מה כל כך שונה בנו ?

מה כל כך שונה בנו ?

האם לא כולנו רוצים להרגיש אהובים, נחשקים, רצויים, מוערכים, מעניינים?
האם לא לכולנו יש תאוות ?
האם לא לכולנו יש דחף מיני?
האם לא לכולנו יש יצר טוב ויצר רע?
האם לא כולנו רוצים אושר?
האם לא כולנו רוצים בסופו של יום חום אהבה וביטחון ?

מה כל כך שונה בנו ?

FineSilverMan

New member
העניין הוא שיש רמות שונות של דחפים וצרכים

ויש מחיר... אתה יכול לבלות עם מישהי, מבלי לדעת מי היא, מבלי לדעת את שמה, להכניס אותה להריון ולהעלם...
ואילו אם היא נכנסת להריון, צריכה להתמודד עם הפלה או גידול הילד או מסירה לאימוץ...
אז באופן אוטומטי, נשים "קשות יותר", כי המחיר שלהן גבוה יותר, בדרך כלל.
בנוסף, יש לחץ חברתי על נשים להיות חסודות...

אז מה שאתה אומר זה

שכולנו חיים תחת אותם חוקים ובתוכם אנחנו יכולים קצת לזוז (בהתאם לתכתיבי החברה) ?

FineSilverMan

New member
לא

החברה מצפה דברים שונים מגברים ומנשים.
על אחותי היה לחץ רב יותר להתחתן מאשר עלי.

לדעתי

כל בחורה ברת דעת ולא קטינה אמורה להניות קשובה ולדעת על הסיכונים בהיריון או בלהכיר טיפוסים שרק ירצו סקס ויעלמו,ולכן לא מעט פעמים היא צריכה הכוונה בחייה ובהתנהלותה!
הלחץ על האישה הוא בעיקר לגבי ילודה מימוש אימהות ,להסתדר כלכלית ובן זוג שתומך וגם לא נעים להגיד,להיפטר מהבת שנחיה את חיינו בשקט,רק שהיום הסבא והסבתא הפכו כמעט בגלל יוקר המחייה לשותפים בגידול הילדים לעומת העבר.

אלמלא הלחץ של החברה מסביב וכאן לשדר הצלחות בחיים ,היה טוב יותר ללא מעט אנשים כאן

הציפיות כאן

מאישה להיות אך סופר וומן קריירה מזהירה דעתנית עם פה שתסובב לא מעט! להגשים את האימהות מהר מהר ,לדעת לבשל היטב וגם להשוויץ :)

מהגברים להיות מצליחן בכל התחומים ,להיות מסוגל להחזיק אישה וילדים ללא תמיכה אם אפשר ,ואם יש הרווחנו,שיהיו לו חברים שיהיה קומבינטור ,מפולפל ועוד

FineSilverMan

New member
אנשים אוטומטית חושבים במונחים של תפקידים מגדריים

גברים הם חזקים, אנשי ביטחון, בעלי מלאכה...
ואילו נשים הן רגישות, אמהות, רכות...
&nbsp
אבל זה בסדר שגבר יהיה רגיש, יטפל בילדים וכדומה
וזה בסדר שאישה תהיה עצמאית, תהיה אשת מקצוע וכדומה.
&nbsp
כלומר, אם פרט מסויים רוצה לעשות משהו, לא צריך למנוע ממנו בגלל המגדר. כמובן די קשה לגברים להכנס להריון... אבל מלבד זה? כולנו חופשיים.
&nbsp

הבעיה

בגלל הגלוביציה ועוד ,התהפכו היוצרות בשם הקריירה כיום אפשר לדחות דברים מה שבעבר לא וזה יצר בעיה בין המינים וגם בבית ,הוציאו את האישה מטבעה מה שנקרא בשם הפמינזים צורכי הגלוביציה וכו ואז כשמקימים בית אופס ,פתאום צריך לוותר על קריירה ולבן הזוג ועוד! ולכן לא מעט בעיות בבית בגלל הדברים האלו!ושוב עם כל זוג או בן זוז מגדיר את יעדו אז אין בעיה !

