מה כתוב כאן?

מה כתוב כאן?../images/Emo53.gif

קניתי מרק ראמן להכנה מהירה, מה כתוב על האריזה?

GnomeBubble

New member
ארה, בארץ?

Sky de Ramen (זה את יכולה לקרוא גם באנגלית) אוכל ים טרי מלוח הוראות הכנה (מה שבאמת חשוב לך, אני מניח): 1. קלף את המכסה עד החצי ומלא מים רותחים עד הקו. 2. סגור את המכסה ותוך 3 דקות - אוקיי!!! (כן, אני פשוט חולה על השימוש המוזר של היפנים באנגלית).

קניתי בכלבו יפני בתאילנד

אגב, כתוב באיזה טעם זה? כי קניתי שני טעמים. אני לא זוכרת מהההבדלים.

GnomeBubble

New member
נראה לי אז שהייתי בכלבו הזה

או באחד אחר. היתה להם גם חנות ספרים גדולה עם הרבה ספרים ביפנית.

את זה דווקא לא ראיתי

זה היה בסיאם סנטר אם אני לא טועה... או ב world trade center שזה אחד ליד...

GnomeBubble

New member
אני הייתי בזה

שב-World Trade Center שעכשיו שינו את השם שלו ל-Central World Plaza (באמת מעניין למה...). יש שם שתי חנויות כלבו יפניות בעצם, אחת בכל צד של המרכז. זה די מעניין איך שהתאילנדים מעריצים את התרבות היפנית: יש גם הרבה מוצרים עם כיתוב ביפנית (לא בהכרח משמעותי, קצת כמו האינגריש של היפנים) שנועדות לתת להם איזה שיק מגניב. גם בסין זה הולך, דרך אגב, למרות שהסינים לכאורה שונאים את היפנים, צרכנים מתפשרים על הכל. השפה התאילנדית גם קצת מזכירה את השפה היפנית באספקטים של הכבוד לבכירים וכל מה שנוגע לזה, במיוחד אם מתחשבים בעובדה שזה מאפיין תאילנדי טהור. בלאוס, למשל, מדברים שפה מאוד דומה לתאילנד אבל כל הצורות הרשמיות (שמקבילות ל-desu) וכינויי גוף שונים לגברים ונשים (שמקבילים ל-atashi מול boku ו-ore) נעלמים. לפי מה שהבנתי גם בצפון תאילנד זה ככה.

מעניין, האמת ש:

אני זוכרת שבאיזה מקרה אחד תאילנדי פנה אליי ואמר anata wa אז חשבתי שאוליי ככה גם אומרים את/אתה בתאילנדית... יש קשר?

GnomeBubble

New member
לא, נראה לי

אולי הוא חשב שאת יפנית?
השפות עצמן (תאילנדית ויפנית) לא באמת דומות - רק המאפיינים החברתיים שדיברתי עליהם.

limmay

New member
סינים שונאים יפנים...נהנודה

ראיתם את הסרט moon child ? סינית ויפנית ביחד.. 'שונאים' זאת מילה קצת...קשה מידי לא?^^; או שלא?0.0

GnomeBubble

New member
נושא מורכב

קודם כל, אמרתי לכאורה. חוץ מזה, נראה לי שהסינים שונאים את היפנים כמו שהישראלים שונאים את הצרפתים ("צרפת היתה מדינה מדהימה אם לא היה שם צרפתים") - מבחינתם כל התרבות שבאה משם היא טובה (ואפילו מגניבה), אבל יש הרבה סינים שמעוצבנים על היפנים, ולא בלי סיבה. זה לא באמת אומר שכל הסינים שונאים אותם או שאפילו לרוב הסינים באמת אכפת מזה. אני לא בטוח שאפילו כל הסינים באמת יודעים כל כך הרבה על יפן, חוץ ממה שמלמדים אותם בבית ספר על מלחמת העולם השניה ומה שמלמדים אותם בבית ספר של החיים: שליפנים (ולאמריקאים) יש הרבה כסף. קרה לי אפילו פעם שאיכר סיני שאל אותי אם אני יפני (וזה בהנחה שהבנתי אותו נכון, אבל אני שמעתי Riben). מיותר לציין שאני לא נראה אפילו קרוב לזה...

limmay

New member
אה...חחח...אבל מצד שני גם..נהנודה

קרה לי שחברה שלי קרה לפועל סיני "יפני" והוא כעס ואמר לה " לא!! לא יפני!! סיני!! יפני רע!!" אני כמובן הייתי בשוק..ועוד לא חשבתי על יפנית בכלל.. הייתי כמו כל אחד שלא מבדיל בין סינים ויפנים.. וחברה שלי אמרה "סינים,יפנים הכל אותו הדבר" והוא התפטר....-_-" סתם.. הוא פשוט לא הבין אותה...0.0"

למעלה