מה לבחור

iswordk96

New member
מה לבחור

היתי רוצה לשאול מה עדיף ללמוד VB או VC ומה יותר קשה ללמוד. והאים שפות התיכנות יותר קשות ממה שאני יודע c++/c , pascal ASSMBLER , JAVA. למה אני שואל כי קצת שכחתי אני בצבא כבר שנה שכחתי מה זה לתכנת אז מה אתם אומרים .

IdanR

New member
אם אתה כבר יודע את כל אלה...

אז VB בשבילך יהיה ממש קל, איך אומרים - Pieace O´cake זה תלוי מה בדיוק אתה מתכוון לתכנת. תוכנות גרפיות כגון משחקים נוח ויעיל יותר להכין בVC, לעומת זאת, אפליקציות פשוטות ניתן להכין בVB ביתר קלות ובלא זמן. אני אישית הייתי ממליץ על VC, זה יותר קשה ומסובך, אבל גם יותר מקצועי ומגוון האפשרויות גדול יותר, ואם אתה כבר יודע ++C, אז כל מה שצריך זה להשקיע קצת. כמובן, אתה יכול לעשות כמו שהרבה אנשים עושים, וללמוד את שניהם.

philips

New member
המממ.הרשה לי לחלוק

איני יודע מהי רמת ידיעותך בתחומים שציינת.. אך דבר אחד בטוח לא הייתי לומד ומשקיע בו כיום והוא VC.. VC אינה יותר מקצועית...לכל היותר - היא הרבה יותר מעיקה... אני מסכים שהיא הרבה יותר קשה ומסובכת (שלא לצורך - גם לדעת מיקרוסופט). ההערכה העצומה שרוכשות חברות בארץ ל VC , הינה פרק עצוב בפני עצמו ולא נתייחס אליו כרגע... אני אישית משתדל להיות אובייקטיבי ולא להתנגד למיקרוסופט ולכן אציין ש C# הינה בחירה מצויינת לרוב תחומי התכנות שיעניינו אותך . גם VB.NET הינה בחירה לא רעה.... שתיהן אמורות להיות קלות ללימוד בהתחשב ברקע שלך... המלצתי היא כמובן על JAVA (אם יש לך ידע בסיסי , על אחת כמה וכמה) ולגבי סיבות טובות מדוע עדיף ללכת על המקור- JAVA ולא C#....לא חסר....

voguemaster

New member
נכון, אבל הרשה לי לחלוק על דבר אחד

דוט NET לא יפעל. נקודה. לא בעולם האמיתי. אלי

philips

New member
הממ...אולי...

הנקודה שהעלית היא נקודה מעניינת מאוד.... כעיקרון , דוט נט נהנה משני דברים - בנוי על עקרנות טכנולוגיים של J2EE (JAVA) שהצליחו ובגדול (ועדיין מצליחים).... ודבר שני - גב חזק מאוד וכספי מאוד של מיקרוסופט.... ולכן סביר שיצליח ... מצד שני , אם קוראים את כל החומר האובייקטיבי בתחום , ואת כל דעות האנליסטים... נראה שעולם התכנות מעדיף או לעבור לכיוון ה JAVA או להישאר בכיוון הזה , ואף אחד לא נחפז לעבור לכיוון ה .NET.... (ולטעמי האישי - בצדק גמור...) מכיון שהקרב רק בהתחלתו , אני מקווה אישית ששתי הפלטפורמות יהיו קיימות והתאימות ביניהן תהיה טובה - דבר שיתרום רבות לתעשייה (ובעיקר למתכנתים)

TZURYOAV

New member
תגידו לי באיזה מוסד אתם מאושפזים?

.NET עוד לא הושק רשמית ואתם כבר משווים אותו לשפה שרצה כבר כמה שנים ועדיין מדשדשת במקום? אני מעריך ש .NET הולך להיות להיט!! אל תקשיבו לכל ה"מומחים" תסתכלו מה המתכנתים אומרים על זה!!! זה להיט!! פשוט להיט!! כל אחד יכול למצוא שם משהו שמתאים לו! דרך אגב מי שטוען ש NET בנוי על טכנולוגיה של JAVA פשוט לא מכיר את .NET......וגם לא את JAVA(כמוני וגם לא רוצה להכיר...) C# היא השפה הרשמית העתידית של המתכנתים במיקרוסופט!!! ו WINDOWS.NET קרוב יותר מתמיד..... COM מת יחי דוט נט!! יואב צור

