מה לבחור?

מה לבחור?

שלום . הייתי בעבר בייעוץ תעסוקתי בו המליצו לי ללמוד אדריכלות. למרות זאת הלכתי ללמוד הנדסה כימית. לאחר זמן לא רב כלל פרשתי עקב חוסר העניין והקושי. כיום אני בבעיה כי אני חוששת שדרך החלטת ההחלטות שלי בחיים אינה נכונה. תמיד אני שוללת ועל פי כך בוחרת (למרות שבסופו של דבר אני מאושרת,פרט למרקה הכימיה.).אני רוצה הפעם לעשות את ההחלטה הנכונה אבל איך? היו לי כמה התלבטויות ובניהם אדריכלות(הנדסאי-האם כדאי? כולם אומרים לי לברוח מזה כמו מאש) ומה שיותר מעניין אותי אלו תחומים כמו עבודה סוציאלית וריפוי בעיסוק (עבודה עם אנשים) אך לע"ס כבר נגמרה ההרשמה (ההרשמה יחסית מוקדמת ולא היה לי די זמן להחליט מרגע שפרשתי מכימיה) ולרפוי בעיסוק אני לא מתקבלת.. מה אתם מציעים? כבר אין לי זמן אני כבר די מבוגרת ולא יכולה לדחות את לימודי לשנה הבאה .עיזרו לי

parw

New member
ממילא רוב המקצועות כבר הסתיימה ההרש

להם לסמסטר חורף את יכולה לחכות לסמסטר אביב ואם כבר את מחכה תעשי פסיכומטרי עוד פעם אולי יתמזל מזלך ותביאי ציון גבוה ואז את יכולה להתקבל לריפוי בעיסוק,שווה לחכות אם בסופו של דבר משיגים מה שרוצים באמת. ואם הם יעצו לך אדריכלות נוף או כול דבר אחר זה לא הכרחי ללמוד את המקצוע הזה.תעשי מה שאת רואה נכון אך אל תתעלמי מהעובדות גם(מצב השוק,הביקוש והקושי וכו..)

בחירה

הנדסאי אדריכלות- קשה להתפרנס מתחום זה, וגם אפשרויות הקידום מצומצמות. אם עו"ס מענינית אותך מוטב להמתין שנה ולהתחיל ללמוד תחום מענין מאשר להזדרז ללמוד השנה תחום שאינו מענין.

stkachov

New member
שאלה יותר מחודדת

יש לי ידידה שעוד סמסטר תסיים הנדסאי אדריכלות בבית ספר להנדסאים בטכניון. האם היא תתקשה למצוא עבודה בתחום? ואם תמצא לבסוף, מה יהיה שכרה במקצוע? ועד כמה יש שיפור בתעסוקה אם היא תמשיך למהנדס?

הנדסאי אדריכלות

היא עשויה להתקשות במציאת עבודה. בנוסף, קיימת השאלה איזו מן עבודה הן מבחינת תכנים ותפקידים, והן מבחינת תנאים. אחד התסכולים במקצוע שאחרי לימודים של שנתיים מוטלים עליך תפקידים שאינם ניצול/מיצוי של המיומנויות שפתחת. לא ניתן להשלים תואר ארכיטקט מלימודי הנדסאות אדריכלות.

oferp

New member
מה לגבי הנדסה אזרחית?

האם המצב טוב יותר או גרוע יותר? אני מדבר על מהנדס אזרחי מהטכניון..

כה לתשובה יותר מוסמכת ממני אמנם

אבל לגבי הלימודים והאוירה תכל'ס אניודע שבשניםןהאחרונות עשו לפקולטה להנדסה אזרחית(וסביבתית) בטכניון שיפור תדמית רציני במסגרתו נבנב מבנה חדש מדהים(בניין רבין)..לא יודע אם זה צריך להיות שיקול אבל זה בהחלט טוב לדעת...

בניה

הן האדריכלים והן מהנדסים אזרחיים מושפעים מאד ממצב ענף הבנין כמובן. מקצועות אלה נתונים תדיר לתנודתיות הנובעת מכמות התחלות הבניה. במצב של מיתון, כמו בהווה, אפשרויות התעסוקה מצטמצמות, בתקופות אחרות (גל עליה למשל) יש להם פריחה.

למעלה