מה לאכול בבית קפה ?

rain girl

New member
מה לאכול בבית קפה ?

מה אפשר לאכול בבית קפה שמתאים לחולי צליאק? הצעות מישהו? וסתם שאלה נודלס תאילנדי מכיל גלוטן?

ליאורט1

New member
סלט

אני בדר"כ אוכל סלט(המקפידים ישאלו על הרטבים), נודלס מכיל גלוטן

ליאורט1

New member
אני משתדל

לא ללכת לבתי קפה במטרה לאכול ולהשביע את עצמי אלה בשעות מאוחרות יותר, לפעמים הסלטים רציניים וכוללים דברים משביעים יותר כמו חצילים, קישואים ודברים כאלה. אפשר לשאול בדיוק את המלצרים אם מנה כזאת אחרת מכילה גלוטן אבל בדר"כ בבתי קפה יש בעיקר סנדוויצים, פסטות ודברים כאלה שאין לנו מה לחשוב עליהם. במסעדה בדר"כ המבחר גדול יותר

rain girl

New member
ואם היית אוכל עם מישהו שלא חולה

בצליאק... זה היה מפריע לך אם היה מזמין פסטה למשל?

ליאורט1

New member
99%

מהפעמים אני אוכל עם אנשים שאין להם צליאק ובדר"כ הם מזמינים דברים שלי אסור(בעיקר בירות וכאלה). לא רק שזה לא מפריע לי זה גם אחלה חומר לבדיחות:)

גם לי זה לא מפריע

למה שיסבלו גם? מספיק אני סובלת. שיזמינו מה שבא להם רק שיפסיקו להציע לכבד אותי פעם אחר פעם

סליחה... "למה שהם יסבלו?"

למה שאני אסבול? מה, אני לא אוהב את עצמי מספיק? תמיד אוכל עם אנשים במקומות שגמני יכול לאכול, כי גם לי מגיע ליהנות קצת בחיים האלה.

לא הבנת

השאלה הייתה האם יפריע לך אם מי שאוכל איתך יאכל למשל פסטה בזמן שאתה אוכל משהו נ"ג, והתשובה שלי היא לא, כי למה כולם סביבי צריכים לאכול גם נ"ג?

אהה. כשמסבירים לי לאט אני מבין...

יחד עם זאת נרשמת לטובת הבריות אשר מסביבי נקודות זכות רבות אם הם יאכלו בדיוק מה שאני אוכל. היה לי בן זוג (אולי יש למישו מישו בשבילי?) שהתעקש לאכול אתי דברים ללא גלוטן בארוחות המשותפות שלנו. הדבר המיס את לבי כמובן. אבל ברור לי שלא צריך לדרוש דבר כזה, אבל בהחלט מחמם מאוד את הלב אם זה מגיע מיוזמת הסועדים ה"נורמלים" שאיתנו.

לדעתי זה מוגזם

זה כמו שתצפה מילדים של אמא צליאקית לוותר על כריך לביה"ס. אם וכאשר יהיו לי ילדים במידה ולא יסבלו מאותה בעיה הם יאכלו כריכים כמו כולם גם אם זה אומר שאני אצטרך להכין להם אותם ואני אאפה להם עוגות וכל מה שיבוא להם. כמו שהבעל היפיוף של נצר אוכל פיצות רגילות והחבר המתוק של יהל אוכל מלוואח (כשהיא לא זורקת לו אותו מהחלון
), אין שום סיבה לצפות ממי שגר עם חולה צליאק שיסבול גם. אם מישהו שיאכל איתי יתעקש לאכול נ"ג רק בגללי זה יהיה חמוד אבל אני אגיד לו שזה מיותר. עדיין, כשאחותי ביקשה עוגת יומולדת נ"ג כדי שגם אני אוכל לאכול זה מאוד שימח אותי. מתוקה אחותי.

נצר1

New member
../images/Emo45.gif

בעלי אכן יפיוף
אבל אני מצטערת אלון, הוא לא פנוי להצעות נוספות כרגע

נודלס רגילים כן

אבל ברוב המקומות אפשר להחליף את הנודלס באטריות אורז, רק צריך לוודא שלא מוסיפים למנה רוטב סויה ושמנקים את הווק בין הקפצה להקפצה. אני מזמינה בד"כ סלטים וגם חביתה זו אופציה. קרה כבר שביקשתי במפורש שלא יביאו לי את הלחם שמגיע עם המנה ולא רק שהביאו, שמו את זה באותה צלחת... מומלץ לידע את המלצר בסיבה להזמנה המוזרה שלא יקרה כמו שקרה למשל לדניאלה שלמזלה ראתה את המלצר חותך ג'בטה על אותו מגש שהייתה הגבינה שלה, כי אם לא הייתה רואה ומעירה הייתה סובלת המון.

ועוד אופציה

יש מנות שמבוססות על תפוחי אדמה בלא מעט בתי קפה. אני מתה על הום פרייז (אם למישהו יש מתכון שווה אשמח לקבל).

נצר1

New member
מה כוונתך בהום פרייז?

את שואלת איך עושים צ'יפס ביתי? חותכים תפו"א לרצועות שמנמנות (אבל לא מדי). מחממיםמחבת עם הרבה שמן, או סיר שמן עמוק, איך שבא לך כשהשמן חם זורקים את התפו"א בפנים. כשהם חזהיבים בצד אחד (בערך 10 דקות), הופכים אותם ומחכים שיזהיבו בצד השני. מוציאים לקערה עם נייר סופג וממליחים. אני יכולה גם לתת מתכון ביתי טוב לווג'יס (כמו הפוטטו של מקדונלדס) אם את רוצה.

הום פרייז זה משהו אחר

אלו קוביות תפוחי אדמה עם צ'ילי ועוד כמה תבלינים, הרבה יותר שווה מצ'יפס.

BlueAdder

New member
ומה מותר לשתות ?

ידוע שמכונות שתייה אוטומטיות ( כמו שאלה שיש באוניברסיטאות למשל ) מכינות משקאות חמים ( קפה, שוקו ) עם גלוטן. השאלה איך זה בבתי קפה ? האם ניתן לשתות קפה או שוקו חם בבית קפה ? איך יודעים אם השוקולד בסדר ? הרי רק במקרה הפרטי של עלית, ידוע ששוקולד פרה טוב לנו ושוקולד מריר מעולה לדוגמא, מיוצר בסביבה שעשויה להכיל גלוטן ( רשום על האריזה ). איך ניתן לדעת אם השוקולד בסדר או לא ? כנ"ל לגבי הקפה...

למעלה