מה לגבי הרפס??

Hatulu

New member
מה לגבי הרפס??

לבעלי יש הרפס על השפתיים. הוא יכל להדביק את הקטנצ'יק? הוא רק בן שלושה שבועות. מה עושים? הוא יכל לטפל בו או לא?

רחלילי

New member
בעיה

מה שעושים זה שבעלך לא רק שישים על עצמו זובירקס על השפתיים אלא גם שיקנה בבית מרקחת חבילה של מסכות חד"פ וכשהוא קרוב אליו שישים אותם. בנוסף הייתי מתייעצת עם רופא לגבי זה. בזמנו חששתי שלי הולך לצאת משהו כזה (בסוף לא יצא) וזה ההנחיות שאני קיבלתי.

Hatulu

New member
תודה, אז אני מבינה ש

התינוקי יכל להדבק... מחר אתייעץ עם רופא.

היפוטטית הוא יכול להדבק

אבל אני מגדלת כבר יותר משנתים ילדה ועברתי לפחות 10 התקפים בלי מגנים מיוחדים- רק עם התאפקות נשיקות שגם לפעמים חרגתי ממנה....

isidora

New member
שיזהר! מאד!

לבעלי יש הרפס ואני מעולם לא נדבקתי אבל השבוע הבת שלנו (שנה ו 5 ח') נדבקה וזה נורא ואיום! ההידבקות הראשונה היא הכי גרועה כי לא מדובר רק על פצע על השפתיים אלא גם על נפיחות בחניכיים ופצעים בחך. הילדה אומללה לגמרי, מקבלת זובירקס בסירופ, עם חום ומרגישה זוועה. בנוסף, אני לא יכולה להניק כדי לא להדבק בעצמי (אם כבר היה לי הרפס אז ההנקה היתה דווקא טובה, כי יש בחלב האם נוגדנים) בקיצור - עדיף שיתרחק ממנה לכמה ימים מאשר האשמה שירגיש אם חלילה היא תידבק...

Bmaya

New member
אולי אפשר להניק עם פטמת סיליקון

נראה לי לא הגיוני לא לתת לילד חלב אם (שיש בו נוגדנים והוא חשוב לילד) בגלל זה. אפשר גם לשאוב..

פיתהבלי

New member
בגילו יש חשיבות להנקה

אם את מעולם לא נדבקת סביר להניח שיש לך נוגדנים (כי בטח כבר נחספת להרפס של בעלך טו של אחרים) הנוגדנים עוברים לילוד בחלב אם ולכן הסיטכוי שיחלה בגיל זה קטנים. לאחר השתפסיקי להניק - זה כבר יותר מסוכן... למרות שהרפס מופיע פעמים רבות אצל מי שנחשפו פעם בעבר וכול לצוץ אחרי שנים...

isidora

New member
האם את רופאה מומחית לרפואת הפה?

כי מה שכתבת לא נכון. אם מעולם לא נדבקת אין לך נוגדנים. נוגדנים יש רק למי שנדבק במחלה. אותם נוגדנים, אגב, אינם מחסנים תינוק יונק אלא יכולים לסייע לו להתמודד טוב יותר עם המחלה במידה וידבק. התשובה שכתבת אינה נכונה ויש בה מידה של חוסר אחריות. הסיכוי של התינוק לחלות אינם קטנים אלא גדולים. הרפס היא מחלה מדבקת מאד.

לי גם היה ולא קרה כלום

יצא לי אחד מכוער בדיוק אחרי הלידה. אז קודם כל אם שמים זובירקס ממש בשלב ההתחלתי זה עוצר את ההתפתחות. ובכל מקרה זה מדבק רק בשלב של השלפוחית. אח"כ כשזה הופך לפצע כבר אין סיכון (זה סתם נראה ומרגיש דוחה). פשוט להמנע מנשיקות וגם לשטוף ידיים טוב טוב אחרי מגע בפצע.

ניליא

New member
הי שלום , קודם כל מזל טוב.

גיסי פרופסור לרפואת עור. שלחמי היה הרפס בשפתיים הוא ביקש מבעלי בעדינות שיגיד לסבא לא להתקרב אליו. מכך אני מסיקה שזה מדבק. תתיעצי עם רופא עור , זה בעיני הכי חשוב. לא כל אחד יודע את הסיכונים שתהיו בריאים ושנה טובה.

EHEH

New member
גם אני סובלת מהרפס

ושני הגוזלים שלי לא נדבקו ממני אף פעם, למרות שאני מידי פעם חורגת ומנשקת....אי אפשר להתאפק.

isidora

New member
אני מבינה שקשה מאד להתאפק

גמני נאלצת עכשיו להתאפק כדי לא להדבק בעצמי. אני עדיין מנשקת את מאיה אבל צריך להקפיד שלא יהיה מגע של הרוק שלה עם איזשהו פצע שלי, או עם הרוק שלי. (זה מזכיר את וירוס האיידס, גם ההרפס הוא וירוס שעובר בנוזלי הגוף) אני חושבת ששוה להתאפק. יכולה רק לספר לך על רגשות האשמה של בעלי שיכול להיות שהוא הדביק את הילדה (למרות שבהחלט יכול להיות שהיא הביאה את זה מהגן)

רוית ב

New member
כן הוא יכול להדביק../images/Emo18.gif

ברגע שמרגישים "עקצוץ" זה סימן שההרפס בדרך והוא מדבק עד שהשלפוחיות מגלידות. לכל בני האדם כמעט יש את נגיף ההרפס קיים במערכת אבל הוא לא פעיל הוא פעיל במקרים מסויימים, בהדבקה, בכשל של מערכת חיסונית קל (חום או שפעת) ובמצבי מתח שונים אסור לו לנשק את הילד! הוא חייב ליטול ידיים לפני שהוא ניגש אליו הרפס יכול להדביק גם באף או בעיניים או בעוד מערכות "לחות" בגוף זו בעיה של ממש. שיהיה לך בבית תמיד את המשחה זובירקס לבעל וקצת זהירות מודעת בעיקר של היגיינה. זה הכל. בריאות!

למעלה