מה להביא?

miki19493

New member
מה להביא?

יש לי תור למרפאה לאנדומטריוזיס עוד 3 שבועות פעם ראשונה. מה להביא? עשיתי כל מיני בדיקות (גסטרו, סיטי בטן, שלפוחית השטן וכו') אבל אין לי את התשובות של כולן, מה גם שכולן יצאו בסדר. אני מתכוונת לעשות את בדיקת דם CA125. יש עוד משהו שכדאי להצייטד איתו? אני סובלת מכאבי בטן כרוניים פעם בכמה חודשים שנמשכים שבוע-שבוע וחצי והולכים. לא רואים בבדיקה וגינאלית כלום והרופא העלה אפשרות של אנדו. אני מתכננת הריון, (לא מנדה עדיין) האם בכלל כדאי להתחיל בירור לפני שאני נתקלת בקשיים?

זואילי

New member
בוקר טוב

אני אנסה לעזור במה שאני יכולה/יודעת... מי הפנה אותך לבדיקות שהזכרת? האם קיבלת איזהשהוא טיפול? כשאני הגעתי בפעם הראשונה למרפאה, הבאתי איתי בדיקת CA125 (שעשיתי פעמיים), CT בטן ואולטרסאונד שחלות שקיבלתי מהגניקולוג שלי. כמו כן, בגלל שנמצאה ציסטה גדולה באותו אולטרסאונד והגניקולוג רצה שאעבור לפרוסקופיה, הוא רשם לי בקשה לטרום ניתוח. קיבלתי גם הפנייה מרופא אחר שבדק אותי והמליץ לי להגיע למרפאת האנדו' - גם את זה הבאתי איתי. מלבד הבדיקות הנ"ל הכנתי לי תיק עם כל מיני בדיקות שעשיתי בעבר, כדי לתת תמונה רחבה על הבעיות שמהן אני סובלת. לאחר אותה בדיקה ראשונה במרפאת האנדו' שבה אובחנתי סוף סוף, הופניתי לסדרת בדיקות ממוקדות יותר כדי שיוכלו פחות או יותר לאתר את המוקדים של האנדו' אצלי. ממליצה לך להביא בכל מקרה את הבדיקות שעשית. סביר להניח שעד התור שלך תקבלי את רוב התשובות, לא? את בדיקת ה CA 125 אל תעשי בזמן מחזור. אני מאמינה, ממה שאת כותבת, שכמו רבות מאיתנו, עשית הרבה בדיקות כדי להבין מה פשר כאבי הבטן שלך, וכשאת רושמת שכולן יצאו בסדר - אז במילים אחרות - לא ממש גילו מדוע את סובלת. לדעתי האישית - אם את כבר מנסה ומחפשת להבין מה יש לך, אז כדאי לך לבדוק גם את הכיוון הזה. מקווה שתמצאי תשובות במהרה. שיהיה בהצלחה ותרגישי טוב.

miki19493

New member
אני די באפלה פה....

לא מצאו למה יש לי כאבי בטן. עשו לי הרבה בדיקות (לפחות ככה נראה לי). זה נמרח על פני כמה שנים טובות. אף פעם לא מצאו כלום. אין לי ציסטות. לא עשיתי אוטרסאונד שחלות. השאלה, אם אני אבוא בלי כל התשובות של הבדיקות, האם ישלחו אותי שוב לעשות אותן? האם יש עוד בדיקות שהם עושים? מה עושים שם בפגישה הראשונה? תודה.

בוקר טוב

שאלה- כשאת אומרת "...כאבי בטן כרוניים פעם בכמה חודשים שנמשכים שבוע-שבוע וחצי והולכים" למה את מתכוונת האם הכאבים בזמן מחזור? ביוץ? או סתם ביום יום? ואת מציינת שזה פעם בכמה חודשים ולא כל חודש. עכשיו לגבי מה לוקחים - כמו שאמר זואילי את כל הבדיקות העדכניות שיש לך כולל היסטוריה למקרה ויהיה צורך. כמו בכל פגישה ראשונה זוהי פגישת הכרות - הרופא שואל שאלות את עונה תשובות מראה בדיקות יש סיכוי שיעשה גם בדיקה וגינלית ובסוף הפגישה יתן את חוות דעתו ומה הלאה. שאלה נוספת האם את נמצאת על דיכוי כלשהו (גלולות באופן רציף או זריקת דקא')?

זואילי

New member
זק! יפה לך איך שבהינף אות הפכת אותי לזכר!

הזכר הראשון הסובל מאנדו'. תקדים ראשון בעולם!

