מה לדעתך ההבדל בין

צ ל י ל 8

New member
מה לדעתך ההבדל בין

קלף הצדק לקלף מלך החרבות? שניהם מדברים לדעתי על שפיטה.. ל הצורך בהיגיון, על טוב ורע.. ובכל זאת.. ?

צ ל י ל 8

New member
לדעתך=לדעתכם ../images/Emo163.gif

לא יודעת למה יצא לי ככה

לדעתי יש הבדל.

אין קלפים האומרים אותו דבר אחרת אוצר המילים בקלפים יהיה דל. אס החרבות מראה החלטות חדשות וחותכות. מילים ברורות וישרות. חיתוך החלטי ונוקב. היד מאוגרפת סביב ניצב החרב לעומת אס המטות. מלך החרבות מראה אינטרסים עצמיים, שכל רב, היגיון. אינטואיציה מפותחת, תשוקה נסתרת. "חרבו אינה ישרה" לכן הוא יכול לסדר את דבריו לפי רצונותיו, כמו איש מכירות. "ידו מאוגרפת על ירכו" סמל ליכולת התפרצות כועסת (במילים). צדק. חרב ישרה- מסמלת דיבור ישר והוגן, מאזניים ביד השניה מחזקים זאת. מאזניים זה המזל היחיד בגלגל המזלות שאין בו חיים, זה מזל דומם המסמל חוק, דין, ללא פשרות, ללא בעיות רגשיות. באהבה לך מיקי

אורי רז

New member
אני מסכים עם מיקי ורוצה לחדד נקודה

את קלף הצדק אני רואה כרשות השופטת (כדין והדיין). את קלף הקיסר אני רואה כרשות המבצעת (ראש הממשלה). מלך החרבות לוקח משהו מזה ומשהו מזה - קרוב במשמעותו לביטוי האנגלי Judge & Executioner (השופט והתליין), לדוגמא קצין צבא שצריך לחתוך החלטה בשטח ואז להוביל ("אחרי !") את החיילים לביצוע. בהיבט חיובי הוא דומה לשלמה המלך - שצריך להכריע של מי התנוק, מקרה בו האכזריות היא עין החושפת חכמה.

צ ל י ל 8

New member
יא.... ../images/Emo51.gif ../images/Emo45.gif

אורי, אהבתי את האנלוגיה שלך לרשות השופטת, הרשות ההמבצעת, ומה שבינהם
מיקי.. נו.. מה...
וזה גם מתאים למה ששאלת באחד השרשורים כאן: מה ההבדל בין 10 חרבות למוות. הרי שבשניהם יש סוף... (אבל יש טיפה שינוי שאני חושבת, ואני אכתוב אותו שם) לפעמים אני מוצאת את עצמי תוהה בין זוגות של קלפים על המשמעות המאוד קרובה שלהם, ולצערי קצת קשה לי להבחין בין הדקויות

למעלה