מה כדאי?

ממזר

New member
מה כדאי?

מה יהיה הכי כדאי לקנות קאווא 500? (gpz;kle)או סזוקי 500 מבחינת עלויות טיפולים שוטפים שנתיים? ההנחה ששנת הייצור תהייה בין 98 לסוזוקי ל 97 לקאווא..

ממזר

New member
ועוד בהמשך....

מישהו יודע מהי עלות טיפולים וחלקים לאופנועים הנ"ל? יש מצב לעשות טיפולים לבד??

gesus

New member
טיפולים ב-GPZ ../images/Emo54.gif

גם אני לפני שקניתי את ה-GPZ שלי חששתי שהטיפולים בו יהיו יקרים יותר מסוזוקי כי היה לי ניסיון ממש מוצלח עם סוזוקי. לאחר יותר משנה עם GPZ אני יכול להגיד לך שאם תקנה אופנוע שמור (כמו של יוסי מהפורום) ותשמור עליו קנאות שזה אומר לשמור עליו נקי,לבדוק שמן פעם בשבוע,שימון שרשרת כל 250 ק"מ ורכיבות שלא קורעות את המנוע אני מבטיח לך שתראה מוסך רק בטיפולים תקופתיים. אם אתה חושש מהעלות של הטיפולים אז גם פה אין מה לחשוש כי ההבדלים לא כל כך משמעותיים.

Pumi

New member
עם שלי נסעתי נסיעות חזקות

קרועות וסתם מטורפות (עד כמה שאפשר עם GPZ) מדי פעם, ושימון שרשרת כל 400 ק"מ +- (או פעם בשבוע, זה הממומלץ). ובכל זאת אחרי קריעתו במשך שנה וחצי, המנוע החזיק מעולה. בבדיקה לפני קניה שהיתה המנוע יצא עם קומפרסיה של 5% בריחה, ומנוע במצב מעולה כמעט כמו חדש, שילדה שמורה להפליא, מתלים מבמצב מעולה. רק מה שדיסקים וצמיגים היה צריך להחליף, היו מים רגילים במקום נוזל קירור (מה שנראה לי תמוהה מאוד) ועוד כמה דברים קטנים. טיפולים עלו לי כמו שעלה לחבר על GS, הפרש של איזה 100+- בגלל פירוק פיריג כשצריך. אבל אם לא תעשה לו החלקות/נפילות רציניות, הוא יחזיק מעמד בצורה מעולה ויעלה זול באחזקה (יחסית ל 500).

ממזר

New member
צר לי ...

מתחיל הנני וטרם הספיקותי לעיין בהוראות השימוש למשרשרים מתחילים... עמכם הסליחה.

guts

New member
במיוחד בשבילך

Dust Air

New member
ההפרש בין gpz500 שנת 97

לgs500 שנת 98 הוא בערך 5000 ש"ח במחירון (הgs זול יותר) כך שהטיפולים לא ממש רלוונטיים אם אתה חושב על הקנייה הכלכלית ביותר (אותו כנ"ל לגבי הkle). לגבי טיפולים כנראה שאותו דבר פלוס מינוס 10% כשהgs יותר זול (זה מה שהסבירו לי). העיקר אבל הוא למצוא כלי במצב טוב, כי הטיפולים השוטפים (קטן\גדול) הם רק חלק מההוצאה. צמיגים, גלגל שיניים, שרשרת ועוד מהווים הוצאה נוספת לא קטנה שחשוב לקחת אותה בחשבון ברכישת אופנוע. בהצלחה, נ.ב. - ללכת עם מה שהלב אומר לא פחות חשוב, גם במחיר של כמה גרושים (אם יש בכיס).

למעלה