../images/Emo140.gifסליחה ../images/Emo9.gif

אבל זה היה 5 דקות לאחר שהתעוררתי בעודי מצחצחת שיניים..... עכשיו לא מפסיקה לצחוק
קצת חיוכים לא יזיקו..... נשיקות

מישמש33

New member
בדיקות

בפגישה ראשונה שלי במרפאה באתי בלי בדיקות כלל ורק עם הסיפור שלי שאןתו סיפרתי לד"ר סוריאנו. חשוב לציין שאני הגעתי עם האבחנה שיש לי אנדו' לאור ניתוח פתיחת בטן שעשיתי לפני כ - 7 שנים והגעתי למרפאה עקב החמרה משמעותית בכאבים וחוסר תפקוד. לאחר שהקשיב, שאל הרבה שאלות ובדק וגינאלית ואנאלית, נתן לי רשימת בדיקות קבועות שעושים וכן בדיקות רלוונטיות עבורי בכדי לדעת היכן המוקדים. אני מניחה שבמקרה שלך יבקש שתשלחי את הבדיקות שעשית בפקס ע"מ שלא תחזרי עליהן ויתכן שיוסיף בדיקות נוספות ע"מ לקבל תמונה ברורה יותר לגבייך. אני מקווה שלא ימצאו אנדו' ובמידה וכן יש לנו פה באמת בית חם ותומך. מקווה שעזרתי.

זואילי

New member
לגבי הפעם הראשונה...

תבואי עם הבדיקות שיש לך. את נפגשת עם הרופא לשיחה. סביר שיעשה לך בדיקה וגינאלית, בכל זאת, את הולכת לפגוש גניקולוג. כל אחת מקבלת מהרופא את הבדיקות שמתאימות למקרה שלה - לאחר השיחה איתו. אם את מחכה לתשובות לגבי בדיקות שעשית לאחרונה, ואלו בדיקות שהרופא ירצה לראות את התשובה שלהן, אז תוכלי לשלוח אותן בהמשך, אחרי שכבר פתחת שם תיק. אם צריך - אז ישלחו אותך לבדיקות נוספות / אחרות - ממוקדות יותר.

miki19493

New member
אז ככה... אני אסביר

הכאבים שלי לא באים בזמן מחזור ולא בזמן ביוץ. הם פשוט באים. לי להם חיים משל עצמם... (-: כאבים מאוד חזקים, אני לא ישנה בלילה, מתקפלת מכאבים, באים בגלים, ונעלמים אחרי שבוע, שבועיים. וחוזרים אחרי כמה חודשים. זה כבר כמה שנים טובות. לא סובלת מעוד תופעות. בזמנו הציע ברופא לפרסקופיה, אבל נמנעתי מניתוח, כרגע אני מתכננת הריון וחשבתי להתחיל לחקור את מקור הכאבים. אני לוקחת גלולות כבר שנים. (בת 29) עוד לא הפסקתי. לאחותי יש היסטוריה של ציסטות מרובות. האם זה גנטי?

נשמע לי קצת מוזר

אם אין קשר למחזור וביוץ נשמע לי מוזר לא שמעתי עדיין על אנדואית עם כאבים שלא במחזור .... אבל מכיוון שזוהי מחלה מוזרה כדאי לעשות את כל הבדיקות כדי לשלול אותה... תעשי את בדיקת הדם CA125 תגיעי ליעוץ בתה"ש - ונראה מה אומרים שם. האם עשית צילום רחם? היסטרוסקופיה אבחנתית?

miki19493

New member
זק..

באמת מחלה מוזרה.... האם את יודעת על בנות שהיו עם תופעות דומות לאנדו אבל לא אובחנו כחולות? נדמה לי שצילום רחם עשיתי, היסטרוסקופיה אבחנתית לא. מה זה? הרופא אמר לי שיש הרבה פעמים כאבי בטן לא מאובחנים. אבל כשהכאבים באים פשוט לא נראה לי שכאבים בעוצמות כאלו יכולים להיות ללא סיבה. הסיבה היחידה שאני מתחילה בירור זה בגלל הפחד שלא הצליח להיקלט להריון. את חושבת שאני ממהרת מידי לבירור? אולי כדאי לנסות קודם?

הייייייייי

לא מכירה בנות עם תופעות אנדו וללא אנדו.... היסטרוסקופיה - (היסטרו-רחם סקופיה-צפייה) - בדרך זו ניתן לאבחן ולזהות ממצאים ברחם (שרירן, פוליפ) הידבקויות, שאריות שלייה ומומי רחם ... עושים זאת תוך החדרת סיב אופטי דק אל תוך הרחם דרך הנרתיק וצוואר הרחם. לכל כאב יש סיבה ולכן ולכן כדאי לבדוק למה כואב ..... לגבי אם לנסות קודם בואי תעשי את הבדיקות והייעוץ בתה"ש...נשמע מה יש למומחים לומר....ואז תדעי איך להמשיך.......לדעתי את לא ממהרת לבירור עדיף לברר ולא להיות שאננים מאשר להגיע לרופא עם כל הסיבוכים האפשריים. (טיפ קטן עד שלא תקבלי את כל התשובות אל תמהרי למיטת הניתוחים....)

lee E

New member
../images/Emo3.gifיש אחת כזו..אני.

הכאבים במשך כל החודש ואין שום קשר למחזור.

למעלה