מה לדעתכם הסבירות

sbenzvi

New member
מה לדעתכם הסבירות

לשבור כ- 5 חוליות צוואריות + עוד איזה שניים בגב ולהשאר בחיים? ומה לדעתכם הסבירות במצב זה להשאר ללא חסכים נוירולוגיים? תענו ובתמורה אספר לכם משהו מעניין....

הסיכוי לשרוד

תשמע הסיבה למוות או לפגיעה נוירולוגית כתוצאה משברים בעמוד השדרה לכל אורכו, היא לא ישירות בגלל שבירת החוליות, אלא בגלל פגיעה בחוט השדרה העובר בינהם. שבר בחוליות הצוואריות ושבר בשאר החוליות, יכול לפגוע בחוט השדרה, אם השבר הוא שבר תזוזה בצורה שפגעה בחוט השדרה. כלומר- יכול להיות שיהיה שבר אבל אם נקבע את הפצוע כמו שצריך ולא נטלטלו, והשבר בעצמו לא פגע בחוט השדרה. יכול להיות אפילו שלא תהיה שום פגיעה נוירולוגית. אבל במקרה שתהיה תזוזה, טלטול, החוט בהחלט עשוי להפגע אז הכל בעצם תלוי בעוצמת הפגיעה, סוג השבר, ואיכות הטיפול בשטח ובהמשך מבחינת שמירה על קיבוע. כמובן שהסיכויים למוות יהיו גבוהים מאוד כשיש פגיעה בחוט השדרה הצווארי.

ושאלה... תיאורטית

אם ניקח אחד ששבר עמש"צ (מפרקת) וקרע את חוט השדרה ונחבר אותו למכונת לב ריאה ומכונת הנשמה הוא ישרוד ?

amitp

New member
לא

במידה ופגעת בקישור למערכת העצבים המרכזית (אני לא מדבר על פגיעה בחוט השידרה באיזור המשרת רק עצבים מוטוריים פריפריים, פגיעה שתגרום לשיתוק גפיים למשל) אותו אדם לא יוכל לשרוד שכן הפגיעה תפגע גם במרכז ההכרה, התרמורגולצייה ובעוד מנגנוני בקרה מגוונים של מערכת העצבים המרכזית על תפקוד הגוף (הכבד לא יעבוד כמו שצריך, כלי הדם ועוד).

amitp

New member
אני מניח

ששרון מודעת לסיכוי... אז לטובת שרון אני אספק את התגובה המתבקשת - ~0? :)

sbenzvi

New member
ראשית - אני בת ועכשיו עמית יכול

להגיב ב"תוכיחי"). שנית - לא ממש ענית על השאלה. ברורה לי העובדה שהגורם לפגיעה נוירולוגית היא פגיעה בחוט השדרה אם ע"י לחץ/קרע וכד'. - לא זאת שאלתי.... ואכן מה הסבירות שישאר בחיים - לא גבוהה... מה הסבירות שלא תהיה פגיעה נוירולוגית כלל (בהתחשב בעובדה שמדובר על מספר רב של שברים - מספר חוליות) - גם לא גבוהה בהתחשב בעובדה שיש להניח שאנרגיה גבוהה נדרשה על מנת לשבור את החוליות באדם צעיר. מה גם שלרוב תהיה גם פגיעה ברקמות הרכות ותתכן בצקת שיכולה גם ללחוץ ולגרום לפגיעה זמנית או מוחלטת אןם(אך כאן אפשרות הטיפול היא הרבה יותר מוצלחת). ולמה אני מספרת לכם את כל זה - או בעצם למה שאלתי... כי לאחד מבתי החולים הגדולים, במרכז הארץ, הגיע בחור ששבר 5 חוליות צרוויקליות ועוד איזה שניים בגב (לא יודעת בדיוק באיזה חלק) בתאונת דרכים. הוא אינו מועמד לניתוח ואין, לא היו ויש להניח שגם לא יהיו, לו חסכים נוירולוגיים! לא מדהים?! אותי זה הדהים - גם את הרופאים....

למעלה