מה לגבי סוסים?

ori190

New member
מה לגבי סוסים? ../images/Emo12.gif

ראיתי הודעה של מישהי בפורום אחר. היא שאלה שאלה מעניינת: הרי כולם מסכימים שסוס זו חיה אצילית ונבונה, יפה ומושכת, רבים מאיתנו חולמים כילדים על סוסים שאולי נגדל כשנתבגר, ולמרבה הפלא לסוס אין כמעט התיחסות כחית מחמד, בכל אופן לא בפורומים באינטרנט. אני לא חושב שזה רק בגלל שזה מסובך ביותר כיום להחזיק סוס - צריך לגור במושב וכולי - אבל הרי רבים מהנכנסים לפורומים של חיות מחמד אין להם חיה גם כן ובכל זאת הם מתעניינים... סתם נקודה למחשבה

2 Koma

New member
הצדק עימך אורי.

הסוס הוא חיה מדהימה ואצילת שמסמלת את החופש, את הפרא , את היופי הטבעי. לצערי בני האדם מקלקלים גם את זה, והפכו את הסוסים לאובייקט פאטתי של רסנים, אוכפים, ותחרוית התערבות. אין דבר יותר מדהים ויפה לראות עדר של סוסי בר פראיים רץ במהירות, באוושת הרוח... הסוס תופס בישראל פינה מאוד קטנה בליבות האנשים,ולא זוכה ליחס המגיע לו. הלוואי ועוד אנשים יראו את היופי והחן שבחיה המדהימה והחכמה הזאת, ויתיחסו בהתאם.

musmus

New member
כתבתי הודעה

וזה לא קפץ אז עכשיו אני מקפיץ כדי שתראו את ההודעה על העמותה להגנת הסוס

shanty.G

New member
מוסמוס, בבקשה תגיד שעוד לא עזבת../images/Emo2.gif

את הרשת!!! אני לא מוכנה לקבל את הגזרה! האם קיבלת את המייל ששלחתי מוקדם יותר? מקווה שהשאלות לא ישארו להן באויר...

ori190

New member
אלטע זאכן עדיין פועל

מה שמזכיר לי, האם מישהו יודע אם יש פיקוח על מצבם של הסוסים והחמורים ש"עובדים" בכבישים עם אלטע זאכן? המצב שלהם נראה לי איום. מקווה שאני טועה

fishkey

New member
אתה צריך להחליט האם אתה

מעונין בסוס כחיית מחמד(כמו שציין קודמך)או כחיית בר. בארץ לא יהיו סוסי בר זה ברור לכל, ולא תראה סוסים רצים בטבע (מלבד אולי בגולן). הבעיה היא בהתייחסות הכוללת לסוסים כחיית עבודה ואת זה צריך לשנות, בודאי לגבי סוסי רכיבה. בעולם סוסי מירוץ לרוב נחשבים כחיות עבודה, ועל כן לדוגמא הרבה פעמים בוחרים בעלים שלא לטפל בפציעה, אלא להרדים את הסוס. כמו שכולכם ציינתם יש מעט מאד כניסות לפורומים שעוסקות בסוסים, וזה חבל שכן ענף זה היה בצמיחה מתמדת בשנים האחרונות.

למעלה