מה לדעתכם עליי לעשות?

Diablo VS

New member
מה לדעתכם עליי לעשות?

אתמול בערב כשעמדתי בפקק עם האופנוע (כן עמדתי לא יכולתי להשתחל) פתאום הרגשתי כי אני מתקדם קדימה (כאשר 2 הברקסים לחוצים) עד מהרה הבנתי כי סבא בן 90 הדרדר עם הלנטיס שלו לתוך הזנב של האופנוע שלי והוא גורר אותי איתו קדימה ,בשניה שקלטתי זאת ציפצפתי לו והפנתי את מבטי אחורה אליו והוא שמביט בי לא מבין על מה אני מצפצף (!) אחרי כמה שניות הוא פתאום קולט שהוא דפוק והוא מועיל בטובו להניח את הרגל על הברקס כאשר אני סמטימטרים ספורים מהמכונית שלפני , כיביתי את המנוע ניגשתי לחלון שלו והסברתי לו את שעשה ביקשתי שיצא החוצה ויראה את הנזק שגרם לי (באותו רגע ראיתי רק כי המספר שלי התקפל פנימה לתוך הגלגל האחורי) , הוא יצא יראה את המספר ואמר לי כמובן "את זה אני לא עשיתי זה היה ככה" ותוך כדי הוא מקפל את המספר שלי חזרה , חזרתי על כך שכן הוא פגע בי ושאני רוצה את הפרטים שלו עד שאדע בדיוק מה ניזוק באופנוע, החלפנו פרטים ואז הוא בא אליי ביציאה שבכלל לא יכול להיות שהוא פגע בי ושהוא "מוכן" לפגוע בי שנית כדי להראות לי שזה בכלל לא הוא , מטורף? אמרתי לכם! הקיצר לא אמשיך את הסיפור ואגיע לשאלה עצמה , אחרי כן ניסיתי לדחוף את האופנוע קדימה ופתאום הרגשתי שמאוד קשה (הרגשה כמו שהשרשרת לא משומנת כלל או כמו דחיפה של אופנוע בעליה תלולה) וגם ההילוכים נכנסים לא מאה אחוז חופשי (היה לפני אבל עכשיו קצת יותר מורגש) האם כדאי לי לעבר את הביטוח (יש צד ג') ? או שהנזק מועט מידי?

JoyRider

New member
צד ג' לא יעזור לך.

אתה צריך לתבוע את הנהג או את חברת הביטוח שלו.

Diablo VS

New member
ברור לי אך האם הנזק ..

לא נחשב זעום מידי או במילים אחרות מעל לאיזה סכום בכלל שווה לערב את הביטוח?

black enigma

New member
באיזה אופנוע מדובר?

יש אופנועים למשל אופנוע מבית מטרו שכל בורג עולה שם 100 ש"ח ... תנסה לאתר את הבעיה אם חלילה קרה נזק (לא יודע איך כמה ולמה אבל ראיתי דברים מוזרים בחיים) שווה שתהיה לך את האופציה להגיש תביעה .

Diablo VS

New member
בסה"כ זהו gpx250 אבל

מהיותו אופנוע ישן (ולא יקר בעליל) אני חושש שהפגיעה אפילו שלא היתה חזקה במיוחד (נשארתי על האופנוע) יכולה לגרום לנזקים גדולים (דרך אגב gpx הוא מבית מטרו),כלומר ממש לא מתאים לי בעיות עם ההילוכים . נראה לי שאני ייגש למוסך ואבדוק מהם בדיוק הזנקים ומכמה מצלצלין צריך להיפרד, מה שמוביל אותי שוב לשאלה מאיזה סכום כדאי לי לערב את חברת הביטוח?

Aדי

New member
אגב

צד ג' בביטוח זה כיסוי למקרה אתה פוגע ברכוש של מישהו אחר (אתה הגורם לתאונה ויש נזק לרכוש שלא שלך - ביטוח צד ג' מכסה על הנזק שגרמת), וזה לא קשור לזה שמישהו פוגע בך ולך יש נזק. זה אומר שאתה עצמאי בשטח לגבי מקרה זה.

black enigma

New member
לא מדוייק , אם יש לך צג ג

חברת הביטוח שלך יכולה לטפל בעניין מול החברת ביטוח שלו , זה מה שהחברת ביטוח שלי עושה בעצם . הצד ג שלי תובע את הצד ג של הבחור השני ... משום מה ...

Aדי

New member
אתה צריך דעה של שמאי...

או לפחות מוסך (הצעת מחיר לתיקון). אחרי שיהיה לך ביד את הסכום של הנזק, תתקשר ל"סבא" שנכנס בך תגיד לו את סכום התיקון ותשאל אותו אם הוא רוצה לשלם במקום או לערב ביטוח. לפי דעתי הוא בכלל ינסה לנפנף אותך בלי כלום, ואז לא תהיה לך ברירה אלא לתבוע אותו. אגב, אני למדתי היטב שבמקרים כאלו יש לעצור מישהו שהיה עד למתרחש (אפילו אם העד ינסה להתחמק) ולקחת ממנו גם פרטים, שאח"כ אם אתה תצטרך לתבוע יהיה לך חיזוק ולא רק מילה כנגד מילה.

Diablo VS

New member
רעיון טוב - אשמע בעצתך

אם כי לגבי עד הייתי די בשוק מהסיטואציה ולא חשבתי על עדים (וחוץ מזה הייתי צריך לגונן על האופנוע שלי שהמשוגע לא "יבדוק" אם באמת הוא דפק לי את האופנוע ע"י כניסה באופנוע שוב) אני יציע לו לשלם בלי לערב את הביטוח, תודה.

tedys strm

New member
איש יקר אתה תמים ! הסבא יאכל אותך

ללא מלח. מה פתאום " .... אני יציע לו לשלם בלי לערב את הביטוח, ...." אתה לא צריך להציע שום הצעות. 1. תבצע הערכת שמאי (!) מהירה ומקיפה. 2. תתקשר אליו ותמסור לו את עלות הנזק. תשאל אם ערב את הביטוח שלו ואם מודה באחריותו. 3. אם מתכחש ומתחיל להתווכח אומר תודה רבה ויוצר קשר עם עו"ד. 4. שום דרך אחרת לא תקדמם אותך ! 5. תתיעץ עם מר נ. ברדה מהפורום. אין מומחה ממנו למה שאתה צריך לעשות. מעבר לעניין הפיצוי. זאת עוד הוכחה שבהמון מיקרים מקור הצרה מאחור. הפחיות לא מספיק נזהרות. הכיס ילמד זהירות מהי.

קרא גם לי פעם מזמן

עמדתי ברמזור ומישהוא נכנס בי מאחור ושלך אותי לצד השני של הצומת תוך כדי שאני עדיין יושב על האופנוע! (הרגשה של כדור ביליארד) לאחר מכן הרגשתי שהשרשרת רפויה וחשבתי שלא קרה כלום ו"כולה" זז לי הגלגל האחורי על הציר ומתחתי את השרשרת. מאוחר יותר הסתבר לי שנדפק הג'אנט של הגלגל האחרוי. ג'אנט זה רכיב בכלל לא זול. מציע לך להתיעץ במוסך או לבדוק העצמך שהג'אנט לא התעקם (בדיקה פשוטה, תרים את החלק האחורי ותסובב את הגלגל ביד , אם הוא עקום מיד תבחין בזה, לא לבצע עם מנוע עובד, שלא תאבד אצבע בשרשרת!)

למעלה