philips

New member
היסחפות קלה-כבדה

קודם כל..אני מסכים לגבי - COM מת (ותודה לאל שכך), יחי דוט.נט..... לגבי שפה שמדשדשת.... נראה לי שנכנסת כאן לויכוח ילדותי משהו... גישת האני ואפסי עוד -"אל תקשיבו למומחים" או במקרה זה לעובדות.. לא מובילה לשום מקום.... בתור מישהו שמכיר את JAVA לקרביה ואת דוט.נט בצורה טובה מאוד (לאחרקריאת 2 ספרים, 3 קורסים , וכמה ימי סמינרים)....אומר לך שאם היית מכיר את השפות וקורא מה שכתבתי , הייתי רואה שעל בסיס העקרונות אותם ניסתה להטמיע JAVA , קמה ה DOT.NET -- זו לא אותה טכנולוגיה.... ההבדל כמו תמיד הוא שהפיתרון המיקרוסופטי הוא טוב אך כובל למיקרוסופט בעוד ש JAVA מספקת את כל אותם יתרונות בלי להיות כבולים.. C# אולי לדעתך היא השפה הרשמית של המתכנתים וטוב ש VC++ הולכת לגן עדן של שפות התכנות (או שמה גיהנום)... אבל גדולים ממני וממך ומכוני סטטיסטיקה רבים שבדקו את היענות השוק לסביבה ואת בעיותייה קבעו באופן מוחלט - שאף אחד בעולם לא מתלהב מ DOT.NET.. בעיקר אולי בגלל היות המתכנתים כבולים למיקרוסופט.. דוט נט היא מוצר טוב מאוד וכנראה ששטיפת המוח המיקרוסופטית עבדה בישראל לא רע בכלל.... לגבי מציאת כל אחד מה שמתאים לו.... משפט לא ברור , אך בכל מקרה זה אינו יתרון יחיד של .NET , ואם כוונתך לאפשרות לכתוב בכמה שפות שונות והכל יתקמפל ביחד - אז "האופצייה" הזו ב .NET היא בינתיים מאוד בעייתית.... וכנראה לא תהיה בצורתה המפורשת... לאור כל ה REJECT שהתקבלו מהשוק , מיקרוסופט החליטה לשנות את הגישה ולהוציא את C# כשפה העיקרית (הרבה מאוד דמיון ל JAVA).. ולהפוך את VB לשפת RAD מוחלטת...... להבא, אם ברצונך לנהל דיון ענייני ...אשמח.... אך חזרה על דברי סוכני המכירה של מיקרוסופט , אינה מהווה תחליף לעובדות.. כל זאת נאמר תוך כבוד רב לסביבת DOT.NET ,שבהחלט תורמת רבות להתפתחות התעשייה הזו ומכילה אכן מספר חידושים מעניינים מאוד...

חובבן

New member
מה קובע אם שפה תצליח או לא?

ברור שיש משקל לתכונות (סינטקט, סמנטיקנ קומפיילר) ולכלי העבודה (דיבגר, סביבת פיתוח, ספריות) אבל.. מה שחשוב באמת זה שיווק, תאימות לאחור ושיווק (כן פעמיים!). היו (ויש) שפות oop יותר טובות מ ++C. למה היא כל כך הצליחה? היא תואמת ל C, שמתכנתים רבים כבר הכירו והיא אומצה ע"י חברות גדולות (Microsoft). ויכוחים על איזו שפה יותר טובה small-talk או CL הם נחמדים אבל מה שקובע באמת זה מה שבילי גייטס מחליט. תתארו לעצמכם שממחר (או עוד שנה) שום שפת פיתוח חוץ מ #C לא עובדת על Windows. מה יעשו חברות התוכנה? יעברו ללינוקס או ישלחו את התכנתים לקורס ב #C?

amni

New member
שיווק לא ישכנע נטישה של נסיון שנים

לדעתי מרבית התוכניתנים לא ינטשו את VC++ תקופה ארוכה, גם אם יבטיחו להם שכלי תוכנה אלטרנטיביים הם מופלאים. הם השקיעו *שנים* של נסיון בתחום מסויים ומרצונם החופשי לא יצאו ללימוד כלי תוכנה שיתנו פירות, אולי כן ואולי לא, לאחר *שנים* של נסיון נוסף. אם מייקרוסופט תנסה לשלול את השימוש בפלטפורמות מוכרות של VC++ ודומיהן, הם יגלו שאין מתכנתים לפלטפורמות החדשות. הם יאלצו מהר מאוד לשמר את האפשרות להמשיך בתיכנות בפלטפומות הישנות. ראיתי סטטיסטיקה שלפיה מתכנתי קובול הם משהו כמו רבע ממתכנתי היום. כן ממש כך. מדוע ? משום שלימוד כלי תוכנה הוא עניין מאוד שמרני בגלל הזמן שהוא דוקש.