לא מונעים מגבר לטפל בילדים למשל,אבל אם תראה לאורך זמן הטיפול של אישה הוא שונה מהגבר כי זה טבען !אישה ברגע שהיא מחליטה על אימהות כערך עליון ובראש סדר העדיפות אז אין בעיה ,הבעיה היא שהיא נאלצת לתת למעביד יותר ויותר מעצמה מבלי שהצלחה תהיה מובטחת ,ועם מחיר יקר בבית ,אשה שלא בבית או עם הילדים הבית זה לא זה מה שנקרא! וזה בדוק

אתה יכול להביא עוזרת מטפלת אבל אם היא לא שם אז זה לא זה

הדעות והפרצופים שלנו.

אני חושב אחרת.

אני חושב שדעה (=מחשבה) - זה רובד עמוק מאוד.
אני חושב שפרצוף (=פנים) - זה גם רובד עמוק מאוד. כי פַּנִים מגלה את הפְּנִים.

דעות זה לא מחשבות

ופנים מעידות על פנים לאלו שיודעים את סודות הפנים (מלשון בפנים/בתוך)
ואם יש ידע לגבי סודות הבפנים של האדם, משמע לכולנו יש אותפ כוחות ומניעים פנימיים

אתה לא חושב?

אני חושב אחרת.

דעות הן מחשבות שיש לך בראש. אם תרצה? דעה היא תולדה מרגע אחד של חשיבה...[שאני אעשה לך הצגה של הסצינה הזו?]
בנוגע לפנים - הלכת רחוק. שהרי לא צריך להיות בקיא בחכמת הפרצוף רק בשביל לדעת אם אתה איש של אמת או שקר.
הכוחות שלנו אינן אותן כוחות. הוכחה פשוטה: היושב במשרד הייטק כוחותיו אינן שווים לפועל שמטייח קיר כרגע בבניין.
גם המניעים שלנו שונים. הוכחה פשוטה: בעוד האחד מרוויח כסף מתוך רצון להתעשר, השני עושה זאת בשביל פרנסת משפחתו באופן סביר.

אתה בעצמך אמרת עכשיו ש...

דעות הן תולדה של מחשבות
ועם זה אני יכול להסכים
כי בעצמך אתה מעיד שהשניים שונים

ועדיין...

אני לא רואה איך זה הופך אותה לשטחית.
ועוד שתמצא את ה"דעה" שונה מאדם אחד לשני - בעיניי - הופך אתה הדבר הזה למשהו עמוק מאוד.

אתה בעצמך כתבת עכשיו ש...

דעות הן תולדה של מחשבות
ועם זה אני יכול להסכים, מאחר וזה מעיד שהשניים שונים

לאחר מכן דיברת על כוחות שונים מהכוחות שאני מדבר עליהן (תקרא שוב את ההודעה הראשית)

על איש היי טק ולעובד עירייה פועלים אותם כוחות של יצר טוב ורע, ואותו רצון לתענוג עצמי, ושניהם רוצים חום אהבה וביטחון, ושניהם רוצים להרגיש אהובים ונחשקים וחשובים ומוערכים ועוד ועוד

זה שאחד יכול לקנות מרצדס והשני סוזוקי לא משנה את הכוחות המשותפים שחלים על כל אדם באשר הוא

אתה בעצמך כתבת עכשיו ש...

דעות הן תולדה של מחשבות
ועם זה אני יכול להסכים, מאחר וזה מעיד שהשניים שונים

לאחר מכן דיברת על כוחות שונים מהכוחות שאני מדבר עליהן (תקרא שוב את ההודעה הראשית)

על איש היי טק ולעובד עירייה פועלים אותם כוחות של יצר טוב ורע, ואותו רצון לתענוג עצמי, ושניהם רוצים חום אהבה וביטחון, ושניהם רוצים להרגיש אהובים ונחשקים וחשובים ומוערכים ועוד ועוד

זה שאחד יכול לקנות מרצדס והשני סוזוקי לא משנה את הכוחות המשותפים שחלים על כל אדם באשר הוא

למעלה