מה כל הסיפור? כולה חותחים חתיחת עור

ציפי ג

New member
אחת הבעיות בעברית היא היותה

בנויה משורשים. המלה עורלה למשל משמשת לשני פרושים - עורלת התנוק, ופרי האסור באכילה הצומח על עץ הצעיר משלוש שנים. המלה פיאה למשל משמשת לכסוי ראש, פאת הזקן ופיאת השדה. גם השורש שרש יכול להשתמע כלחזק דבר מה או כלעקור דבר מה. הנידה של האשה אינה נידוי במובן החברתי. זהו צו של הרחקה בין הבעל לאשתו כאשר יש שני שותפים מלאים להרחקה. לא רק בעלי לא נוגע בי, אלא גם אני לא בו. אכן יש מינוסים רבים לטהרת המשפחה, ואולם יש לה גם פלוסים רבים. למעט אשה אחת שהכרתי, לא פגשתי אשה דתית שהתלוננה על ההרחקה מבעלה, אלא להפך. אחת המעלות הגדולות בטהרת המשפחה, היא שגם בתקופה בה גברים שלטו במשפחה ובאשה, ןהיו עלולים להזסיק מכך, כי זכותם כבני זוג של האשה, לבעול אותה ככל העולה על רוחם, עדיין היו שבועיים בחודש בהן הגבר הודח מתפקיד השליט הכל יכול. הדחה זו, תרמה גם להבנת המנגנון הנפשי של האשה, כי כאשר אי אפשר לדבר בגוף, אפשר ועוד איך לדבר בפה. אני ממליצה לכל מי שמוצאת שבעלה הפסיק לדבר איתה לנסות את השיטה הזו. היא יעילה להפליא.

לאה2707

New member
אני מסכימה עם כל מלה שאמרת. כוונתי

היתה להסביר, מה היא הסיבה לדעתי, ש- ואני מצטטת את דבריו: "הם חרמנים לא קטנים... שהם מתרבים להם 10 ילדים בכל משפחה... וכו´". והיא שבגלל שהאשה "מנודה" או איך שתגדירי "מורחקת" במשך כשבועיים מבעלה, בודאי שלאחר ריחוק כזה, החשק הוא יותר גדול וכן גם הסיכויים ליצירת הריונות... לא שללתי זאת מבחינתכם, הרי זו היא אמונתכם.

SamuelE

New member
"אירוניה" - מקווה שהמושג לא זר לך

יש לי תחושה שמרוב "על הפוך לא היבנתמ/ן אותי: אז אבהיר 1)אני דתי 2)זה שאני דתי - לא הופך אותי אוטומטית לאוהב קיצוצים למיניהם!!! 3)ניסיתי להעביר טענה שההתנגדות לברית המילה בפורום הזה היא קצת איך נאמר את זה בעדינות, מוגזמת! 4) אני לא אומר שאין מה לשפר בהשכלת המוהלים וכו´. 5)רוב(100%) החברים ששאלתי אותם - עם יד על הלב, טענו, שהם לא זוכרים את ברית המילה , לא מדחיקים אותה , אוהבים את "המוצר" הסופי וחיים איתו בשלום 6) גם אמרתי שהמשפחות הדתיות עדיין מתפקדות טוב יותר ממשפחות חילוניות ולא בגלל המילה ואפילו אני מוכל לומר למרות המילה. 7) לא שמעתי תלונות מאשתי על ההחוסר בערלה. או בקיצור ולעניין - מה הבעיה שלכם רבותי ואל תפנו אותי לכל מיני אתרים שמספרים לי שזה כואב אני מבין את זה לבד - תודה. תסבירו לי במילים שלכם מה הבעיה שלכם. אה.. וכן - אני יודע מה זה ממזר
(כן אני מרוצה מעצמי)