TZURYOAV

New member
מיקרוסופט מצטיינים בתאימות לאחור

וזה לא דבר של מה בכך עבור חברה שמשפרת את המוצרים שלה כל הזמן(נא לא לזלזל) אף אחד לא ישלול את VC אבל לטווח הארוך הוא כמובן יגווע,כמו כל תוכנה שלא מתחדשת דרך אגב השיווק ועוד איך משכנע...על בועת ההייטק שמעת? שכל חברה ש"המציאה" פיפס גייסה מיליונים.... למי שמתחיל ללמוד עכשיו אני ממליץ להתמקד ב .NET ולא ב MFC או אפילו ATL-WTL יואב צור

תמר,

New member
../images/Emo6.gif

הדבר העיקרי שמיקרוסופט לא מתמחים בו זו תאימות לאחור. ושמירה על תאימות לאחור זה אחד הדברים החשובים ביותר כאשר בונים גירסה מתקדמת יותר לתוכנה.

voguemaster

New member
הגיחוך, הגיחוך

פשוט נובע מהכרות די מעמיקה עם פלטפורמת ה-WIN32 המהוללת. בין אם אלו API או מחלקות ב-MFC או מה שלא תרצה ידידי, תאימות אחורה, אין! אם אתה רוצה דוגמא לתאימות אחורה, הדבר הכי קרוב שיש אלו ספריות תחת UNIX-ים שונים, וכמובן איך לא, ג´אווה... יחסית לכמה שמיקרוסופט טוענים שיש להם תאימות אחורה, אני רואה יותר ויותר תוכנות שיש להן 3 ואפילו 4 גרסאות שונות. איזה גרסאות ? אחת ל-98/95, אחת ל-NT, אחת ל-2K, ואחת ל-XP. אז נכון, ההבדל בין 2K ל-XP מבחינת ה-KERNEL הוא לא גדול, אבל יש הרבה דברים אחרים במערכת הפעלה חוץ מ-KERNEL. לכן גם אם תוכנות עובדות על שתיהן ביחד, זה עדיין מותיר לך שלוש גרסאות שונות של כל דבר. חמודי, זאת לא תאימות אחורה. רק בדברים מאוד פשוטים יש תאימות אחורה בין מערכות שונות של מיקרוסופט. טמבל ? לאאאא.. ממש לא נראה לי. לא שווה התייחסות מצידי בכלל. אלי

TZURYOAV

New member
אתה חסר הבנה בסיסית!

העובדה שיש מספר גרסאות לא מראה על חוסר תאימות לאחור,אלא על שימוש ב תכונות חדשות של מערכת ההפעלה,יחסית לחידושים ולטכנולוגיות של מיקרוסופט התאימות לאחור שלה היא מרשימה,צריך לזכור שלא הכל בידיים שלה כלומר חומרה,סטנדרטיים,חוקים וכדומה. טמבל זו תגובה ברמה של "חחחחחחחחחה" או משהו דומה. יואב צור

voguemaster

New member
הממממ

CPP הצליחה כי היא תואמת ל-C. טוב ויפה. למה C הצליחה ?? כי היא שפה טובה ? עשה לי טובה.. C הצליחה כי UNIX הצליחה. פשוטו ומשמעו. ביי

gilad_no

New member
ומאיפה ידידי המלומד מסיק זאת ?

כולנו יודעים שכאשר מייקרוסופט רוצה משהו, בדר"כ היא מסיגה אותו. נכון שרוב העולם אוהב לשנוא את מייקרוסופט אבל העובדות מדברות בעד עצמן: רוב האנשים מעדיפים לעבוד תחת מייקרוסופט. המוצרים שלהם אולי לא הכי טובים, ואתה יכול לטעון שלינוקס יותר יציבה, אבל אין מה לדבר על הפשטות. קל להשתמש בחלונות וקל ליצור אפליקציות מורכבות בעזרת VB ובעזרת MFC. והדוט.נט תתפוס בסופו של דבר. הרבה יותר קל לעבוד איתה מאשר עם גאווה. ודבר אחרון: למי שדואג, מייקרוסופט גם חתמה שיתוף פעולה עם חברה מסויימת להמרת הטכנולוגיה ללינוקס. מה שאומר שיהיה ניתן להריץ את היישומים גם על לינוקס

למעלה