריד את הסוכר , לפחות מהתה שאתה שותה. אם זה קשה בבת אחת , אפשר לשתות כמה ימים את התה עם שלושת רבעי כפית סוכר ואחכ עם חצי, רבע ולבסוף ללא סוכר כלל.

תודה רבה

יש אולי משהו חלופי לחומוס מבושל (משהו שקל יותר להכין) ?
ואיזה מאכל יכול להיות מקור טוב לסידן ?

שוב,
תודה.

מוצרי חלב הם מקור טוב לסידן (ולחלבון)

גם סרדינים יכולים להיות מקור לא רע.

שמתי לב שאתה משתמש בסוכר חום, זה אחלה אם אתה אוהב את הטעם אבל אין לו יתרונות משמעותיים על פני סוכר לבן, קלוריות ריקות שקל מאוד להחליף בממתיקים מלאכותיים.

תשובה

לא הבנתי..
זה כל מה שאתה אוכל? שייקים ושיבולת שועל עם סוכר?
אם כן זו דיאטה מאוד לא מאוזנת....אתה אוכל בעיקר פחמימות בדגש על סוכרים (סוכר, פירות), חסר חלבון ושומנים, סידן וסביר להניח שגם סידן, אבץ ועוד רכיבי תזונה חשובים
אם אתה יכול ללעוס אין שום תועלת מיוחדת בלשתות שייק - אתה יכול לאכול שפע של ירקות שיקנו לך שובע רב יותר בגלל הסיבים התזונתיים
קח בחשבון גם שהדיאטה שלך מאוד קשה לצריכה לטווח ארוך ומה שחשוב זה לחשוב על הטווח הארוך יותר
הייתי ממליצה לך לנסות לבחון מחדש את התפריט ולראות איך אתה מארגן לעצמך (אם אינך רוצה יעוץ) תוכנית תזונה, רצוי עם ארוחות קטנות על פני היום, דגנים מלאים כמו שיבולת שועל אך אפשר ורצוי גם אחרות כמו בורגול, קינואה, לחם חיטה מלאה או קל וכו/, חלבונים רזים כמו קטניות, ביצים, עוף ללא שומן ועור וכדומה מחולקים על פני היום
בברכה
נטלי

למעלה