דיאנה1

New member
תשובות ותגובות

3 - מה הכוונה התנגדות מוגזמת? או שמתנגדים או שתומכים. אני מתנגדת. יש התנגדות "מוגזמת" והתנגדות "לא מוגזמת"? ומה משמעה, לחתוך רק חצי? 4 - יפה שיש הסכמה בנקודה זו, השיפור לדעתי הוא בכ 7 שנות לימוד - מאחר וזו פעולה רפואית רק לרופא, לדעתי, צרי להיות מותר לבצע פעולה זו. 5 - איש לא טען כאן שזוכרים את ברית המילה. מה הם כן זוכרים מגיל 8 ימים? אם הם לא זוכרים זה לא אומר שזה היה טוב, נעים, מועיל, או כל דבר אחר. מומחים להתפתחות ילדים מסכימים שהשנה הראשונה היא המשמעותית ביותר בהשלכותיה על כל חיינו. עם זאת מעטים מאיתנו, אם בכלל, זוכרים משהו מהשנה הראשונה לחיינו. זה שהתינוק לא זוכר זה לא אומר שמותר לעשות לו מה שרוצים! ואיך הם יודעים שהם לא מדחיקים? הרי זו בדיוק הדחקה... אפשר לחיות בשלום עם הרבה דברים, וטוב שכך, אבל עדיף למנוע אותם מראש. 6 - הכללה גסה. יש משפחות חילוניות רבות שמתפקדות נפלא, ומשפחות דתיות רבות שאינן מתפקדות, כמו גם ההיפך, ורובן בארץ נימולות (הגברים בכל מקרה) כך שזה ממש לא רלוונטי. 7 - האם לאשתך יש נסיון מיני עם שלמים שהיא יכולה להשוות? למזלנו לא צריך להתנסות אישית בכל דבר כדי לחוות דיעה, אפשר לשמוע עדויות של אחרים ואפשר לחשוב בהגיון. מה הבעיה שלנו? לי אין שום בעיה, וגם לא לבן שלי, לכן אין שום סיבה לחשוף אותו לפרוצדורה רפואית מכאיבה מזיקה ובעלת סיכונים והשלכות.

לאה2707

New member
אם אתה רוצה להיות רציני, אז תקרא

קודם חומר רציני בנושא. זו לא "רק חתיכת עור" לידיעתך! אבל הרי לא אני אשנה את דעתך, מה גם שאתה דתי. ובלי להעליב. אני מצטטת מדברי חכמים: שגם "התולעת שבחזרת חושבת שהיא בגן-עדן"...

לאה2707

New member
סליחה, ציפי, קודם כל אני רוצה לברך ../images/Emo24.gif

אותך בשלום גדול על שחזרת לכאן. נכנסתי לפורום חוק ומשפט וכמעט קראתי לך שם לחזור. אני תמיד שמחה לשמוע את דעותיך מהפן הדתי של הנושא. זה רק תורם לכך שאנשים יסיקו מסקנות בוגרות, אחרי שישמעו את כל הצדדים. ואז גם יהיו יותר בטוחים ושלמים עם החלטתם.

לאה2707

New member
גם דברי הדמגוגיה של ה"סבא" המפורסם

עוזרים בכך לא מעט... אני מקווה מאד שגם ילדיו קוראים את מה שהוא כותב בפורום הזה ואת כל מה שכותבים כולם ומה דעתם? מילא, אולי עשו טעויות מקודם, כשעוד לא ידעו, אבל יתכן מאד שעכשיו הם ישנו את דעתם... שלא לדבר על נכדיו כשיגדלו...

Ludwig

New member
אז מה זה "כולה חתיכת עור קטנה"?

לא כדאי שתקרא קצת יותר בנושא לפני שאתה מביע שטות שכזאת? אם אתה רוצה שיתייחסו להודעה שלך ברצינות כדאי שתקשור אותה לקצת יותר עובדות מבוססות וקצת יותר עומק מחשבתי. אנשים פה קוראים מאמרים שלמים ומנסים לקיים דיון קצת יותר רציני.

למעלה