חשוב להבהיר...
שאלה נורמות שמאוד משתנות ממקום למקום ומתחום לתחום, ובסופו של דבר תצטרכי ללמוד את הקודים של המוסד שבו את נמצאת. כך שכל מה שמוצג בהמשך הוא בגדר הכללה, שכדאי להיות מודעים אליה אבל גם לדעת שהיא הכללה ושיכול להיות שהדברים יעבדו אחרת: 1. לא לקרוא במרצה בשמו הפרטי עד אשר קיבלת ממנו אישור לעשות זאת, כאשר דרך אחת לקבל אישור כזה הוא שאם את כותבת לו מייל של "dear prof X" והוא חותם ב"john", זה אומר שמותר לך עכשיו לקרוא לו john. 2. לא להתווכח עם אנשים ישירות. כלומר, לא להגיד "אני חושבת שאתה טועה" או "אתה אומר שטויות" או כל דבר כזה. אפילו בקונטקסט אקדמי, שבו ברור שהדברים נסבים על החומר האקדמי ולא על משהו אישי, עדיין לנסח את הדברים בעדינות. דרך "אמריקאית" להביא חוסר הסכמה היא להגיד "כן, בוב, זו נקודה מצויינת. עם זאת, ניתן גם לחשוב על הדברים מהכיוון הזה..." לחילופין, כמו שאור ציין, אפשר להגיד "אני באופן אישי לא מסכימה עם מה שבוב אמר", אבל רצוי להגיד את זה בעדינות ובזהירות. בנוסף, לא לקטוע אנשים בזמן שהם מדברים (כן אמור להיות טריוויאלי, אבל בארץ זה קורה). 3. לא לקלל. זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל זה לא ממש. בחלקים מסויימים בתרבות האמריקאית זה נחשב ממש ממש no-no להגיד דברים כמו שיט, ואצל הקיצוניים אפילו דברים כמו damn ו-hell, שלא לדבר על "פאק". כך שבעוד שבארץ אנחנו לגמרי לרגילים להגיד "איזה שיט זה!" או "יו, איזה פאקינג בלגאן!", בארה"ב מומלץ להמנע לחלוטין משימוש בקללות אלא אם את נמצאת בסביבה שבה ברור לך שזה מקובל על כולם. למשל, אם החברים האמריקאיים שאת מדברת איתם כבר אמרו פאק פעם או פעמיים, תרגישי חופשי. אבל אחרת, להמנע לגמרי. 4. להזמין אנשים (אמריקאים) אלייך הביתה בשלב מוקדם בהכרות, אלא אם מדובר על מסיבה קולקטיבית. בעוד שבארץ כשאת פוגשת אנשים נחמדים אחד השלבים הראשונים בידידות הם "בואו תקפצו אלינו לקפה ועוגה", עם האמריקאים מתחילים קודם כמה וכמה שלבים של פגישות במקומות ציבוריים, לפני שבכלל אפשר לשקול להזמין אותם הביתה. בנוסף, כשאמריקאי אומר לך משהו כמו "let's have coffee sometime", מבלי לנקוב בפרק זמן די מוגדר או סט של תאריכים, הוא בדרך כלל מתכוון "אני מנסה להיות נחמד אלייך, אבל אין לי שום רצון להפגש איתך במסגרת חברתית אי פעם".