מה לא ללמוד?

gaya45

New member
מה לא ללמוד?

1.אני כרגע לומדת באוניברסיטת חיפה תואר 1 מסלול דו חוגי שירותי אנוש+חינוך אני רוצה לעזוב את אחד מהחוגים ולעבור למערכות מידע .השאלה היא איזה שילוב טוב יותר. אני יותר נמשכת לעבודה בתחום החינוך(לא הוראה),בכיוון של פיתוח קורסים ממוחשבים ,מחשבים בחינוך ,מאגרי מידע חינוכיים .מצד שני התואר של שירותי אנוש נותן הרבה השכלה כללית ,ואוכל להשתלב באירגונים לא רק חינוכיים.אני נמשכת יותר לחינוך ,אבל לא רוצה שיסגרו לי אפשרויות תעסוקה.האם יש ביקוש רב לאנשי מערכות מידע בתחום החינוך? 2.אם ארצה לעבוד בחברת הייטק האם יהיה מספיק ההשכלה שארכוש במסלול דו חוגי? האם אני יכולה בביטחון ללמוד מה שאני רוצה(חינוך +מערכות מידע) ולהתקבל לעבודה בעתיד בהיי טק ?

ומה כן

1.אני כרגע לומדת באוניברסיטת חיפה תואר 1 מסלול דו חוגי שירותי אנוש+חינוך אני רוצה לעזוב את אחד מהחוגים ולעבור למערכות מידע .השאלה היא איזה שילוב טוב יותר. אני יותר נמשכת לעבודה בתחום החינוך(לא הוראה),בכיוון של פיתוח קורסים ממוחשבים ,מחשבים בחינוך ,מאגרי מידע חינוכיים .מצד שני התואר של שירותי אנוש נותן הרבה השכלה כללית ,ואוכל להשתלב באירגונים לא רק חינוכיים.אני נמשכת יותר לחינוך ,אבל לא רוצה שיסגרו לי אפשרויות תעסוקה.האם יש ביקוש רב לאנשי מערכות מידע בתחום החינוך? נכון להיום, לא ממש... 2.אם ארצה לעבוד בחברת הייטק האם יהיה מספיק ההשכלה שארכוש במסלול דו חוגי? האם אני יכולה בביטחון ללמוד מה שאני רוצה(חינוך +מערכות מידע) ולהתקבל לעבודה בעתיד בהיי טק ? מערכות מידע מכוון יותר לצד הארגוני -ניהולי . הוא לא יקנה לך את המיומנויות לפיתוח תוכנה חינוכית או קורסים ממוחשבים.לשם כך רצוי ללמוד מדעי המחשב.

gaya45

New member
אתם בטויחים?

אני חשבתי ללמוד פיתוח וניהול מערכות חינוך+מערכות מידע וךתואר שני אפשר פיתוח מערכות בחינוך התמחות במחשבים בידיעון של מערכות מידע ,אפילו כתוב שקיים שילוב כזה ושאפשר לעבוד בפיתוח טכנולגיית המידע,והדרכה ממוחשבת לגבי שירותי אנוש הם כותבים שאפשר לעבוד במערכות מידע לניהול משאבי אנוש השמה בעיסוקי טכנולוגיית מידע ,ייעוץ אירגוני. אותי אישית מעניין יותר חינוך,אבל אתם אומרים שאין בזה עבודה אז יותר טוב להישאר אם שירותי אנוש ?

מערכות מידע

לא הבנתי לאיזה ידיעון את מתייחסת. בחיפה החוג עצמו נקרא מערכות מידע ניהוליות.

gaya45

New member
לא מדובר בידיעון כללי

מדובר בספרון קטן( 4עמודים)רק של החוג למערכות מידע ניהוליות,שאפשר לקחת אותו במזכירות של החוג או במחלקה לנרשמים,יש במחלקה לנרשמים תפריטים כאלה לגבי כל החוגים,ידיעון זאת מילה לא נכונה,אתם צודקים.

מערכות מידע ניהוליות

וממה שאני מבין הדגש המופיע גם בשם החוג הוא על ההיבט הניהולי, ולא על הכשרה לפתח תוכנה הדורשת ידע מעמיק בתכנות וכו', נושאים הנלמדים במדעי המחשב. החוג מציג עצמו בידיעון כ:"מטרת החוג היא להכשיר אנשי מקצוע בתחום מערכות המידע הניהוליות. תפקידם של אנשי מערכות המידע הוא לנתח ולאפיין את צרכי מערכות המידע של הארגון, לתרגמם לפתרונות טכנולוגיים, ולעסוק במימוש הטמעה, וניהול של פתרונות אלה. אנשי מערכות המידע פועלים הן במסגרת מחלקות ייעודיות בארגון, הן במסגרת מחלקות המשתמשים, והן כיועצים."

gaya45

New member
אוקיי אז תכלס

כדאי יותר ללמוד שירותי אנוש עם מערכות מידע?

gaya45

New member
דרך אגב יש קורסים של תכנות

הקורסים: תכנות עסקי-גאווה מסדי נתונים שפת C קורס בחירה- פיתוח בסביבת WEB זה לא שמתעלמים מנושאי תיכנות,לא ניתן להשוות למדעי המחשב כמובן ששם זנ יותר מעמיק .

למעלה